Aký typ podlahy na elektrické podlahové fólie?

Profilova fotka
Zdravicko mozno som zdvojil nejaku diskusiu ale ajtak sa chcem opytat ludi ktory maju dany typ podlahoveho kurenia ake maju skusenosti so svojimi podlahami , myslim skor co lepsie drzi teplo , co sa lepsie - rychlejsie nahrieva , montaz alebo udrzba po rokoch , napr pri plavajucej ci sa nejako neposkodila , dlazba ci nepraska a podobne , skladba podlahy bude u nas nasledna : - hydroizolacia 1cm - tvrdený polystyrén 10cm (EPS150 v dvoch vrstvach po 5cm) - odrazová podložka 5,0 mm - vykurovacia fólia 0,32 mm - krycia fólia 0,25 mm - hrúbka poteru anhydryt 5 cm no a nevieme sa zhodnut s mojou pani co dame navrch :D dlazba , drevena alebo klasika plavajuca podlaha ? pls poradte ak mate skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
@extraoblek podla mna je uplne jedno ci mas zdroj kurenia el. rohoze ci vodne podlahove kurenie... teplota v takomto systeme je cca 30st -+... Myslis ze to vadi plavajucej podlahe? drevenym parketam, dlazbe? aj tepelno-izolacna schopnost tychto materialov pri hrubke cca 1cm je zanedbatelna... skor tych 10 cm EPS mi pride dost malo..
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 nemusis pisat ako by som ta nejako urazil :D cirou nahodou je to moj prvy dom ktory budujem :D taze asi tak , no 10cm mi odporucila firma , davali ze 7cm je minimum a 10cm je uplne postacujuce , sused ma takisto ak sa nemylim mas teda folie ako kurenie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@extraoblek Na poter hr. 6 cm sme dali podložku Izo floor THERMO 1,6 mm a plávajúcu 8 mm Balterio - je to v pohode. Pod poterom sú el. fólie Heatflow - v takej zostave ako uvádzaš.
Odpovedať
@extraoblek Polystyrén mám 5+6 100 Neo, HEATFLOV fólie 6 cm cementový poter. Chodba, kúpelka, WC a tech. miestnosť dlažby, obyvačkokuchyňa a izby drevená 11,5 cm celoplošne lepená podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
mame folie v potere, skladba podlahy ako tvoje, len eps mame 150 mm. mame v celom dome. v izbach obycajna plavacka, v obyvkokuchyni a chodbach dlazba. na dlazbe zacitis hned teplo, na placke troooosicku neskor. sme spokojni s podlahami. byvame pol roka, cize toto je prva zima, prve vykurovacie obdobie.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 vobec som sa neurazil, nemam preco... :) mam vodne podlahove kurenie... a projekt co hovori o hrubke izolacie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren vies mi pls dat link alebo aspon obchod kde si bral tu podlahu ? lebo zatial vsade kde som pozeral a zistoval tak maju take drevene podlahy ze sa mi kruti hlava - 12mm hrubka , z toho 1+1mm drevo dub a medzitym dajaka drtkova vypln abo co .... + ceny su sialene
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 projekt bol zbuchany velmi narychlo a vtedy sme este ani nevedeli ake kurenie dame realne , pre vysvetlenie - pozemok sme kupili v marci a xceli sme ten rok stihnut este aspon zakladovu dosku , co sa podarilo ale slo to na ukor projektu - znami nam ho spravil za par tyzdnov a bol hlavne urobeny aby sme dostali stavebne povolenie takze je tam vela veci ktore sa budu menit , ako kurenie , krytina strechy , par nenosnych murov , rozmery okien ...
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilka22381 dik za info , vies mi pls poradit kde ste kupovali dlazbu ? alebo rovno link aky typ a podobne ? popravde nevieme sa rozhodnut , snubenka chce drevene podlahy ale ked som videl ze s lepenim a vsetkym dokopy vide cena na ca 80e / m2 a to je este ta najlacnejsia tak som trochu zaskoceny , ale zas neviem ci dlazba je dobra volba potom kvoli detom a podobne
Odpovedať
@extraoblek Ja som bral od http://www.europarkettpresov.sk/clano... 70m2 k tomu aj lišty a lepidlo a hneď v ponuke mi dali 10% zľavu pri tom množstve. Lepil som si sám. Nieje to nič čo by si nemal zvládnuť, keď nemáš obe ruky ľavé.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren dik za tip , o tom obchode som ani nevedel :D ale nevidim tam nikde ceny , vies nieco prezradit pls ?
Odpovedať
Profilova fotka
@extraoblek mame tuto dlazbu-DLAZBA-ARBARO-ORO-120,2x19,3x1 cm- kupovali sme ju za cca 22 €. super rovna je, len riadne tazka. obkladali sme s mm. dopasovali sme k nej podlahu dub nostalgia od krona za par 6 €. my mame uz velkeho syna, ale zatial pocas vykurovacieho obdobia je super. kukni v albume
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kamilka22381 Som zvedaví či ti to nadšenie vydrží aj potom, keď prestaneš kúriť.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren tak to uvidim, ale zas to kurenie tiez nekuri celych 24 hod denne, cize aj dlazba stihne vychladnut a nevadi nam to. ak porovnavam dlazbu a podlahu, ked sa nekuri, tak su rovnako "studene".
Odpovedať
@kamilka22381 Veď to rovnako studené, Lebo porovnávaš dlažbu s laminátkou a tam veľký rozdiel nieje. obidva sú na pocit studené . Drevená je iná liga. Ja mám drevené v izbách a na chodbe a kúpelní dlažbu tak viem o čom hovorím.
Odpovedať
@kamilka22381 A ešte k tomu porovnávaniu. Aj keď ti teraz podlaha celý deň nekúri v jedno kuse, tak ta podlaha nevychladne úplne, ale keď bude kúrenie vypnuté celkom potom môžeš porovnávať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?