Cementový poter a sklotextilná mriežka Vertex GRID 120

Potrebujem poradiť s výstužou do podlahy - do poteru. Plánujem cementový poter na podlahu. Nie suchý ale liaty. Skladba by bola nasledovná: – základový betón, – hydroizolacia 3,5mm, – oddeľovacia fólia 0,15mm, – 2x40mm EPS 100 Grafit, v garáži a zaťažených miestach XPS 300 KPa, – oddeľovacia fólia 0,15mm, – trubky na podlahovku PEX-AL-PEX 16mm, – sklotextilná mriežka Vertex GRID 120, – cementový poter 65mm, – dlažba alebo plávajúca podlaha. Celková hrúbka podlahy by mala byť 160mm. Sklotextilná mriežka by sa pripevnila na rúry podlahového vykurovania zhora. Aký máte názor na sklotextilnú mriežku Vertex GRID 120, do podlahy? Viete poradiť dobrú partiu ktorá robí a liatymi cementovými potermi? http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky... Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday článok nie je odborný ale propagačný, mieša dobré vlastnosti Vertexu s nereálnymi, popis kladenia a fotografia si odporujú, a v hornej časti poteru (nad trubkami) má veľmi obmedzenú funkciu. Mikrotrhliny nezachráni, tie spôsobuje voda, nie statické vplyvy.
Odpovedať
@matto_wednesday preco to komplikovat a nedat normalne PP vlakna?
Odpovedať
@matto_wednesday ako veľmi ti to tam treba a načo? ako veľmi potrebuješ riešiť mikrotrhliny pod dlažbou či plavačkou - môj názor nijako a z toho plynie =) nedávať a ušetrené peniaze daj napr. do väčšej hrúbky EPS.
Odpovedať
Ja by som dal najradšej kari sieť 5mm, ale pod rúrkami si myslím, že nemá žiadny zmysel. Nad rúrkami dať kari je samovražda si myslím. Sklotextilná mriežka pohode, keď sa na tom bude chodiť. Hrúbka celého poteru okolo 65mm, mriežka bude asi vo výške 20mm, lepšie ako vo výške 0mm nie? Má to zmysel? Čo si myslíte o liatom betóne na poter? Ďakujem.
Odpovedať
@slavoslav Nemôžem zvyšovať EPS, lebo mám už osadené všetky dvere vonkajšie si myslím. Nebudem môcť otvoriť dvere keď tam dám 10-12 cm EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday slavoslav Vám radí dobre, poter stačí 45 mm betonový, trubky tvoria výztuž, kari sa nedáva pre vyztuženie ale upevnenie trubiek, ale v tomto prípade pomôže znížiť hrúbku poteru.ten grafit je tiež zbytočný, radšej 10 cm obyčajný
Odpovedať
Viacerí odborníci mi radili, že nad trúbkami pri podlahovom vykurovaní by malo byť min. 45mm betónu. Keď budem zvyšovať hrúbku EPS, tak to bude vyzerať nasledovne: 80mm EPS - Betón nad EPS 65mm - Betón nad trúbkami podlahového vykurovania 45mm, 90mm EPS - Betón nad EPS 55mm - Betón nad trúbkami podlahového vykurovania 35mm, 100mm EPS - Betón nad EPS 45mm - Betón nad trúbkami podlahového vykurovania 25mm, 110mm EPS - Betón nad EPS 35mm - Betón nad trúbkami podlahového vykurovania 15mm, 120mm EPS - Betón nad EPS 25mm - Betón nad trúbkami podlahového vykurovania 5mm. Grafitové EPS preto lebo má lambdu 0,031 oproti bielej 0,039 tzn. má o 25% lepšie tepelnoizolačné vlastnosti ako biele EPS. Pri rovnakej hrúbke lepšie izoluje. V garáži nebude podlahové vykurovanie. Tam by som chcel dať XPS s 300KPa. Tiež by som tam chcel dať kari sieť 5mm. Zaujíma ma Váš názor. Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?