Akú podlahu do domu - plávajúcu, dlažbu, vinyl?

Ahojte, viem, ze sa na tuto temu uz bolo 1000 diskusii ale predsa. Poradte mi, neviem sa rozhodnut aku podlahu dat do domu. Rada by som nejaku podlahu vo farbe dreva. Rozmyslala som nad dlazbou do celého domu, co by vsak vyslo asi dost draho. Teraz sa pohravam s myslienkou vinyl do celého domu. Alebo kombinacia dlazba do obyvacka, kuchyna, chodba a do izieb podlahu. Ma niekto vinyl alebo dlazbu v celom dome?? Ake mate skusenosti? Planujem podlahove kurenie.
Odpovedať
1
2
Mas pravdu, diskusii tu uz bolo neurekom. Napriek tomu, neviem si predstavit dlazbu v celom dome. Ak aj budes mat podlahove kurenie, nebude to pri vnimani interieru chladne? Do izieb by som dala drevenu plavacku. Lahka pokladka, cenova dostupnost a moze byt aj na kureni. Samozrejme v kuchyni, v kupelni a v chodbe, kde sa predpoklada voda, to vhodna podlaha nie je. S vinylom nemam skusenost. Pre mna je to umelina. Funkcne vlastnosti moze mat dobre.
Odpovedať
Ja mam dlažbu od Santagostino v celom dome. Teplota vody v okruhu 28 stupnov v dome 20 stupnov.
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 ja mam vinyl akustiq click 5 mm v celom dome vo farbe dub amber, v kupelke a technickej dub whitewashed. podlahove kurenie elekricke. nemenil by som je prijemny na dotyk a lahky na udrzbu, jednoducha pokladka - kladol som sam.
Odpovedať
@ann295 Ked to tu bolo 1000 x tak si to precitaja naco to pises znovu? A ake cakas rady pri takto subjktivnej veci na ktoru neexistuje odpoved? Jeden ma dlazbu vsade super, druhy to nemzoe ani vidiet, dalsi miluje vinil iny ho hejtuje, ten miluje plavacku a nema prboem, inym je nechutna tak co chces vediet, rob co chces je to tvoj dom, peniaze aj pocit. Lock.
Odpovedať
@ann295 par poznamok. Vinyl je najteplejsi na pocit, ma pekne dekory, ale je to umelina. Laminat je skoro taky studeny, ako dlazba. Povrch je takisto umely, a lubi dost rychlo napucat. Dlazba je studena na pocit, ale s podlahovkou nie je. Mnohk ju mame v celom dome, a vacsina z nas nelutuje. Drevo je teple a najkrajsie zo vsetkeho, ale aj najdrahsie, hlavne v pozadovanej odolnosti. Lacne parkety su rizikove.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 dlazba je tvrda na pocit, nechodi sa po nej tak ako po vinylovej podlahe a ked ti nebezi podlahovka tak je studena. bol som u kamosa na navsteve v lete, mal som papuce a aj tak mi bola na nohy zima. ked sa mu syn hral na podlahe tak musel mat pod sebou hrubu deku. preto by som dlazbu nechcel. ja som zvyknuty chodit po dome bosy v lete aj v zime a po dlazbe sa to neda. a stym ze je to umelina nemam ziadny problem , ake to ma nevyhody ze je to umelina ? co vsetko okolo teba nie je umelina ?
Odpovedať
@ann295 tiez mam vinyl okrem kupelni a technickej v celom dome a mozem suhlasit s prispevkami vyssie, je makky a teply. to ze je to umelina je pravda, ale nevnimam to ako negativum...
Odpovedať
dlazba je dost studena na pocit, mame ju v obyvacke na podlahovom a asi by som uz radsej nechcela ani podlahove:) Mame aj plavacku aj lino v miestnostiach s obyc radiatorom a najviac sa mi paci lino:) teple makke (mame hrube s filcom), ked spadne tanier... hned sa neroztlce, voda nerobi problem. Ak sa na plavajucej zabudne voda, tak postupne nasaje do spojov a zduje sa. Njaviac teraz leti plavajuca, ale ja ked pojdeme nahodou est eniekedy prerabat, tak lino
Odpovedať
@ann295 prirodne linoleum ma vlastnosti vinylu a nadherne dekory. Vysoku cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 ma aj taku odolnost ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja keby som si mohol tiez este raz vybrat tak by som dal asi lino
Odpovedať
@jozopan Prosím ťa, čo máš pod tým vinylom? Vyrovnával si podlahu nejakou nivelačkou? Dával si nejakú podložku pod vinyl?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ann295 všade si daj vinyl a budeš spokojná - samozrejme ak ti nevadí to, že to je "umelina" ako tu niektorý. Radšej príjemnú, teplú, na dotyk mäkkú "umelinu" ako studenú, tvrdú ale "prírodnú" dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som vcera bol akurat u kamarata na dome pozriet a ten ma dlazbu ktora vyzera ako drevo a vyzera to velmi dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ano podlahu som vyrovnaval nivelackou a daval som aj podlozku pod vinyl http://www.parkettmann.sk/parkety/act...
