Aku podlahu do 20Euro na meter stvorcovy

Do panelaku - spalna, detska, obyvacka. Limit je 20Euro/meter stvorcovy, radsej 15. Ani neviem ci plavajucu (poradte aku!) alebo vinyl (Fatra Thermofix). Najradsej drevo, ale to sa do rozpoctu nezmesti... Podlaha by mala byt prijemna, s jednoduchou udrzbou a trvacna. A clovek by sa nemal doma citit ako v nemocnici... Co najlepsie sa da zohnat v tom cenovom limite?
Odpovedať
Ahoj, vinylové podlahy sú teplejšie ako laminátové (plávajúce) už na dotyk. Vyžaduje sa však úplne rovná podlaha ako stavebná pripravenosť. Ak podlaha nieje rovná, je lepšie použiť plávajúce podlahy. Drevo v tejto cene by bolo aj cene úmerné - čiže radšej nie.
Odpovedať
@krajvasek vinyl sa robi aj s podlozkou ako laminat, takze rovina nemusi byt. Akurat sa nezmesti do ceny http://www.gerflor-pvc.cz/produkty/ti...
Odpovedať
Presne ... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Naco komplikovat. S tymto rozpoctom do panelaku peknu laminatovu podlahu, strukturovany povrch, mozno V drazka. Kvalitna podlozka a hotovo :). Alebo navysit rozpocet a obyvacku vyriesit drevom a detom dat na hranie makucky koberec.
Odpovedať
Byt sa bude prerabat a sucasna podlaha (povodne linoleom) je natolko kriva ze nivelizaciu tak ci onak bude treba, takze vinyl by mohol byt aj neplavajuci. A z hladiska praktickosti a odolnosti asi vyhrava, len neviem ci aj z pocitoveho. Predsa len, privela som zil na lacnom linoleu a ziadalo by si to nieco pocitovo ine... @jankazb: deti su uz odrastene (12+), a koberce som v minulosti zazil, viac nie... skor porad aku peknu a odolnu laminatovu podlahu do 20E. Alebo ked laminatovu, tak do 12-15 a vyssie uz radsej nejaky vinyl?
Odpovedať
Profilova fotka
@don_esteban ja sa k vinylu nepriklanam, neviem si pomoct, pre mna je to stale lino hoci v inej forme :). Pre take deti skutocne uz kobercek byt nemusi. Mozno do spalne by som dala lamino (su krasne) a obyvacka a detska drevo. Nemat podlahove kurenie nad inym ani neuvazujem. Je to to najprijemnejsie pod nohami ;).
Odpovedať
@don_esteban Ja mám doma laminát od quick-step. Spicka na trhu. Ja som vysoko spokojny. Mam od nich aj lacnu za 16 ale aj za 30 eur/m2. Maju tam aj varianty kde sa do ceny v pohode zmestiš. Teraz je aj nejaka akcia na vybrate serie. kukni na ich net a vyber si predajcu z okolia. Maju to prespekulovane. Mas tam aj listy v kazdej farbe, prechodovky aj podlozky asi 6 typov.
Odpovedať
Skús pozriet Witex parkety
Odpovedať
Neviem, som v strede panelaku, tak odspodu zima nie je. Ake-take drevo sa sice da zohnat aj za tych 20E http://www.kvalitne-podlahy.sk/podlah... ale ci to bude lepsie ako kvalitny laminat veru neviem :-( Skor sa bojim ze za to miniem maximum co som ochotny dat, a aj tak ostanem dost nepokojny...
Odpovedať
Ja by som zvolila vinyl. A do spalne a detskych koberec /myty o alergiach a prachu ignorujem/ ten pocit naboso rano po makkom koberci nic nenahradi. Laminat uz nikdy viac, najviac sa na nom tvoria chumace prachu, prach doslova pritahuje,je studeny,tvrdy. Samozrejme drevo,je drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@don_esteban zasa to nemusis riesit ako svetovy mier ;). Zober manzelku do najblizsej slusnej predajne a vyberajte okom. Dnes su tie podlahy od renomovanych znaciek +/- rovnake a kvalitne. Do 15€iste vyberies.
Odpovedať
@don_esteban drevene podlahy za tu cenu nekupuj, laminat je v byte studeny. Vyzera to na ten vinyl.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ach, radost internetu, kazdy hovori nieco ine... Ak vinyl: kamarat mi odporucal thermofix - podla popisu vydrzi asi najviac, ale je tenky a asi to velmi s makkostou/teplom oproti laminatu nevyhra. Hrubsie/maksie/teplejsie vinyly su zase drahe a asi aj menej odolne (otlacene po nabytku...). Ak laminat: radsej lepsi quick-step/balterio alebo to neriesit a zobrat co sa nam vyzorovo paci .... ake su skusenosti s cistenim V-draziek? Nemaju ich len najlepsie znacky (=drahe) laminovane/osetrene proti vode? Ak drevo: od akej cenovej hladiny to uz nie je uplny smejd? Co si mam mysliet o tomto:? http://www.spacewer.sk/Jasen-FAMILY-1...
