Čo položiť skôr aby bola podlaha rovanko vysoká? Kermickú dlažbu alebo laminátovu podlahu ?

Prosim o radu, prave sme kupili holodom a tak trochu tapame. Potrebovala by som poradit ako postupovat ak chcem aby medzi kupelnou a chodbou nemusela byt prechodova lista ale podlahy by k sebe tesne prilnuli (za pomoci sparovacky). Mame to tak na sucasnom byte (ziadne prechodove listy) a chcela by som to aplikovat aj do domu. Problem je, ze neviem ako postupovat. Je potrebne dat najprv dlazbu a k tomu prisposobit vysku parkiet alebo dat najpr parkety a k tomu prisposobit dlazbu? Materialy maju rozne rozmery a ja netusim ako docielit rovnu podlahu vo vsetkych miestnotiach s pouzitim roznych podlahovych materialov. Vopred dakujem za cenne rady.
Odpovedať
najprv by som dal parkety a potom dlazbu. Tak mate moznost si vybrat hrubku podlahy ( parkiet) a v kupelni to viete dorovnat lepidlami a poterom a tak podobne podla toho co tam budete robit. A hlavne prisposobite mensi priestor vecsiemu. Tolko moj nazor :)
Odpovedať
Aku podlahu mate vybranu? Hrube 25 mm parkety alebo tenku 7mm plavajucu? Dlazbu vzdy jednoduchsie a lacnejsie zdvihnete lepidlom do vysky parkiet. Ak budete davat ale tenku plavacku na podlahove kurenie (2 mm podlozka + 7-9 mm podlaha) pozor na hrubku dlazby, aby ste nevybehli vyssie.
Odpovedať
Súhlasím s dizajnbetonom. My sme to ale urobili trošku inak. V chodbe sme fiktívne položili laminát (jednu radu - pri dverách kúpeľne) a majstri nám urobili dlžbu v kúpeľni. Potom, na koniec som ja ukladal laminát do zvyšku bytu, takže keď som prišiel ku kúpeľni, tak bol v rovnakej výške, ako dlažba. Môžeš to spraviť aj tak, že vypočítaš výšku oboch podláh, položíš dlažbu (okrem krajnej rady), potom položíš laminát a poslednú radu dlažby prispôsobíš laminátu (myslím ten kraj, kde sa spoja). Ak bude posledný rad dlažby naklonený o 1 mm, tak to sa stratí na poslednej kocke. Len pozor, dlažbu lepidlom zdvihneš ľahko, no podkladať laminát o 3 mm je dosť. Ale nie nemožné, existujú aj na to podložky.
Odpovedať
Profilova fotka
Laminat lahko podlozis a zdvyhnes podla potreby za predpokladu ze neninpodlahove kurenie. A spoj medzi dlazbou a podlahou ked uz tak silikonovat, nedavat sparovacku.
Odpovedať
Dakujem za rady. Problem je, ze vsade je podlahovka a to znamena, ze pod laminat ide podlozka max. 1,6 mm vysoka. Laminat ma vysku 8mm a pri takychto rozmeroch sa mi nedari najst dlazbu,ktora by s lepidlom a naterom neprecnievala. Vychadza mi jedine pvc pidlaha a tu nechcem. V predajniach mi radili dat najprv dlazbu a potom dorovnavat parkety a na nete su rady zas opacne, v kazdom pripade neviem ako docielit zarovnanie pri takychto rozmeroch a podmienkach
Odpovedať
@amienne "ze pod laminat ide podlozka max. 1,6 mm vysoka" To nie je pravda. Je možné dať podložku z rôznych materiálov aj 3 mm hrubú : http://www.plavajucepodlahy.wbl.sk/Po... http://www.dverepodlahy.sk/dverepodla... či 5 mm vysokú: http://www.plavajucepodlahy.wbl.sk/Po... alebo aj vyššiu: http://www.dverepodlahy.sk/dverepodla... dokonca je aj 8 mm: http://www.parkettstore.sk/shop/actio...
Odpovedať
@thodosy ak ma podlahove kurenie, tak treba pouzit vhodnu podlozku.
Odpovedať
viem , ze su rozne vysky podloziek ale na podlahove kurenie su vhodne max 2 mm. Aspon to mi bolo povedane v parketovych obchodoch :(.
Odpovedať
tak potom vyliať podlahu buď nejaku umelú alebo betónovú a vyleštiť ju.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?