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 Ako tu už bolo spomenuté, vinylová podlaha je mäkšia a teplejšia aj bez použitia podlahové vykurovania. Pokládka je rýchlejšia a lacnejšia ako pri dlažbe. Vodeoodlná je jedna podlaha aj druhá. Už sa len rozhodnúť :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mibagaba velmi pekna dlazba, kde si ju kupil? Pozerala som na nete a nenasla som slovenskeho predajcu. Aky je to material- gres? Dik za odpoved.
Odpovedať
@migaba pekne je, ale nie je na nej moc vidiet vsetko?
Odpovedať
dlažba imitácia dreva s vysokým leskom Jungle lux Brown 20 x 120 cm výrobca Sant'Agostino Rtt. lappato, Taliansko. Dodávateľ na Slovensku pani Gálová e-mail: ega@technex-m.sk. Dlažba je ako zrkadlo a náročná na údržbu ako zrkadlo a okná. Používame Karcher. https://issuu.com/ceramicasantagostin...
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, vhodnou alternatívou do domu je vinylová podlaha. Odporúčam vinylovú podlahu od Gerfloru. Majú rôzne produkty. Zaujímavou možnosťou je vinylová podlaha na textilnej podložke. Má veľa výhod: Údržba je veľmi jednoduchá a je odolná proti roztrhaniu, je veľmi príjemný na dotyk, je mäkký, teplý a zvukovo izoluje. Neobsahuje žiadne ťažké kovy, toxické zmekčovadla ani reprotika. Vinyl je jeden z mála materiálov, ktoré sú vyrábané zo 100% recyklovateľného materiálu.Ďalšie výhody: odolnosť, trvanlivosť, ochrana proti škvrnám, realistický vzhľad, odolnosť voči vlhkosti – vinylová podlaha je vhodná do kúpelní, pokládka je bez lepenia – na akýkoľvek povrch, vinylová podlaha je vhodná aj na podlahové kúrenie (teplovodné) - rýchlo sa nahrieva a dlho udržuje teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mibagaba ako je velmi pekne, len ta udrzba by ma osobne asi odradila. Ako casto ju musite umyvat?
Odpovedať
Profilova fotka
@robco_99 vsak Karcher umyba :D
Odpovedať
umyvam ju ako vsetko co som mala aj predtym,raz za tyzden ,ono je spina vsade,akurat na tomto je vidiet mozno ,ale pohlad na nu je prijemnejsi ako na iny material.To uz je na kazdom co si da,ja som spokojna.
Odpovedať
Profilova fotka
@tindzia niekomu karcher niekomu zena :D
Odpovedať
Presne tak, ako písali ostatní, je to večná dilema. Aj mne by sa najviac páčila drevená podlahu do celého bytu (je to predsa len prírodný materiál), keďže ale chceme podlahové vykurovanie, zatiaľ víťazí vinyl (objavila som bez ftalátov). Dokonca vraj do 400 m2 nemusia byť diletačné špáry, takže by sme medzi izby nemuseli dávať prechodové lišty. To ma tiež zaujalo, lebo pri umývaní mopom sa tam usádza najviac špiny. My to budeme riešiť na jar, uvidím či sa situácia zmení. Zatiaľ riešim či ísť do vinylu v rolkách alebo clikových:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robco_99 tak to mas pravdu :D .D
Odpovedať
Profilova fotka
@tindzia to by mi asi bolo aj luto takej zeny co by furt musela behat a umyvat ju.
Odpovedať
@diana70 prosím vás o aký vinyl bez ftalátov ide? Ďakujem
Odpovedať
@diana70 prosím vás o aký vinyl bez ftalátov ide? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mibgaba raz za tyzden? ja by som zosalela keby som na takejto podlahe videla colen smietku :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?