Bona-spray-mop na podlahy

ahojte žienky domáce, chcem sa poradiť na tému mop na umývanie podlahy. O mesiac sa sťahujeme do domu a je tam samozrejme oveľa viac metrov na umývanie ako doteraz v našom bytíku a už sa toho upratovania celkom desím. Preto by som si chcela zaobstarať aspoň kvalitný mop. Dosť som surfovala po nete a zatiaľ je mojím víťazom BONA SPRAY MOP. http://www.obchodnisa.cz/bona-spray-m... Samozrejme, chcela by som ale ešte pred jeho kúpou prečítať si aj vaše skúsenosti, či už pozitívne alebo negatívne s týmto výrobkom.Prípadne si nechám poradiť hoci aj niečo lepšie... vďaka za komentáre.
Odpovedať
ja ho pouzivam v byte, mam ho uz asi 5 rokov, mne to staci, vela sa tam nezdrziavam, povysavam, pretriem, hotovo.
Odpovedať
Je super!
Odpovedať
Profilova fotka
vraj je dobry, ale mne by asi vadilo pri vela m2, ze to nevies preprat medzitym a vlastne len striekas a pretieras... cize podla mna to dobre neumyje podlahy.. v reali.. ak chapes, co tym myslim. proste stale umyvas tym istym kuskom handry cely byt, to nemoze byt ciste... na male plochy ok
Odpovedať
@katrin21 keď máš dobre povysávane nie je problém vobec☺
Odpovedať
@susanne6 Máme ho asi 3roky a je naozaj fajn. Najčastejšie používame bielu prachovku. Pozbiera naozaj všetko, prach aj vlasy. Celú podlahu umývame zriedka, skôr lokálne. Nie je problém počas umývania handru prepláchnuť v čistej vode. V nádobe na rozprašovanie je dezinfekčný prípravok. Odporúčam tento mop.
Odpovedať
Profilova fotka
@sakura77 vysavam vzdy pred umyvanim ale to je jedno. na tej podlahe je aj spina, nie len prach.. to vidim na vode, ked sa umyva, ze nie je cista , aj ked je povvysavane.... proste ako keby si mala jednu handru a tou bez preprania umyjes cely byt. no neviem.. toto mi nevyhovuje, pride mi to nehygienicke, ze to vlastne umyje len naoko,...
Odpovedať
my ho máme a vôbec som s ním nebola spokojná. Striekací mechanizmus sa začal rýchlo zasekávať, ale aj keby nie, veľmi mi vadilo, že sa na celú podlahu používa handra, ktorá je po chvíli špinavá. Ja som ju musela každú chvíľu dávať dole, preprať v rukách a zase nalepiť. Suchý zips sa samozrejme začal rýchlo odlepovať. Presne, ako píše @katrin21, pri veľa m2 nie je vhodný. Po chvíli umývaš podlahu špinavou handrou. Ja som mala šmuhy, aj keď som vždy pred umývaním podlahu povysávala. Teraz mám poriadny mop, kde sa dá handra nožným mechanizmom pekne preprať bez toho, aby som ju musela neustále zvliekať. Čiže na malý priestor, kde je podlaha v podstate čistá, je v pohode. Ale ak máš dom a malé deti, tak podľa mňa nie je vôbec dobrý.
Odpovedať
Ja mám aj aj.ako kombinácia super. Samozrejme z času načas umyjem aj"normálne ".teraz napr sa mi fakt super hodí keď decká nechávajú mokré capky po celom dome ked vylezu z bazena a to fakt že x krát za deň ,tak pretriem a je to takmer ihneď suché a bez čmuh.takže u mňa spokojnosť. Ja už pár rokov kupujem aj keď je pravda že 2 roky nevydrží .a taktiež napr kuchyňu s tým hocikedy aj viackrát denne prebehnem ,zas nikde nie je napísané že musím vždy celý dom naraz umyvat 😊 tak ako doplnkový "rychloumyvak"určite za mňa Áno.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Jasne,ze to mozes medzi umyvanim preprat....Odlepis , preperies a mozes pokracovat dalej v umyvani. Ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@svetlanik no, len to uz mi je pohodlnejsi rotacny mop, ktory sa vyperie a vyzmyka sam.. chapes.... nemusim to brat do ruky.... a plachat takto. preto hovorim, ze sice pohodlne, ze to strieka vodu, ale.... tam to asi konci.. zvazovala som ho, ale nakoniec kvoli tomuto nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@sakura77 hej, na take doplnkove ano, super.:)
Odpovedať
@katrin21 ale ja som samozrejme nemyslela, že jednou handrou budem naraz vytierať 100 m2 :-D .... a tiež samozrejme predtým vysávam ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@molka a aký máš teraz prosím mop???
