Co dat pod dlazkovicu aby nedunela? (ak vlastne bude)

Idem davat masivnu dlazkovicu (2,8 mm - cerveny smrek) na postrholce(hranoly) vysoke 6cm a siroke 9cm. Medzera medzi nimi je 41cm. Pod cementovym poterom mam samozrejme polystyren. Moja otazka je: ako vyplnit tento 41x6cm priestor medzi? A ci vlastne. Ma to nejaky zmysel s teplo-izolacneho hladiska ked uz tam mam izolaciu pod poterom? Skor sa bojim aby mi to nedunelo ked budem kracat - ale nemam s tym skusenosti. Ak uz dat izolaciu tak radsej polystyren alebo vatu? (alebo nieco sypat?) Vdaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Vatu najlacnesiu dobre utlmi hluk
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i piesok
Odpovedať
@lukas1115i ja by som tam dal 6 cm tvrdený polystyrén, potom celoplošne tú penovú podložku pod plávačku a na to dlážkovicu
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino polystyren je zvukovodic
Odpovedať
@lukas1115i mineralna vlna bracho
Odpovedať
my sme na spodnom podlazi davali polystyren a duní to. Na vrchnom poschodi sme boli mudrejsi a davali sme vatu. Je to ovela tichšie. Takze ja radim urcite vatu.
Odpovedať
@wolodymyr Ale zabráni priehybu a vŕzganiu dlážkovice. A tá pena stlmí dunenie. Aj tvrdá vata môže byť a možno bude ešte lepšia
Odpovedať
@rosna007 ako to duni? akoze o poschodie nizsie? alebo ked kracam po dlazkovici tak pocujem dunenie? - lebo to sa mi nechce verit. To by som potom pocul dunenie ked mam 12cm polystyren a na tom 4 cm cementovy poter. (co mam) @wolodymyr je zvukovodic, lebo cim pevnejsi material tym lepsie prenasa zvuk. Ale v mojom pripade neviem ci to je meradlo kvality chodenia po dlazkovici. Priklad: dam tam 6cm vysoke zelezne platne :) - nemyslim ze by to dunelo.
Odpovedať
lebo ja pod tou dlazkovicou nemam ziadne poschodie, takze pripadne dunenie pod mi nevadi, skor riesim tu miestnost v ktorej je dlazkovica.
Odpovedať
Profilova fotka
@rosna007 akú vatu?
Odpovedať
@lukas1115i dunenie -rezonovanie bude počuť len pokiaľ bude v uzavretom priestore len vzduch, ja tam mám všetko možné odpad zo stavby najviac piliny tie i izolujú a nie je počuť dunenie ani vrzganie v miestnosti ani pod
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Otázka. Tie hranolce na čo sa uchytí dlážkovica treba kotviť do podlahy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matko291 ano, a ak budes dlazkovicu "nabijat" tak musia drzat ze s nimi nepohne ani chuck norris
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas1115i a ako ich kotviť?
Odpovedať
@matko291 kotviacim materialom urcenym pre dany material do ktoreho ide kotvit :D
Odpovedať
@lukas1115i je uplne zbytocne kotvit hranoly, robili sme dlazkovicu uz v 4 domoch, nikde sme nekotvili, ziaden problem nie je.. A dlazkovica klasika pribijana v perodrazke..
Odpovedať
@akvi asi sa to neda zovseobecnit. ja som musel kotvit lebo som dlazkovicu NABIJAL, a nie len zastrkaval.
Odpovedať
@lukas1115i vsak a co myslis, ze my sme nenabijali? ved jasne, ze je pribita..
Odpovedať
@akvi ale mi sme ju nabijali do seba, ako keby kvazi sme ju stahovali k sebe. Kasli na to nebavi ma tato debata.
Odpovedať
@lukas1115i no ved aj my sme ju nabijali do seba v pere - aby to bolo skryte, ved tak sa to normalne robi.. a aj sme stahovali, ked bolo treba, ale ako som uz pisala, kvalitna dlazkovica bola tak presna, ze ani nebolo treba, sedelo to presne..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi a je aj nejaka finta ako tu dlazkovicu ukladat? myslim smer neviem ci sa rozumieme
Odpovedať
@matko291 nie celkom rozumiem, ze ako myslis smer.. ale stena, kde je vstup, na tu su kolmo.. aby ta lata viedla. Mame jednu izbu, kde to koli dlzke mame opacne, ale kedze tam je ta kvalitna dlazkovica, tak je to jedno. Dava sa to tak preto, aby si si tie hrany nestrhal, kde sa viac chodi, ale pri dobrej dlazkovici je to jedno, lebo nemas medzery..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?