Co na prasklinu v cementovom poteri?

Dom nam v zahranici stavala stavebna firma, takze akoze mame 10 rokov na vsetko zaruky. Dlazby sme si neobjednavali..tie su na nas. Budeme pokladat dlazbu, a na cementovom potery su trhliny, tak 1mm, ale duurch miestnostou napr. zacina hrubsia a potom konci mikro. Dilatacne spary na vstupoch mame..poter schol dlho cca 2 mesiace, zacali sme spustat podlahove kurenie, pomaly. samozrejme ze to testujeme na max nez dame dlazbu, sme na 24 stupnoch. a potom to vypneme. Firma nam povedala ze na tie praskliny sa bol pozriet 'expert' a ze su neskodne, mozeme pokladat dlazbu, ze nam daju k tomu oficialny papier...pokladku zaciname 15.1. Chcem sa opytat, su nejake siete co sa cez to davaju, alebo nieco co sa miesa s lepidlom?..aby sme to poistili..ze dlazba tam nepraskne. tiez cez dilatacne spary ze by sa to mohlo dat..tie tiez moc nechceme viditelne..Ak mozete napiste mi prosim nazvy produktov, musim to potom este zohnat tu v zahranici tak to je so slovnou zasobou tazsie..Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to je betónový poter mohlo sa stať že nebol dobre ošetrovaný po vyliatí že sa mal potom trocha poliať ale také trhliny by nemali mať žiaden vplyv na dlažbu a dilatačné škáry bi mali byť každé cca 3 metre tak ak je to moc veľká miestnosť možno mala byť ešte rozdelená vo vnútri nie len pri dverách aj keď v interiéry to nebude tak namáhané ako keby to bolo von. A ak by si sa chcela tých prasklín zbaviť pre dobrý pocit tak ja by som tam vylial nejaký nivelačný poter ale v tom prípade pozor na výšku podlahy oproti ostatným miestnostiam.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie praskliny mohli vzniknúť z rôznych dôvodov.Zmrašťovacie nie sú nebezpečné a môže sa na ne dávať dlažba.Dilatácie sa musia priznať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?