Cementovy poter od sadrovej omietky

Dobrý deň, mám v novostavbe cementový poter ktorý dostal ránu od sádrovych omietok, do celého domu sa chystám dávať dlažbu, obkladač ma upozornil že lepidlo na dlažbu sa veľmi nekamaráti so sadou. Všekto som vydrhol so špachtľou, pozametal a povysával, ale v póroch je sádra stále..... Nejaký nápad by ste prosím nemali? Penetrák určený na angydrit ? Vydrhnúť s nejakou brúskou na potery ? Nedeje mi o rýchle, ale o najlepšie riešenie. Za odpovede vám ďakujem.
Odpovedať
Obkladača vymeň, keď si nevie poradiť a nepozná adhézny mostík. Otázkou zostáva, či vie o hydroizolácie a či ju vie správne urobiť, keď má také chabé vedomosti. Len s ním riskuješ problémy.
Odpovedať
@frantisekca obkladač samozrejme vravel o penetrácií, vie čo je hydroizolácia, dáva parapety a špalety a rohy do laseru. Hĺbková penetrácia alebo adhézny mostik ? Čo je lepšie, vhodnejšie a prečo, ďakujem.
Odpovedať
Keď máš obkladača, tak prečo mu chces fušovať do remesla. Nech použije to, s čim má dobré skúsenosti. Je to jeho robota, jeho garancia.
Odpovedať
🙂)))) nalep obkladacku na ten poter, bez mostika bez penetraku (ides penetrovat cementovy poter pred lepenim cementovym lepidlom? j*be?) skus na druhy den odtrhnut... 🙂)) vy ste sa asi nasli, obkladac ide hlbkovo penetrovat cerstvy poter, toto som nedochodil, coho su dnes "majstri" schopni..
Odpovedať
Lepidlo na dlažbu sa nekamarati so sadrou... akože WTF? 😄 Ja som to lepidlo rafal na OSB dosky a drži dodnes, nič mu neni. Tym nechcem povedať, že je to spravny postup, ale že tvrdenie, že sadra na zemi môže "poškodiť" obklad, lebo sa s ňou lepidlo nekamarati, je bullshit. Hlbkova penetracia a adhezny mostik su dve rozdielne veci, takže sa pýtaš asi zle. Hlbkova penetracia je v podstate niečo na báze duvilaxu. Za úlohu má zjednotiť nasiakavosť podkladu, zlepiť prachové častice a nesúdržné vrstvy dokopy, aby sa to ďalej nekrušilo, aby ti si hmotu nemal hodenú "na prachu" a pod. Adhézny mostík má za úlohu vytvoriť dobrý spoj medzi jedným a druhým a to tým, že po zaschnutí je drsný na povrch. Čiže tam, kde by ti tá hmota mohla šmýkať z povrchu, vytvorí zdrsnenie a tým pádom ti nič nešmyka.
Odpovedať
@jan_baca ak by bol anhydritový (sadrový) poter, tak odmietne zákazku? Na to sa bežne lepia dlažby.
Odpovedať
@arcticcode takže ak som usúdil hĺbkový penetrák je vhodnejši na môj cementový poter (ktorý má nejaké tie zvyšky sadrovej omietky). Ja som si tiež myslel osobne ako amatér že lepidlo na takom potery musí urobiť dostatočnú službu.
Odpovedať
@marsdm tiež má ako amatéra napadlo že, a keď niekto čo má angydrit chce lepiť dlažbu tak čo ? Veď tam je len čisto čistá sadra. Takže zvoliť kvalitný penetrák a je to
Odpovedať
@kejsix takže podľa teda, nechať tak, nedrhmúť, necistit, nepenetrovať, proste začať rovno lepiť ? Len aby bolo jasné tak sa pýtam na názor, viac ľudí, a usúdim čo povedala väčšina. Ďakujem aj za tvoju odpoveď
Odpovedať
@frantisekca adhezny co? na nejaky pofrkany cementovy poter??? 🤣 zas netreba za kazdu cenu radit....kraviny @jan_baca Ak chces na 110% percent kludne spat, tak maximalne daj prislusny penetrak. Mam obklad na SADROVEJ omietke, 1x penetrovane. No problem. Lep Murexin KFG 65, penetrak Murexin LF1.
Odpovedať
@zefe áno, určite chcem lepšie riešenie, dik za radu, vážim si to
Odpovedať
@jan_baca Povysaval by som to poriadnym vysavacom, zlial najlacnejsim penetrakom 2x (aby tie zvysky sadry netahali vodu z lepidla skor, nez vyviaze) a lepil. Keby to nebolo od omietky, tak cementove lepidlo na cementovy poter bez penetraku je bezna prax.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zefe A čo takému obkladacovi poradiť? Dá sa aj otryskávať pieskom, potom už iba sfrézovať. Nie, nepochopil si ma. Ja si myslím, že tam je to s tým obkladačom asi inak.
Odpovedať
@jan_baca normálne len vyčistiť, pozametať alebo aj vysávajú ešte, napenetrovať a lepiť. Každý majster má odskúšané lepidlo čo mu vyhovuje už a väčšinou k tomu dávajú aj penetrák rovnakej značky. Inak technický list väčšinou obsahuje na aký podklad je to určené a aj aký penetrák použiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, odporúčame produtk Grund 310 betonkontakt, ktorý to uzavrie. https://www.kreisel.sk/produkt/grund-...
Odpovedať
Niekedy nikto neriešil nejaké penetrácie, adhézne mostíky, či iné chu*oviny, v súvislosti s obkladmi, dlažbami. Lepilo sa do "cementovej kaše", ani nie do lepidiel, a nikoho nezaujímalo, či podklad je cementový, či vápenný, či sadrový. A skús dnes odtrhnúť niektoré 50-ročné obklady...
Odpovedať
@petersd niektoré som "trhal" ručne alebo srobovakom ale je pravda, že niektoré išli buď kusy dlaždíc alebo kusy steny. Takže nie je to také jednoznačné že kedysi sa lepšie robilo.
Odpovedať
@igor256 Ale to ja som ani nikdy netvrdil, že niekedy sa robilo lepšie! Dokonca aj kopec materiálov je dnes kvalitnejších, než kedysi... Určite aj stavebné lepidla majú na lepenie lepšie vlastnosti, než napr. lepenie samotným cementom. Toto ja nespochybňujem. Chcem len poukázať na to, že dnes máme tendenciu si mnohé veci, mnohé roboty, zbytočne komplikovať a pripisovať niektorým stavebným postupom ich nenahraditeľnosť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?