Odpovedať
@katrin21 ked tie rotačné mopy sú asi šnúrkové, že? a to mi príde len ako rozotretie vody :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@susanne6 nie, ja mam ine... ja mam od Leifheit Twist , ci ako sa to vola... tam je taka ista obdlznikova plocha... ale segra ma ten okruhly s pedalom a umyva to super, pekne sa to preperie.. a dobre to je. su rozne materialy, tie drahsie maju tie " snurky" take fajn... ze to dobre umyje.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ja mam napríklad aj náhradnú tu handru ci co to je nato a keď veľmi treba tak vymením inak musím povedať že v kuchyni mam bielu lesklú podlahu a vôbec mi na nej ten mop nerobí ani cmuhu nič aj ja som spokojna len na začiatku keď trebalo poriadne dlazbu drhnut aj od sparovacky a tak vtedy je najlepší klasický mop
Odpovedať
@katrin21 aha, dík...popozerám.
Odpovedať
Profilova fotka
@susanne6 http://www.stavbaeu.sk/image/cache/da...
Odpovedať
baby ja mám cca 3 roky bez problémov Spontex systém ,Mall.sk ho má za cca 29,90e som s ním veľmi spokojná,kedysi som mala na cvoky to bolo zlé za chvíľu sa 1 cvok pokazil a bolo po umývaní,na tento systém som si kúpila ten nasúvací návlek náhradný v tescu za 3 e,mám stále 2, :-)
Odpovedať
@susanne6 teraz mam Leifheit Twist, som s nim velmi spokojna. Od Leifheit som mala aj taky naslapny system, ale tento twist mi vyhovuje viac. Ja ked idem umyvat podlahy, tak umyvam vsetko naraz, preto mi Bona spray nevyhovoval. Ten je skor pre mensie a relativne ciste plochy. Mam 3 deti a bytoveho psa, takze nasa podlaha dostava zabrat a ked som chcela vycistit nejaku skvrnu s Bona spray mopom, musela som velmi dlho striekat, aby mi vobec navlhcilo skrvnu. Bona spray je naozaj sikovny lahky mop, s ktorym sa jednoducho manipuluje, ale neviem si predstavit, ako sa s nim da poriadne umyt vacsia plocha bezne znecistena 5-clennou rodinou.
Odpovedať
Mňa to tiež neohúrilo, myslím že kvalitným klasickým mopom sa podľaha umyje lepšie a aj rýchlejšie ako sa s týmto zabávať. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som niekedy potrebovala ten vozik, co mavaju v nakupnych centrach :-D My mame v byte bielo sedu podlahu a minule som uz rezignovala, lebo aj ked som poriadne umyla mopom aj tak sa mi zdala spinava, tak som s manzelom jeden vecer zacala drhnut aspon v kuchyni a to mame malinku kuchynu - riadne trstinovou kefou ci ako sa to vola, normalne na kolenach a vyniesli sme asi 7 upne spinavych vedier...Umyvam skoro stale ked vysavam a kedze podlaha je bleda, tak je to aj 3x do tyzdna, takze spinavo doma nemame, ale clovek ked ma tmavsiu podlahu tak ani netusi ako velmi je este spinava aj ked si mysli, ze je umyta :-( Takze moze byt akykolvek mop, uplne docista to neutrie...
Odpovedať
@nicicka vypytaj od Jeziska http://www.philips.sk/c-p/FC7088_01/a... :-)
Odpovedať
@susanne6 pouzivam ho, je fajn. Mam viaz tych handriciek, ked sa mi zda spinava, vymenim za cistu a potom ich naraz periem s ostatnym mikrovlaknom. Na drevene podlahy je najlepsi, ziadny zmykaci mop sa neda dostacujuco vyzmykat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam Rovus z Topshop.sk a som velmi spokojna, casto byva aj v akcii, teraz zrovna nie je. http://www.topshop.sk/mop-s-rozprasov..., len najlepsie je povysavat pred umyvanim :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?