Anhydridový poter - brúsenie a penetrovanie.

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť ako prebrúsiť podlahu s anhydridovým poterom (pomocou čoho) a aký penetrák použiť? Chystáme sa lepiť dlažby a radi by sme túto predprípravu uskutočnili svojpomocne. ĎAKUJEM
Odpovedať
@yoginko ja som to brusil brúskou na parkety nieco taketo http://betis.sk/index.php?route=produ... ... pozical som si to v jednej predajni cena myslim 20 euro na den a mozete brusit do bezvedomia :D penetrak som pouzil od mapei aj lepidloC2FT S1 nechcel som to pocenit a mapei to ma dobre prepracovane
Odpovedať
@doors454 ďakujem. Spýtam sa ťa ešte, akú vrstvu z toho celého zbrúsiť treba?
Odpovedať
@yoginko tak bruska na parkety to tak akurat vylestila. Mne pouzili nieco take : https://www.youtube.com/watch?v=agmud... len ta hlava na brusenie ma cca 60 kil. Dole isiel mozno 1 mm, nechavalo to take ryhy takze sa to dobre penetrovaloa a daval na to hydroizolacia. Hluk nenormalny, automaticky to aj zberalo prach, takze sa az tak neprasilo . Cenu neviem - mal som to v cene s poterom. Trvalo to tak cca 3-4 hodky .
Odpovedať
Treba ísť do požičovne náradia a pýtať sanačnú frézu aj s vysávačom. Odporúčam brúsiť hned po vytvrdnutí, nakoľko anhydrit za pár týždňov riadne vyzrie. Ušetríš na kotúči, lebo ten ti tiež zarátajú, v rámci opotrebenia. http://goo.gl/mgxWNG A Mapei je kvalitka.
Odpovedať
@mr79 no tak vylestit to asi tazko vylestilo kedze som tam mal 40 tku zrnitost
Odpovedať
@doors454 akoze "brusny papier" ? na to sa pouzivaju diamantove kotuce - nie brusny papier o zrnitosti 40. S tym si to fakt len lestil. S rucnymi kruskami co maju 5 kg a pod.. toho tiez vela nespravite (brusna hlava musi mat svoju vahu aby poriadne zatlacila) inak to bude nenormalny zahul na ruky - teda ak nebudete robit len kupelnu.
Odpovedať
Ďakujem za rady. Takže brúsenie by bolo vyriešené. Dali by ste mi ešte nejaké info ohľadom dilatácie? Nemám oddilatované miestnosti od seba ale vše je zaliate v celku. Nemusím sa báť že s tým budem mať nejaký problém, že mi napríklad praskne dlaždica?
Odpovedať
@mr79 aka rucna bruska si pozri ten link ta bruska vazila cez 60 kg
Odpovedať
@mr79 Anhydrid je myslim maksi ako beton a aj som brusil beton tiez smyrglon a nemal som s tym probolem, tazke do anhydridu to musi ist este lespie.
Odpovedať
Profilova fotka
No ak si beton brusil brusnym papierom, tak zbohom rodina... :-D
Odpovedať
@yoginko v mieste dveri by som anhydrid prerezal rezacim kotucom, staci ist do takej hlbky, aby si mal rezervu k podlahovke. Urcite je lepsie urobit dilataciu a potom predelit aj dlazbu, ako potom lamentovat nad popraskanou dlazbou. Otazka je, preco sa to neurobilo pri zalievani..
Odpovedať
@doors454 to som komentoval tu sanacnu frezu: http://goo.gl/mgxWNG ta ma 5,5 kg. u teba som komentoval brusny papier ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mr79 mne to poradili chlapi z baumitu ze to uplne staci ...niektory to asi moc prezivate ...ak sa to potom poriadne vysaje plus 2 krat penetrak od mapei kvalitne lepidlo tak nema sance aby nieco islo dole...
Odpovedať
@mr79 Nie všetko je o váhe. Protool k tomu dodáva kvalitné diamantové kotúče, netreba vôbec tlačiť, ale skôr sa kontrolovať. Za pár sekúnd to vy vyhrýzť riadnu dieru. Robil som s ňou osobne, takže viem o čom hovorím. Je ľahká, pracuje sa s ňou super a dá sa k nej zohnať aj držiak.
Odpovedať
@peterpb Co zbohom? k bruske mi dali bud nejaky kamenny kotuc alebo s vymenitelnymi smirglamy, bolo to normalne ako drsny smirgel zrnitost asi ako byva na tych rucnych skrabakoch. Ja neviem z coho su zrna, mozno nekay korund alebo hociaky tvdy nerast alebo daco systenicke to je jedno ale je to na to urcene, Brusil somto mozno pol hodinu a nezodral somt o uplne, este si ho nechali ze ho niekomu mozno pozicaju. Ostalo po tom dost nabruseneho materialu ale aj tak nebol ucel dostatocny tak som sa na to vykaslal.
Odpovedať
Ahojte, vie mi niekto poradiť ako svojpomocne zmeriam vlhkosť v podlahe? Kde zohnať prístroj na to? Čas nás tlačí, čochvíľa chceme klásť podlahy a nakoniec som zistil, že treba zmerať vlhkosť podlahy. Dobrá rada nad zlato.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravim, nechcem zakladat novu temu, tak pisem sem. Viete mi poradit firmu ktora mi prebrusi anhydridovy poter? BA, okolie? Ak nezozeniem,skusim sam. Ale asi by som to dal radsej robit profikom
Odpovedať
Zdravim,ak by mal niekto zaujem o brusene poteru či cementove alebo sadrove neni problem pište chodim brusit.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso21211 neetreba.., uz šeetci máme pobruusené....
Odpovedať
@miso21211 aspon mesto napis kde. Kosice?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?