Chôdza po plávajúcej podlahe

Podlaha je vyrovnaná nivelizačnou hmotou. Od polovice izby je podlaha pocitovo mäkka, pri chôdzi cítiť akoby uhýbala, klesala . Pri stenách je dostatočná medzera. Podlaha je Egger 8 mm laminat Kde je problém?
Odpovedať
Zmerajte vlhkosť
Odpovedať
@patricce16 cez dosky? V pripade že je to vlhke ( panelak, byt na vyššom poschodi) ake rešenie? ako dosušiť? rozobrať podlahu?
Odpovedať
@majina.b aj nivelačka sa dá vyliať tak že podlaha na nej pláva. pred pokládkov ste skontrolovali veľkou latou rovinnosť?
Odpovedať
Tipujem, že majster dostal kešovku a odvtedy ho nikdy viac už nikto nevidel ?! Rozobrať a premerať dlhou latou rovinnosť.
Odpovedať
@majina.b ak ste mali v potere praskliny tak nivelačná hmota do nich pomaly natečie a vrchná vrstva bude upadnutá, preto treba vždy pred nivelačkou všetky škáry upchať
Odpovedať
Nerovny podklad.tam kde citite klesanue.je v podlahe priehlbina. Zachvilu vsa vam vylamu spoje a cela lata sa preapadne.rozobrat a vyrovnat podklad. A panovi majstrovi zlomit ruku.
Odpovedať
Ako píšu vyššie, nerovny podklad. Zase vylámanie stopercentne iste nie je, v byte, ktory sme kúpili, takto žili 20 rokov, mali to ale medzi sebou zlepené. Ale samozrejme, ak to este viete zmenit, urobte to.
Odpovedať
Co ste davali medzi laminat a nivelacku? Ak sa da vhodna podlozka, vyrovna aj drobne nerovnosti podkladu. Rozobrat, dat podlozku a poskladat znova
Odpovedať
Plavajuca podlaha sa vola plavajuca preto ,lebo plava...ja by som si nikde v zivote nedal plavajucu podlahu ,ked parkrty tak masiv a celoplosne lepenie...nechcem zit ako namornik na lodi...
Odpovedať
@daralbajda plavajuca podlaha moze byt aj drevena, aj korkova, aj vinylova, nielen laminatova. Plavajuca podlaha je system kladenia podlahovych dosiek, a ak je polozena tak ako ma, nema co praskat, nema co sa zduvat a visiet vo vzduchu. Celoplosne lepenie je v mnohych pripadoch kontraproduktvne, lebo krocajovy hluk sa prenasa do nosnych konstrukcii.
Odpovedať
Profilova fotka
Ťažko súdiť podľa vášho popisu a pocitov.Pokiaľ je na PP nejaká nerovnosť tak sa dá väčšinou zmerať aj bez rozoberania .Výrobcovia povolujú nerovnosť 3mm na 1m,to je ok.Pritom sa vám môže zdať ,že sa podlaha pod vami hýbe a bude to v norme. 8 mm Eger niečo znesie.
Odpovedať
@zita19 konecna vrstva je pochodzna,,krocajovu nepriezvucnost riesia ine vrstvy podlahy.zazil som to ,nedam dobustit na nalepenu podlahu celoplosne,neznasam plavajuce podlahy,posobia na mna neistotov ,podlaha ma byt pevna ,ako potrebuje mst clovek pevnu podu pod nohami,je to taky moderny odzub..plavajuca podlaha..no vynilova,korkova..ale to sa dava izolacia proti krocajovej neprievzdusnosti na strrop,nie ako teraz urobia ,ze daju na molitan arkety 6mm a tesia sa z plavajucej podlahy..aj vynily sa lepia celoplosne ,aj korok ,ta hore pise o tej modernej plavajucej co na penu nahadzu umelinove parkety..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tipoval by som to na nerovnosť podlahy, na ktorú ste kládli plávačku. Preto na istých miestach ako kedy mala vôľu a bolo cítiť, ako keby vám uchádzala pod nohami. Ten kus bude podľa mňa treba vybrať a nejak podložiť, aby sa ten prechod vyplnil. Alebo je problém len v podkladovej pene. Pri nedostatočnej hrúbke, nemusí tak dobre znášať záťaž pri chôdzi.
Odpovedať
ďakujem za rady a názory. Vlhkosť sa ešte nemerala, nemala som možnosť zapožičať vlhkomer. Prikladam obrazky.... momentalne mam pocit pri chôdzi akoby podlaha sa vydula. Podložka pod podlahou je viď foto o hrubke 3mm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?