Bledá verzus tmavá podlaha

Ahojte, chcem sa spytat tych, ktori tento problem riesili. velmi tuzim po tmavo hnedej podlahe v celom dome, ale dost ludi ma od toho odradza, vraj oni by si dali skor bledsiu. Ako mi poradite vy? Kto mate tmavu podlahu ste spokojni? Dakujem :-)
Odpovedať
@tinulikpn mam svetlu aj tmavu, nevidim nejaky vyrazny rozdiel v udrzbe..na tmavej viac vidno prach, na svetlej zase vselijake spinky, vlasy a pod..
Odpovedať
@akvi Dakujem :-)
Odpovedať
@tinulikpn Mam tmavu podlahu v obyvacke, dve deti a psa a za tychto podmienok uz tmavu nechcem. Ja nie som typ, ktory by upratoval dvakrat denne, lebo na to nemam cas a radsej sa venujem detom. Takze u nas je v podstate furt binec na podlahe. V detskej mame odtien dub a ten je na udrzbu uplne super. Kedysi som vravela, ze je lepsie, ked je spinu vidiet, aby sa dala umyt. Teraz vravim, ze vysavam maximalne dvakrat do tyzdna a je mi srdecne jedno, kolko tam tej spiny je. :-D
Odpovedať
@bosoriak Ved toto ma strasne odradza... tmava podlaha je nadherna, ale je na nej vsetko hned vidno... :-) nechcem byt otrokom domu :-D
Odpovedať
my mame tmavu a dost sa jedujem :-p ked ju musim castejsie umyvat ale svagrina si dala ties tmavu ale taku prskanu s bledim a ani nie je vydiet ci je cista alebo spinava a to ma doma psa ;-)
Odpovedať
@silviapb aj tak by sa to dalo vyriesit :-) tiez mame psika tak mam obavu, aby som neumyvala dlazku dva krat denne :-D
Odpovedať
Moja podlaha je biela a v celom dome.a umyvam raz tyždenne a pomedzi upratujem asi takto...zmetákom na ručke pozametám a ručným vysávačom stiahnem kopku...je to rýchle a učinné a ešte ked ma flaky rušia stiahnem mokrou handrou ALE LEN TEN FLAK....A zabudla som dodat že máme psa a nemáme zádverie čiže 2x dvere )kuchyna a chodba priamo von na dvor) a manžela ktorý sa zabúda prezúvat....takže rezumé....či biela alebo tmavá je to asi jedno upratovat treba ale len z mierou a ako hovorí jedno mudre učenie "čo ta v tvojom okolí rozčuluje, tak to odstráň"a ono to fakt funguje.... |-| |-| |-|
Odpovedať
my sme zazili aj bledsiu aj tmavu podlahu. V kupelke v garsonke sme mali oranzovu podlahu, bolo na nej vidno vlasy. Teraz mame hnedu podlahu, taku tmavu hnedu a vidno na nej prach. Takze mozno nieco medzi by bolo najlepsie.
Odpovedať
@tinulikpn ono zalezi aj od kresby dreva. My mame masivnu palubovku, jedna je namorena na orech, druha biela, ale kresbu vidno na oboch - spinia sa rovnako, ale nie je to nic hrozne, ja umyvam raz za tyzden vsetko, plus obcas povysavam, ked je vela namrvene.. Najviac vidno spinu na dlazbe, co mame v chodbe a kuchyni - biela matna. Na tej vidno uplne vsetko, hlavne take tie flaky aj od obycajnej vody, ked to prischne (a prischne rychlo, bo podlahovka).. O chodbe ani nehovorim, blatava voda, alebo sneh roztopeny teraz..
Odpovedať
ahojte, my mame este v nenastahovanom byte tmavo hnedu wenge a velmi sa nam paci biela s vysokým leskom. Vsetci nas odhovaraju, ze na tom je vidiet vela spiny, velmi sa to smyka, je to studene bez podlahoveho kurenia a podobne. Co sa tyka udrzby, tak si myslim, ze tak isto aj ta tmavo hneda je dost na urdzbu, v lete napr. otlacky od bosich noh. Ale i napriek tomu si davame bielu s vysokym leskom. Velmi pekne napisala, poradila "kolegynka" bt, "co ta v tvojom okoli rozculuje, tak to odstran " Moja rada pre teba: ty si vyberas podlahu, po ktorej budes denno denne chodit a aby si sa citila prijmne, tak si daj taku po akej tuzis. Pocit z vysnivanej podlahy, zatieni to, ze budes musiet castejsie upratovat :)
Odpovedať
@silviapb taka tmavá ale prskavá je najlepšia lebo všetka špina čo je na zemi sa vlastne javí ako keby to bol vzor tej podlahy. Tam asi aj ked mesiac neupraceš tak pohľadom nerozoznaš rozdiel. Keby že mam takú doma asi zleniviem a neupracem ani neveim kedy. Ale tmave nabytky aj podlahy opticky aj zmenšujú priestor ak sa nemýlim či?
Odpovedať
Nenechaj sa odradiť a daj si podlahu aká sa ti páči, lepšie sa ti tam bude bývať. My sme si dali podlahu xilo evolution ( http://www.worldsendtiles.co.uk/tile-... ) v bledej farbe, švagor v hnedej farbe a prach vidieť aj tu aj tam. Ale máme už aj na toto riešenie - robotický vysávač :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem vam za rady, komenty, pripomienky. Pojdeme asi predsa len do tmavej, paci sa nam obom a co uz, ked budeme musiet castejsie upratovat. :-D Este raz vam dakujeme :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?