Aky poter

Dobry den , neviem sa rozhodnut aky poter mam dat na podlahove vykurovanie ci cementovy alebo anhydrit.Pocul som ze ten anhydrit nemoze ist do kupelne kvoli vlhkosti .
Odpovedať
1
2
@sako1400 my máme anhydrid aj v kúpeľni, žiadny problém. je to lepší, ale aj drahší poter.
Odpovedať
@sako1400 ja idem dat cementovy nevidim ziadny dovod preco by som mal platit raz tolko za anhydrid...
Odpovedať
Viem ze anhydrid je drahsi ako cementovy ale ci je aj lepsi v kombinacii s podlahovkou
Odpovedať
Danifedor mas podlahove kurenie?
Odpovedať
@danifedor prosím nešíriť bludy, anhydrid nie je 2x drahší ako cementový, to ani zďaleka... my sme na ploche 110 m2 mali za anhydrid príplatok oproti cementovému 800 EUR... @sako1400 je lepší, pretože je rovnejší, rýchlejšie schne. tým že je v podstate tekutý, keď sa vylieva, dokonale "obtečie" rúrky podlahového kúrenia a nevznikajú potenciálne vzduhové medzery, čiže lepšia vodivosť tepla. podlahové kúrenie s anhydridom má tiež rýchlejší nábeh. nevýhodou môže byť menšia akumulačná schopnosť, čiže trochu rýchlejšie aj vychladne. a taktiež dlhodobé vystavenie vode, čomu sa ale dá predchádzať napr. hydroizoláciou (v kúpeľni).
Odpovedať
Takze po potery musim to napenetrovat a az tak dlazbu v kupelni?A ked riesim na celom prizemi dlazbu mam to takisto napenetrovat?
Odpovedať
@curious_george nesirim bludy, cena za 1 m2 cementoveho poteru sa hybe za 8-9 € za anhydrid mi ponukali 16-22€. Cementovy poter obtecie rurki rovnako nie je s tym ziadny problem ;-). A co sa tyka nabehu, nie je pre mna dolezity pretoze dobre zatepleny dom ma dlhu zotrvacnost, co sa tyka poklesu teploty.
Odpovedať
@sako1400 ano budem mat vsade podlahovku. Budem davat cementovy poter...
Odpovedať
co sa tyka nabehu tak to zalezi aj od hrubky poteru. No neviem cementovy mi ponukali s frakciou 0-4 co sa mi zda dost "na hrubo "
Odpovedať
@danifedor nebudem vas presviedcat, aj ked nesuhlasim ani v jednom bode :-)
Odpovedať
@sako1400 nám to robili tak. inde ako v kúpeľni to izlovať podľa mňa netreba.
Odpovedať
@curious_george nemusite suhlasit s nicim, vlastnosti su odskusane na domoch, ktore stoja a v nicom nie je problem, zrejme nie ste informovany o vlastnostiach nizko ener. a pasivnych domoch. A ked mi spravite do bungalovu anhydridovy poter do 9€ za 1 m2 tak si ho dam od Vas spravit ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sako1400 dali sme beton. sikovna partia od Serede. o tretej poobede boli hotovi. 190m2. vsetko krasne rovne. toto bolo u nas najbezproblemovejsia praca. len si dobre vypocitaj hrubku izolacie, poteru, finalnej podlahy, kde mas potom dvere a terasa a ak davas podlahovku, tak si to nafot vsetko, hlavne prechody dvere.
Odpovedať
@danifedor máme nízkoenergetický dom a máme anhydrid - to mi stačí a sme veľmi spokojní :-) nemám vôbec nič proti cementovým poterom, akurát som presvedčený, že na podlahové kúrenie je lepší anhydrid.
Odpovedať
@curious_george pre vas je lepsi, ja budem mat cementovy a na komforte kurenia a byvania to nebudem vnimat absolutne ziadno.. Nizkoenergeticky dom je velmi vseobecne... Chodte pozret do domu s cementovym poterom a potom mi poviete v com ste pocitili ten rozdiel :-D - nic v zlom.
Odpovedať
Nechcem rozputavat cementovo anhydritovu vojnu.Jasne ze ked mam v dome cementovy poter tak nebudem hovorit ze anhydrit je lepsi.Zatial mam cenu na anhydrit 190m2 vychadza s matrosom 2900e na cement este ponuku nemam
Odpovedať
@sako1400. Cement zozenes za 8- 9 € 1m2 ak das cement ostane ti potom este na dobry kavovar :-D Treba pozret do domu s cementovym poterom a anhydridovym. Ja som to porovnaval a nepostrehol som nic...
