Akým kotúčom rezať porcelánovú vitrifikovanú dlažbu?

Mate overený nejaký kotúč na rezanie za mokra vitrifikovanej porcelaovej dlazby hrubky 9mm. Ked rezem prilozenym kotucom k pile rez nie je uplne rovny a po hranach su drobne odstiepky... Vdaka
Odpovedať
vyber je velmi siroky: http://www.profiobkladac.sk/c/diamant...
Odpovedať
@radoslavc Ktorýmkoľvek diamantom to budeš rezať, vždy to bude štiepiť hrany. Tie vibrácie rezačky to budú stále poškodzovať tú glazovanú vrstvu, tá je veľmi krehká a citlivá na otrasy. Ak chceš mať naozaj pekný rovný rez, treba to dať orezať vodným lúčom. Minulý rok v lete som dal rezať veľkoformátovú dlažbu (120x40 cm hr. 2 cm) vodným lúčom. Spravili to pekne. Ani to nebolo tak horibilne drahé, cca 10 €/bm.
Odpovedať
@chrobak7 bude to v rohoch, takze sa to prekryje silikonom a ani by to az tak nemalo vadit...avsak ten kotuc co mam k tomu prilozeny reze aj pomaly. Poradit nieco co reze pomerne rychlo s dobrou kvalitou? Rozmer kotuca co tam mam je 200x25,4.
Odpovedať
@radoslavc 9 mm dlažbu neodrežeš rýchlo. Neviem čo bolo priložené, ale z tej ponuky, čo si uviedol je na glazovanú dlažbu ešte najlepší prvý kotúč.
Odpovedať
@chrobak7 nie su lepsie tie ryhovane alebo segmentovane? je lepsi cely? preco?
Odpovedať
@radoslavc Tie ryhované alebo segmentové sú dobré na hrubšie materiály, kde potrebuješ rýchlejší rez. Na glazovanú dlažbu treba ísť s čo najjemnejším rezom, preto je najlepší ten hladký kotúč. Tým ryhovaným či segmentovým strašne dotrháš okraj dlažby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@radoslavc akym kotucom si nakoniec rezal tu porcelanovu dlazbu? Tiez mam porcelanovu 12mm hrubu a rozmyslam ci rezat diamantom pod vodou, alebo klasickou rezackou a odlomit. Co pozeram ten odkaz, tak to su nejake smejdy diamantove kotuce.
Odpovedať
@originalx rezak som pod vodou rezackou z polska za 150e, kotuc za 30e taky cerveny a funguje vyse roka...oblozil som chodby, kupelnu, zachod, kucynu nad linkou...reze to dobre....
Odpovedať
https://m.profiobkladac.sk/p/357/cpc-... tak za 50 , nie za 30...
Odpovedať
@radoslavc dakujem, ten kotuc som uz pozeral, len ma malu vnutornu dieru, ja na kotucoch mam dieru 60mm a tento len 24,5mm. To budem musiet kupit aj nejaku pilu na dlazbu a ceny su od 1000€ co pozeram. Obycajnou rezackou a lamackou na dlazbu sa to neda robit? Lebo tie sa daju uz za 600€ kupit.
Odpovedať
@originalx v polsku v castorame som kupil za 150e rezacku aj s kotucom na 90cm dlazbu..funguje bez najmensieho problemu...alebo na ukrajine...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?