Biele lesklé schody

Dobrý deň, zvažujem vyrobiť drevené stupnice a následne ich nechať nastriekať, nalakovať s bielym vysokým leskom. Chcem sa opýtať či sa s tým niekto už stretol a či sa to vôbec dá. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Technicky teda neviem, ale na upratovanie mas otrokynu?
Odpovedať
da sa to ale nie je to najlepši napad
Odpovedať
prečo to nie je najlepší nápad? Preto, že bude vidno každú špinku?
Odpovedať
..Vyzorovo to bude pekne ale nebude sa smykat?.. a bude vidno kazdu stopu prachu....
Odpovedať
@miroslav_kezmarok hotove barbarstvo drevo nastriekať na biely vysoky lesk a ešte k tomu schody ! Ked chceš už spraviť taku hovadinu hraničiacu s gýčovinou , tak pod farbu je lepšie použiť MDF-ku , lebo kým na dreve zaplníš pory, tak aby si tam nemal pory a mal to hladké , tak to je trocha viac vrstiev základu a brusenia, odhliadnuc od toho že to chceš na schody , uuuplna hovadina chcel by som vydieť také schody po pol roku.
Odpovedať
o špinu nejde, ale ako bolo pisane vyššie je vhodnejši iny material napr. mdf,(cena) ale ked trvaš na dreve (že by si bol takym naročnym, zasadovym , milovnikom dreva ) tak masiv hrubou dyhou odyhovany a potom nastriekany farbou v lesku a odtieny akom chceš, jasne že sa da @miroslav_kezmarok
Odpovedať
Profilova fotka
tie schody budú po krátkom čase užívania vyzerať otrasne od drobných škrabancov.
Odpovedať
videl som také schody, hoc nie na slovensku. až taká katastrofa to nebola, no nebol to úplne vysoký lesk. našiel som len tieto dve rozmazané fotky, tak sa ospravedlňujem:
Odpovedať
Vysoky lesk dosiahnes epoxidovym lakom, o to vobec nejde. Epoxidovy lak je aj pomerne odolny proti poskrabaniu, ale teda tie schody budu mat do bezpecnych daleko. Smykat sa bude paradne. Deti sa potesia, ked sa budu po nich v teplakoch spustat. Ked uz musia byt biele a leskle, daj na nich blielu schodiskovu dlazbu s nosom aj s protismykovym pasikom. Aspon nieco vydrzia a nezabijete sa na nich. To, ze na bielych schodoch bude vidiet kazdu spinku radsej ani neriesim. Vase schody, vasa spina, vy budete (alebo nebudete) v kuse upratovat.
Odpovedať
tie schody budu ked budu z dreva podstatne krajšie ako z dlažby, a určite mu vydržia naveky ked ich bude šetrit.(ked po nich nebude chodit v topankach) a protišmyk by som riešil až ked sa to ukaže potrebne. skoro každe schody v domoch su šmyklave.
Odpovedať
@martinmatko preto najviac "pracovnych" urazov vznika v domacnosti. V robote to kontroluje OBP technik, inspektorat prace, normy... Doma si spravi kazdy ako chce, lebo estetika je vyysi princip ako bezpecnost. Potom sa strepe dole schodami a nechape... :-p
Odpovedať
A co tak pouzit variantu kamenneho koberca.Jema frakcia farbeneho bieleho piesku.Budu leskle a nebudu hladke cize ani smyklave.Ja budem s touto alternativou spekulovat na mojich schodoch na vlastnej novostavbe.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pred rokom sme robili takúto sanáciu interierových schodov: Schody sa vyprofilovali pomocou jemnej sanačnej malty, následne sa natreli 2ma vrstvami bieleho polyuretánu a protišmyk sa vytvoril pomocou jemného vsypu bielych chipsov, ktoré sa následne pretreli ďalšou vrstvou bieleho polyuretánu, ktorý je modifikovaný tak, aby na seba neviazal špinu. Schody majú povrchovú úpravu polomat, aby na nich nebolo vidiet prilis smietky. Pozrite si aj nový e-shop našej firmy kde nájdete mnoho zaujímavých materiálov, ktorých ponuku priebežne rozširujeme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?