Odpovedať
@sako1400 a na cementovy pojde este laminat. Okrem wc, kupelky, technickej a zadveria tam pojde dlazba
Odpovedať
@danifedor jasné, že nič v zlom, veď len diskutujeme :-) v našom novom dome bývame už viac ako rok, takže viem, aký je a ako funguje kúrenie. je tiež samozrejme pravda, že keď prídem do domu, logicky nepocítim žiadny rozdiel či má anhydrid alebo cementový poter. my sme sa pre anhydrid rozhodli aj preto, že sme sa chceli sťahovať čo najskôr. verím, že mi dáte za pravdu, že schnutie anhydridu trvá kratšie ako betónu. a rovnako tak verím, že mi dáte za pravdu, že je ľahšie nájsť niekoho, kto mi urobí anhydrid úplne rovný (lebo ten sa inak ako rovný ani nedá urobiť) a niekoho, kto mi urobí úplne rovný betónový poter... takých, ktorí majú alebo mali s betónovým poterom problém je aj tu na streche dosť, stačí hľadať... a potom ich aj s úpravami ani nevyšiel lacnejšie ako anhydrid...
Odpovedať
@curious_george ano je to pravda, nie kazdemu spravili cementovy poter uplne rovny. Netreba to davat robit dakomu za kazdu cenu co najlacnejsie...anhydrid je rychlejsi. Ale napr. pre mna je dost podstatny rozdiel za 1m2 aj keby je celkovo rozdiel 500,-€ to ten mesiac pri cementovom pockam :-)
Odpovedať
Takze to vyzera ze si dam anhydrid
Odpovedať
Žiadne extra vyššie náklady za liaty poter, my sme brali z Modry, štvorec za 11,50€. Cena dohodou, brali sme od nich betôn do celého domu.
Odpovedať
my sme davali beton-cementovy poter s PP vlaknami a plastifikacnou prisadou pred par dnami, 255m2 za 7e/m2. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Anhydrid do vlhkeho priestoru nepatri, teda ani do kupelne. Dokonca to uz priznavaju aj vyrobcovia vo svojich technickych listoch. A myslienka, ze anhydrid je rychlejsi, je tiez zavadzajuca. Suvisi to so zostatkovou vlhkostou, ale k tomu som sa kompexne vyjadril v podobnych temach. Hlavne situaciu nepodcenujte, bude to stat vela penazi pri oprave.
Odpovedať
Takze co Anhydrid je najlepsi ale nie je vhodny do RD ?
Odpovedať
@peterpb tisice ludi maju anhydrid v kupelni a nemaju s tym absolutne ziadny problem. Co by mu malo vadit? Vlhkost po kupani? :-)
Odpovedať
@sako1400 Mam anhydrit a je to super. Kurenie nabieha u za 1-2h a nie za 3-4h ako u susedov. Bol o 30% drahsi ako cementovy poter. Ale ta rovina je super, to fakt stoji za to. Interier som si dokoncoval sam a tu rovinu som ocenil ked som robil dlazbu a podlahy. A hlavne som nemusel riesit ziadne dilatacie, celu plochu mam v jednom kuse. Aj v kupelniach mam anhydrit a daval som tam samozrejme aj penetraciu a hydroizolaciu a nemam ziadne problemy. Dnes by som ho urcite daval znovu. Najma ma prekvapilo aky je tvrdy. Sadru som si predstavoval inak :-))) Ale prijde mi tvrdsi ako beton.
Odpovedať
@sako1400 Na miesta kde zvazujes vynil (ak zvazujes) tak urcite anhydrid. (povrch musi byt uplne hladky). Ak ho nechces, tak potom je anhydrid (mozno) zbytocny prepych, v rychlosti nabehu je rozdiel, ale nie podstatny. Mozno je anhydrid viac blbuvzdorny pri aplikacii, kedze na cementovy je dobre mat schopnejsich majstrov. Je pravda ze do kupelky sa anhydrid neodporuca, ale nevidim tiez problem v tom, aby ti jednu - dve miestnosti spravili cementove. Tiez je otazka, ci ked sa anhydrid pretrie tekutou izolaciou a pojdu nan dlazdice, ci moze vzniknut akykolvek problem, ale to uz su skor dohady.
Odpovedať
@cubicomp Asi mu najviac vadi to kvapkanie na karbid ....
Odpovedať
Profilova fotka
Tisice ludi maju anhydrid v kupelni, to ako keby ste si na fasadu natiahli sadrovu omietku. Je to v pohode, kym je v idealnom prostredi, kym neprsi, nemrzne, nie je vysoka vlhkost... Raz sa to ale zmeni, mozno za mesiac, mozno za pat rokov. A potom pridete na to, ze ste si radsej mali zistit, preco ten anhydrid do kupelne nepatri.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?