Anhydrid kedy mozem lepit dlazbu?

potrebujem naplanovat vyliatie poteru a lepenie dlazby, vie mi nikto podat info kedy realne mozem po vyliati lepit? Viem z tech. info. ze pod dlazbu vlhkost menej ako 0.5 ale kedy po vyliati mozem zacat presusat podlahovym kurenim? ako dlho trva zrenie poteru, ako dlho trva susenie do stavu aby to bolo uplne v poriadku (z pohladu praxe). Ide mi o najskorsi mozny termin s tym aby nedoslo k chybe Dakujem
Odpovedať
Nejak sa v tom strácam, takže potrebuješ vyliať anhydrid alebo ešte nivelak na anhydrid pred lepením dlažby? ;-)
Odpovedať
@fotox3 zrie cca 3 tyzdne, potom treba poter par dni presusit podlahovkou. Pod dlazbu netreba merat vlhkost, lebo poter bude schnut aj potom. Parkety sa bez riadneho susiaceho programu znicia, dlazby mozes klast takmer hned, treba znizit len najvyssiu vlhkost.
Odpovedať
Anhydrid mozes zacat susit o dost skor, cca po 7-10 dnoch udavaju, osobne som zacal po 8dnoch od 25C -> 45C a spat na 25C (teplota vody), po 5C kazdy den. Druhy mi schol najprv samovolne, lial sa zaciatkom jula a po 9 tyzdnoch skoro suchy, zmerane bolo 0.8 - meraj si nie len stred ale hlavne rohy. Tu ale pozor, vela ludi upozornuje na to ze anhydrid samovolne schnuci stale obsahuje vela vody a najlepsie je ho prekurit.
Odpovedať
Este doplnim, ze ten 8mi den sa prebrusil a zacalo sa kurit, odstranenie skrupiny zlepsuje proces schnutia.
Odpovedať
@mareklin len malá poznámka k meraniu vlhkosti všeobecne. Ak používame kontaktné vlhkomery, je potrebné lokálne v mieste merania pri cementových poteroch najprv odstrániť cementové mlieko a pri anhydritových poteroch naplaveninu - šlem - a az tak na tom mieste merat vlhkost. Ak sa vlhkost meria na cementovom mlieku alebo na povrchu naplaveniny pri anhydrite, merania môzu byt znacne skreslene. A k tomu, pri akej zostatkovej vlhkosti podkladu sa môže naň nalepiť dlažba: všetko más vysvetlene v tomto linku do detailov: http://www.mapei.com/public/CZ/downlo...
Odpovedať
@mareklin a po kolkych dnoch bol ten prvy poter (prekurovany) vhodny na lepenie dlazby ? (s tym brusenim, je to dobry tip, diky)
Odpovedať
@jrm66 aky nivelak ? kde pisem o nivelaku? teraz som sa stratil ja :D
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 ten link dom uz niekde cital ale nejake prakticke info (okrem tech.) som nevycital..
Odpovedať
@peto99 no k tomu kladeniu ihned po odsraneni tej velkej vlhkosti - ako potom dodatocne vyschne ked pod dlazbu penetrujeme - penetrak je parozabrana.. a podla info z roznych navodou k anhydritu ak sa "zapecati" anhydrit tym ze sa neopdari vsetka voda a zalepi sa, nedosiahne tu svoju pevnost a dokonca moze degenerovat..
Odpovedať
@mareklin a este jedno info vydrzi podlahova hdicka 45c vodu ? kdesi som pocul ze max 33C :-S (zvysoval si od 25c na 45c po 5c a potom hned spat alebo si bol na maximalke chvilu ? Potom to uz bolo suche hej ?
Odpovedať
@fotox3 Po tych 10 dnoch od spustenia susenia vykazoval vlhkost 0.3-0.4, takze uplne bez problemov na akykolvek povrch. Pocas susenia mi ale isiel aj jeden profi odvhlcovac (50L/den) + 3x za den prievan v dome, bolo uz relativne zima, cize suchsi vzduch, co je vyhoda. Na druhy den po zakureni isla vhlkost v baraku na 92%, najprv klesala pomaly, tak 1-2% denne a potom uz zretelne, pri ukonceni susenia som mal ustalenych 52% pri 24C. Isto si ho nehaj prebrusit, aj keby si neplanoval lepit dlazbu na ten 7-8 den, zvysok prachu vysaj a vysusat, zvysovanim teploty vody, toto dodrz presne a pojde to. Zisti si vsak od tvojich majstrov aky anh pouzivaju, nie som si isty ci vsetky verzie mozu byt rovnako vysusane (silo, sacky, mix), ja som mal mix od Haffnera.
Odpovedať
@fotox3 Tie "hadicky" vydrzia o dost viac ;-) Na 25C sa nastavila voda prvy den, predtym nic, lebo sa spustalo aj kurenie, nasledne kazdy vecer +5C. Tym ze bol barak aj poter neprekureny, vychadzalo to tak, ze tych +5C trvalo cerpadlu zohriat skoro cely den, cize vo vysledku ta teplota vody stupala v podlahe cca linearne, nie skokovo, na 45C sa to nechalo dva dni a potom zas dole po 5C.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mareklin cize cca po tych 20 dnoch od vyliatia si ho mal pri tvojich pomeroch suchy (ak dobre pocitam.. ) to si ma potesil. Diky moc takto rozpisane v praxi som to potreboval :-)
Odpovedať
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Prosím vás, anhydrit nám robili pred 7 týždňami, môžeme lepiť dlažbu aj keď sme ešte nekúrili? Potrebujeme dať dlažbu iba do technickej miestnosti, 4m2, aby nám mohli osadiť kotol so zásobníkom. (Robili sme test so zakrytím časti podlahy, na druhý deň nebola žiadna vlhkosť)
Odpovedať
@tinca8 ak chces vysusit poter, musis kurit. ak chces kurit musis dat dlazbu pod kotol. ja som daval dlazbu pod tc asi po 20dnoch, hned po montazi som zacal so susenim
Odpovedať
ok, tak to položíme, snáď to bude ok
Odpovedať
Kládli nám asi po 1,5 mesiaci..bezohľadnu na vlhkost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?