Anhydrit verzus betonovy poter

aky je vhodny poter na podlahove kurenie ? idem dat podlahove kurenie do celeho domu a neviem sa rozhodnut aky poter vysku podlahy mam iba 10cm 4cm mam systemovu dosku a 6 cm mi zostava na poter aky dat poradte pripadne ake skusenosti mate ?
Odpovedať
@frenke eps v podlahe nebude? Anhydrit je lepsi, pevnejsi, staci menej ako cementu.
Odpovedať
nie ja to mam na prvom podlazi pod tim mam zateplenu garaz :-)
Odpovedať
@frenke anhydrit je lepsi, netreba nivelovat, rychlejsie sa zohreje a staci ho mensia hrubka.
Odpovedať
a v zilinskom kraji je niekto kto to robi
Odpovedať
mam beton,folie
Odpovedať
@frenke oba sú vhodné. anhydrid je o málo lepší a drahší (robí sa v hrúbke od 3,5cm) a cementový je dobrý a lacnejší (robí sa v hrúbke od 5cm). Informácie o výhrevnosti a nábehu teplôt majú väčší význam pre marketing ako pre život a prevádzku.
Odpovedať
@frenke Na tak málo izolácie v podlahe by som podlahové kúrenie nedával ale radšej zvoľ radiátory . Nábeh budeš mať skoro okamžitý a nemusíš riešiť systémovú dosku a ešte aj k tomu či ti to vlastne bude kúriť a či ti nebude teplo unikať do podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 wikipédiu kontroluje umelé inteligencia, Vaše príspevky by musela vyradiť. @frenke je to dostatočné riešenie, ale účinnejšie by bolo 5cm PS, 5 cm poter. Aj keď je garáž zateplená, nepotrebuje vykurovať na 20st.
Odpovedať
@frenke na podlahove kurenie urcite anhydrid. Cementovy poter ma jednu nepeknu vlastnost o ktorej sa malo hovori, ale ako kazdy iny beton, aj tento pri zmene teploty meni svoj objem. Pri podlahovom kureni su trubky ulozene v spodnej casti a teda tato sa prva nahreje a posledna vychladne. Beton sa potom sprava ako bimetal, prehyba sa. Videl som uz par podlahovych kureni, kde boli sokliky dlazby oddrapene od podlahy a nebolo to koly zlemu podkladu. Davam to za vinu prave betonu. Stalo sa mi to v starom dome, kde som mal rovny podklad, cize EPS (asi 5cm) sadol na 100%. Po niekolkych rokoch miestami fugy aj 5mm. V novom dome vsade anhydrid, podlahovy EPS 30cm a silikon na soklikoch drzi (po roku), zatial podlaha neklesla ani o mm! Dalsie vyhody uz boli spomenute vyssie. Ma vlastne len 2 nevyhody: - neznasa sa s vodou (treba dat pozor v kupelke), do garaze som daval cementovy, ale tam nemam podlahove kurenie. - cena je vyssia. Ale zase, ked si zaratas vyssiu hrubku cementoveho a potrebu naslednej nivelacie tak to vychadza mozno aj narovnako.
Odpovedať
Mam anhydrit aj v kupelke okrem sprchoveho kuta. Skarovacka a hydroizolacia stacia. S ostatnym suhlasim, anhydrit hlavne nepotrebuje dilatacie, co je vyhoda na velkej ploche v obyvacke, kde po 6 metroch treba beton dilatovat. 5 cm EPS sa dava bezne ako krocajova izolacia, dilatacia anhydritu sa dava po iba obvode stien. Beton som nedal, nelutujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?