Anhydrit – úspora pri vykurovaní

Ahojte. Som zvedavý na Vaše názory. Na jednej stránke majú zverejnený nasledovný text, popis : "Svojimi samo nivelačnými vlastnosťami a samo zhutniacimi vlastnosťami ( úplná bez poréznosť a tekutosť materiálu ) zabezpečuje 100% obliatie vykurovacej rúrok a má veľkú tepelnú vodivosť pri odovzdaní tepla 1W/m.k,úspora energií a plynu o 20až 25% oproti cementovým poterom." Nemajú to podchytené žiadanými číslami, výpočtami, porovnaniami, experimentom... Podľa Vás sú to reálne tvrdenia?? Diky za názory
Odpovedať
@ekino13 Je to kravina. Raz musis do domu dodat nejake mnozstvo energie na to aby si udrzal teplotu a to mnozstvo je rovnake ci mas betonovy alebo anhydrit poter.
Odpovedať
Presne ako sa píše v prvom príspevku
Odpovedať
@ekino13 mam anhydrit, ale tie prepočty sú podľa mňa vycucané z prsta. Obliatie trubiek je hypotetické. Za mňa rozhodla menšia hrúbka, bez dilatácií, bez výstuže, rýchla aplikácia, rovinatosť, rýchlejšie vytvrdnutie. A možno aj rýchlejší nábeh podlahovky, ale zas zoberme si to tak ako veľmi sa hýbe s teplotou v dome. Podľa mňa to čo si uviedol nie sú reálne faktory. Skôr nesprávne marketingové dristy.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi tak ako píše @danculd. Môže sa tak hovoriť o lepšej účinnosti pri odovzdávaní tepla, ale to nemá nič spoločné s úsporou energií ;-) Potrebné teplo musíš dodať rovnaké pri ľubovoľnom vykurovacom povrchu.
Odpovedať
@pistikus rozumiem tomu, čo píšete. Práveže argumentujú stým, že anhydrit 100% ne obtečie rúrky. Asi stým nič zle nespravím, keď sem rovno dám foto , link : http://www.lacnepodlahovekurenie.sk/?...
Odpovedať
@ekino13 ak aj ma beton horsi kontakt s rurkami kurenia, kam ma akoze zmiznut ta stvrtina tepla oproti anhydritu? Ved to je nezmysel.
Odpovedať
jasné že je to nezmysel.. teraz 95% stavieb na SK ma neefektívne kúrenie pretože si nedalo anhydrit? :-D takéto ťahy marketingové, rovnako jak s pur penou.
Odpovedať
@ekino13 To je asi taký reklamný slogan, ako kedysi tvrdili, že zateplením paneláku sa ušetrí až 40% nákladov na tepla a návratnosť zateplenia je 5 rokov. Tým nechcem v žiadnom prípade spochybniť vhodnosť anhydridu pre podlahu alebo jeho kombinovateľnosť s podlahovým kúrením. Niekto si dá anhydrid, niekto cementový poter. Hľadať dôvody prečo to alebo ono je zbytočné.
Odpovedať
@chrobak7 tym chces spochybnit, ze zateplenie betonoveho panelaku neusetri vyrazne naklady na vykurovanie? Podla mojich skusenosti je tych 40% realne cislo.
Odpovedať
Anhydrid je oproti betonu naopak izolant, lebo je poreznejsi. A nech tu nikto nevravi, ze to nema na celkove dodane mnozstvo tepla vplyv. Rurky, ako aj pripadne priamovyhrevne kable su na spodu poteru, nie pri vrchu. Teda vrstva poteru by mala co nejlepsie prenasat teplo smerom hore. V opacnom pripade treba kurit vyssou teplotou (ci uz vodou, alebo elektrinou) No a v tom pripade mame vacsie straty smerom do zeme, lebo ak tam mame x cm polystyrenu medzi poterom a zemou, tak stale nie je jedno, ci spodna strana potery ktora je s tym polystyrenom v kontakte musi mat povedzme 28 st, alebo staci 26 st na vykurenie miestnosti, lebo smerom do miestnsti nie je ziaden tepelny odpor (pripad betonu).
Odpovedať
@ekino13 daj betónové potery pretože: 1. dobrá vodivosť 2.lacnejšie. ušetrené peniaze použi na nákup olejovanej drevenej podlahy. Lebo po nej budeš chodiť, na nej sedieť a ležať. Netreba zabúdať, že anhydrid v kúpelni treba hydroizolovať, lebo anhydrid nemá rád vodu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?