Betonovy poter za geberitom

Za geberitom a rozelovacom podlahoveho kurenia mi poterari nedali poter, divsm sa tam na zakladovu dosku. Je to takto spravne? Mam pocit, ze zasa si nejaky majster ulahcil pracu, ved ak praskne trubks a vytecie tam voda, tak vsetko ide do skladby polystyrenu, oddelovacej folie atd. a kedy by to tam vyschlo?
Odpovedať
Ja som robil tak isto ze som obisiel geberit, nedaval som zan poter. Budes tam mat ved dlazbu tak nevidim dovod preco by pretieklo. Ale mozes si to spravit tak ze tam dat polystyren a zalejes si to sam do tej vysky poteru. A co ak ti praskne daco voda v epsku? Potom co?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavkluc geberit sa zvykne montovat aj na hotovy poter aj na zakladovu dosku. Ale aj ked je v doske a poter je dookola, mozes to svojpomocne doliat betonovou zmesou, alebo si v ruke vymiesat poter a doliat a zarovnat. S rozvadzacom je to detto, 50% ludi ho ma zasekany v stene a trubky idu zdola z EPS. Druha polka ho ma na poteri. Spravny postup je ze rozvadzac aj tlakova skuska je uz pred liatim poteru zmontovany a natlakovany. Zasa, nie je problem doliat mazaninu. Ale treba ratat s tym, ze v pripade vymeny geberitu alebo rozvadzaca sekas aj co nemusis.
Odpovedať
@mgx vdaka za info. Neviem je pripad kedy je pri vymene rozvadzaca sekat do poteru? Co sa tyka geberitu, zatecenie do skladby je podla mna horsie nez sekanie do poteru ak by uz k tomu doslo, avsak to je zriedkavejsie nez zatecenie, ktore moze byt i z dovodu obycajneho vytopenia kupelne.
Odpovedať
@mibrez pretieklo z dovodu, ze potecie nieco vnutri geberitu. Pisem a pytam sa, pretoze som mal problem s rozdelovacom kurenia, za ktorym nebol poter, tiekla rurka jedneho okruhu, takze dovnutra zatiekla voda a na betone v radiuse 1,5m sa zhora zacali robit plesnove vykvety. A to som na to prisiel skoro, pretoze klesol tlak v okruhu a vypol sa kotol. Viem si predstavit i horsie zatecenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?