Anhydridova podlaha al. betonova

Profilova fotka
Ahojte, poradte aku podlahu v rodinnom dome na prízemí? Aj po financnej stranke...Ďakujem
Odpovedať
@morandia urcite cementovy poter.. Je lacnejsi a je asi naveky...
Odpovedať
@morandia Novostavba alebo starší dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja neviem, ale co som sa sretol s anhydridom, tak len same problemi. V praci sme to mali na 2 miestach. Praskala na tom dlazba aj s tym anhydridom, Na jednom mieste sme to vymenili za cementovy a je po probleme Druhe miesto kde sme nemenili nestihame davat menit dlazby. Po umyvani to maboptna a rozlame vsetko co je nad tym. Uz len kvoli tomuto sme si dali do domu tiez cementovy so sklennymi vlaknami.
Odpovedať
Nevidim ziadnu extra vyhodu v anhydride a cenovo bude minimalne o 50% drahsi. My sme davali cementovy, (130m2 komplet cena robota aj material za 1000EUR) a urcite to bola dobra volba. Je perfektne rovny, nemusel som robit adhezny mostik pre dlazbu, nemusel som sa bat zatecenia do EPS.... Neciem co navyse by mi priniesol anhydrid okrem vacsieho prievanu v penazenke.
Odpovedať
cementovy lebo ma vyhody anhydridu - dobre obteka vyhrevny system cim zabezpecuje dobru efektivitu prechodu tepla. Je tvrdy a nenasaka vlhkost ako anhydrid, co znizuje jeho pevnost.
Odpovedať
@morandia betonový poter anhydrid nieje o to lepší ako drahsí voči poteru betonový poter dodnes vyhráááááva
Odpovedať
Profilova fotka
Chceme davat tiez betonovy poter. Ale mame aj miestnost 11x7m a prechadza este do 15m dlhej chodby 1,5m sirokej. Vie mi niekto povedat ako to bude s dilatovanim? Ak budu dilatacie stredom tej velkej miestnosti tak budem musiet dat tie skarede dilatacne listy do dlazby ako vidim v obchodnych centrach atd?? Dakujem
Odpovedať
@gkrivanek len nie polosuchy proces, ale skutocne cementovy poter... aby dobre zatekal => obtekal.
Odpovedať
Vyhody a nevyhody anhydridu oproti cementovemu poteru su jasne, kazdy nech sa rozhodne sam, popisalo sa tu zopar bludov :-). Mam anhydrid a dal by som ho zas, spokojny by som bol aj s cementovym keby bol dobre spraveny, co je trosku vacsia loteria ako u anhydridu.
Odpovedať
@kriloter az take jasne v tejto diskusii niesu... Mozes ich bud napisat alebo aspon napisat, ktory comment ich popisuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt novostavba
Odpovedať
@morandia Jediné mínus pre anhydrit je jedine vlhkosť a cena ale to je asi všetko. Veľa ľudí má anhydrit a nemajú problém dokonca ani s vlhkosťou v kúpeľni. Viac problémov by som videl v použití cementového poteru / dilatácie, nerovnosť , dvíhanie rohov atď / ale asi všetko záleží od skúseností dodávateľa. Ale nech si každý urobí ako chce a uzná za vhodné. Ak budeš mať problém s jedným alebo druhým nehľadaj problém v potery ale u dodávateľa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@morandia My sme developersky stavali 11 RD a zhotoviteľ dával betón. Kvôli peniazom. Problémom však bola (ne)rovnosť. Muselo sa opravovať dokola samonivelačnými hmotami. Do svojich 2 RD som dal na radu poradcu anhydrit. Neľutujem. Rovný ako sklo, žiadne výškové rozdiely, netreba dilatovať... Je fakt, že je drahší. Ale ušetril som si množstvo problémov, ktoré sme zažili pri tých 11 RD s betónom.
Odpovedať
@leonardom keby tých 11 RD robila skusená firma s poterom tak by to bolo rovné taktiež ako sklo. videl som uz xy domov kde bol anhydrid zhotovený ako horská dráha. a xy s poterom kde to bolo dokonale rovné treba voliť skusenú a zodpovednu firmu
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Áno, v tomto máš pravdu. Napriek tomu by som dal opäť prednosť anhydritu, lebo je SAMONIVELIZAČNÝ
Odpovedať
@morandia anhydrit ma rychly nabeh, a rychlejsie chladne, na podlahovke lepsi. Opisovane nevyhody su zanedbatelne, okrem 2x ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za cementovy. Rovny ako lusk(samozrejme rovny lusk). 150m2. Bol som v zahranici na dva dni, len som prisiel a vsetko hotovo. Ale urcite to zalezi aj od konkretnej firmy - rovinnost. Myslim si, ze su aj taki, ktori dokazu aj anhydrit pokazit :). Podlahovka nabehne do 1 hodiny a potom pekne drzi teplo. Ale to je moja osobna skusenost. Videl som uz aj cementovy poter popraskany (okrem dilatacnych spar), ale to bolo na stavbe, kde bol krivy podklad a islo tam malo poteru. V konecnom dosledku je to zasa len to iste ako tehla vs ytong, cenetove omietky vs sadrove, ....... Ani s jednym nevkrocite vedla, za predpokladu, ze to bude dobre spravene. Ak je rozhodujuca cena, tak nie je o com. Ak rychlejsi nabeh podlahovky a rychlejsie chladenie, takisto ....
Odpovedať
@peto99 Ako môže rýchlejšie chladnúť keď má približne rovnaké parametre ako betón??? Však je to iba piesok a rozdiel je v prísadách. Betón má možno väčšiu akumuláciu tepla ,pretože sa ho musí použiť viac ako anhydritu . Ale inak nevidím skoro žiadny rozdiel.
Odpovedať
@blackomt anhydrit je sadra a rychlejsi nabeh teploty je jeho vyhoda, rovnako ako aj podstatne lepsi prenos tepla, kedze dokonale obtecie trubky kurenia. Samonivelacia je samozrejmost. Kvalitny cement je prijatelna alternativa, ale anhydritu sa nevyrovna.
Odpovedať
Profilova fotka
Dávali sme betónový poter. Naozaj záleží od realizačnej firmy, ako kvalitne to urobia. U nás bol spravený dokonale. Dávali sme 4mm vynil s podložkou, bez potreby nivelaku. Mali sme šťastie na kvalitnú firmu za rozumnú cenu. Robili viac novostavieb v našom okolí a všetci boli spokojní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?