Odpovedať
Nikto ti nepovie predsa presne to co si mas dat, je to individualne,kazdemu vyhovuje nieco ine. V obchodoch je na vyber vela moznosti, staci si ist vyskusat a vybrat.
Odpovedať
@don_esteban na tuto cenovu hladinu drevenej podlahy nie su dobre ohlasy skus toto: http://www.europarkett.sk/drevene-pod... mozno dohodnes dobru cenu za vyssiu triedu
Odpovedať
Hm, a co tak grabo jive? Ma s tym niekto skusenosti? Da sa v Gyori kupit za lepsiu cenu?
Odpovedať
@don_esteban Ahoj, moj muz bol dnes v parkett world v Ke a maju v akcii vybrane typy laminatu od Balteria v cene 10,-Eur/m2. Povodna cena bola okolo 30,- Eur. Maju predajnu aj v Ba. Skus pozriet adresu na google... ja mam doma Balterio a som nax spokojna...;-)
Odpovedať
@zarrinka pozeram ze su na Kopcianskej, asi sa tam pondelok zastavim, uvidime ...
Odpovedať
@don_esteban zdravim parkety grabo jive su vynikajuce ,som dovozca tychto parkiet na slovensko skuste vybrat dekor a urobim Vam cenu
Odpovedať
@zarrinka ahoj nevies ktore druhy maju v akcii?resp.koko toho maju a do kedy je akcia?Mali aj s 4v drazkou?
Odpovedať
Ahoj, presne ake druhy su v akcii Ti povedat neviem. Manzel bol iba dokupit nam jeden balik a pokial cakal obzeral co maju nove. Vraj mali v akcii aj s v drazkou. Jeho zaujala bambusova podlaha, tiez za 10,-Eur v akcii. Skus zabehnut...;-)
Odpovedať
No, asi nestiham, asi az zajtra. Ale to co som pozeral je maxparket, nie parketworld, ti su len v Kosiciach a to je teda hodne od ruky. Co ma zaujalo je http://www.kvalitne-podlahy.sk/podlah... a http://www.skladpodlah.cz/files/publi... (magnitude) - len tie su hodne od ruky aj ked by som bol radsej keby zlacneli 22E (BT stretto, QS eligna) podlahy na 15 nez 30E na 20-22, ach jo...
Odpovedať
Robíme len s Quick Stepom (viď profil). Perspective V4 má vždy rovnaký dizajn v Eligne = cenová kategória 21,74 € s DPH, akurát Perspective je hrubší o 1,5 mm aby bolo možné vytvoriť V-drážku. Eligna je teda to isté (kvalita, dekor, spracovanie, antistatická vrstva, vode-odolná vrstva a pod.) ale lacnejšie a bez V drážky. Eligna je zároveň najpredávanejšia séria u nás.
Odpovedať
@zarinka maxparket mal len standardnu sucasnu zlavu 5E na renaissance a cosi podobne, co uz @krajvasek: Nuz.ale aj tak perspective stoji 30+ skoro vsade, vyzera lepsie a za tu istu cenu radsej perspective ako eligna. Keby ze je eligna lacnejsie, to by malo zmysel sa bavit. Re 9.5mm kvoli drazke - to vsetci co maju drazku aj s 8mm to flakaju? Hmmm... Manzelka zrusila vinyl, takze volba je teraz medzi drahsim a lacnejsim laminatom a lacnym drevom (bol som v predajni a aj to najlacnejsie drevo bolo pocitovo inde ako ten najdrahsi quickstep laminat. Akurat ze to bude 3lamela a ktohovie aka povrchova uprava...
Odpovedať
@peto99: V com su problemy drevenych podlah v tejto cene? Od akej ceny sa uz da? A ktory vyrobca lacnejsich drevenych podlah sa najviac oplati? 3-lamely mi nevadia...
Odpovedať
@don_esteban My mame v tej cene podlahu v celom dome, dub barlinek, plavacka drevena. Nema problema ;-) Ked chces drevo, chod za tym. Je pravda, ze je to menej odolne ako laminat. Ale je to drevo, nie fejk! Kupovali sme tu: http://www.spacewer.sk/Dub-PRIRODNY-d... 1- a 3-lamela Na udrzbu odporucam lak, ale olej je urcite krajsi a prirodzenejsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?