Čo položiť pod podlahový polystyrén?

Dobry den, chcem sa len opytat, mame zaliate miestnosti v dome betonom, ale nie je uplne rovny. Chceme dat podlahovy polystyren, len neviem, co polozit poden, lebo ked ho polozim na ten beton, bude plavat, alebo sa pripadne hojdat na tom betone. Cim ho podlozim? Chceme davat do izieb podlahovy polystyren, aby nam netahala zima od zeme a nadvihlo podlahu o par centimetrov. Dakujem za akekolvek reakcie na moju otazku.
Odpovedať
Dáva sa piesok alebo liapor ak sa nemýlim. Ja ukladám podlahovy eps práve teraz a nerovnosti riešim tak, že teplovzdusnou pištoľou nahrejem eps na mieste nerovnosti. Je to celkom easy, ale treba to robiť pri otvorených oknách.
Odpovedať
najjednoduchsie je dat piesok. Ale ak sa ti s tym chce pohrat, tak presne jako pise @14054, tak dat tam ten PS ale ho zohriat a pritlacit, aby bolo dobre vyrovnane... on taky zmaknuty dobre vezme tvar. Len to musis robit naraz, lebo druhy raz to uz dobre neide....
Odpovedať
Ale si beton zaizoluj teda nalep ipi a na nu sa dava cierna folia na to ploystyren podlahovy a na vrch tiez sa dava.Viem ze sa to dava a robi pri podlahovom kureni ale ak ides davat radiatory alebo len zaliat betonom alebo len nato dat podlahu tak ja by to takto robila ved tym nic nepokazis.A ta folia sa dava lebo som pocula ze ten poly sa po rokoch ti mohol stracat alebo take nieco .Neviem ci som to dobre napisala ale ak nie tak niekto tu na fore co to bude citat tak ma z toho vivedie alebo my to potvrdia ze sa to tak robi.
Odpovedať
Je ťažko poradiť, keď si neuviedol čo je pod betonom. Keď, je klasicka deka, tak musiš dať hydroizolaciu proti vlchkosti popripade aj proti radonu napr. ako piše petka456, potom to vyrovnaj pieskom. Max 02-kou musi byť uplne suchy. Na to daš tu foliu. Rovnejšie budeš mať keď použiješ nivelizačku, ale ta je oproti piesku niekoľko nasobne drahšia.
Odpovedať
@petermakac pieskom ak je na tom betóne hydroizolácia (ak je potrebná, keďže nevieme či tam pod ním náhodou nie sú miestnosti) @petka456 napísala si to veľmi dobre aj napriek tomu že nie všetko je pravda :-) fólia sa dáva na EPS ak sa na ňom robí mokrý proces - poter lepenka EPS nepoškodzuje, netreba dávať fóliu, je to mýtus z minulosti
Odpovedať
@ruren a dava sa klasicky jemny piesok? ci nejaky specialny? potom tu foliu a potom mozem klast polystyren
Odpovedať
@petermakac akýkoľvek, len musí byť suchý
Odpovedať
@petermakac Nemôžem ti poradiť, keď neviem čo je pod betonom.
Odpovedať
Dobrý deň, o tomto som ešte nepočul, robí sa to bežne? Ak mám teda nepodpivničený bungalov, vytiahnuté priečky a nalepenú hydroizoláciu, zrovnávajú sa nerovnosti pieskom?
Odpovedať
@arantir Robi sa to hlavne keď davaš podlahove kurenie. Napriklad budeš mať v jednom rohu vyškovy rozdiel 3 cm, položiš napr. 10 cm EPS ten rozdiel ti tam ostane. Poter ti to vyrovna, ale prenesie sa to hrubky poteru. Rôzne hrubky poteru spôsobia nerovnomerne nahrievanie podlahy a jej akumulačna schopnosť bude tiež rôzna.
Odpovedať
@arantir najlepsie to budes mat, ked to spravis tou teplovzdusnou pistolou, ako som pisal vyssie. Potom to budes mat perfektne rovne, onedlho dam par fotiek do albumu. Jedina nevyhoda je ten smrad, dokonca je to karciogenne, takze poriadne vetrat. Stym pieskom nemam skusenost, takze nemozem porovnat.
Odpovedať
Zdravim potreboval by som poradiť, kúpili sme starý domček kde sú V 2 izbách staré drevené podlahy pod ktorýmI je piesok. Chcel by som spraviť betónové podlahy bez podlahového kúrenia, je možné že by som to spravil tak že vykopat von piesok dať goetextiliu 10cm makadam, zrovnať potom izoláciu (asi polystiren) A na to 10cm poter S karí sieťou? Alebo jednoznačne MUSÍ byť aj podkladovy beton (doska) A na to ipa A potom poter S kari sieťou? Za rady Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@saslikma Keď dáš makadam dobre ho užabuj a kari sieť daj do betónu. Hydroizoláciu (Ipa), izoláciu a poter. Stačí 6 cm bez kari siete. Do poteru sa pridávajú vlákna a plastifikátor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?