Akú vložiť KARI sieť do poteru?

Profilova fotka
Akú KARI ste vkladali do poteru na prízemí, resp. poschodí, v projekte to nemám riešené, výška poteru na prízemí 6 cm a na poschodí 5 cm, na prízemí bude v podlahe 26 cm EPS a na poschodí 2,5 cm kročajovej izolácie.
Odpovedať
najtenšia stačí
Odpovedať
Profilova fotka
ked date vlakno do betonu netreba ani kari siet davat
Odpovedať
Ziadnu. Kari siet nema v poteri ziadnu funkciu a vyznam! Hovori sa tomu zbytocne zabetonovane financie.
Odpovedať
Profilova fotka
Malo by to byť v skladbách podláh alebo v technickej správe. Karisieť v poteri prenáša záťaž a tlmí pnutie vznikajúce hlavne pri zmenách teplôt.
Odpovedať
@danculd kde ma kari funkciu?
Odpovedať
@ada32 Napr. v zakladovej doske alebo v betonovom strope ale urcite nie v poteri! To sa uci uz na strednej stavebnej. A preto to somebody nema v projekte vobec riesene. PS: Bavime sa o rodinnych domoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd až na to, že poter je vyrovnávajúca vrstva malty do 3 cm. 5 cm je už regulérna betonová doska.Nie som prívrženec predimenzovanej výztuže, ale taký pružný podklad ako je 26cm EPS je už riziko.
Odpovedať
@jan45 Minimalna hrubka cementoveho poteru by nemala byt mensia ako 50mm.
Odpovedať
Profilova fotka
oprava , nie väčšia.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd oprava , nie väčšia.
Odpovedať
Profilova fotka
@all projekt je katalógový, v podlahe je 12 cm EPS, možno aj preto tam nie je výstuž. stavebný dozor odporúča rovnakú KARI ako som použil do podkladného betónu, 6 150x150, nie je to prisilná výstuž? Je potrebná KARI aj na poschodí ak je tam len 2,5 cm kročajová izolácia?
Odpovedať
@jan45 To mas odkial? Daj link na nejaky technicky list. Este som nezazil podlaharov, ktori by pri cementovom poteri isli pod 5 centimetrov a dali na to zaruku. Schvalne si zadaj do googla 'minimalna hrubka cementoveho poteru' a budes prekvapeny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@danculd nepotrebujem google, to, čo nazývate poter, je asi vrstva betónu na podlahovom kúrení. poter je vyrovnávajúca alebo ochranná vrstva z malty.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd nepotrebujem google, to, čo nazývate poter, je asi vrstva betónu na podlahovom kúrení. poter je vyrovnávajúca alebo ochranná vrstva z malty. @somebody stačí 200x200x3,5, na poschodí vôbec
Odpovedať
@somebody "Použitie KARI rohože na podlahové vykurovanie? Veľa ľudí prichádza z myšlienkou upínania rúrky na KARI sieť. Výstuž zo stavebnej ocele (kari sieť/kari rohož) do betónu nie je potrebné pridávať na jeho spevnenie pri štandardnom zaťažení v obytných priestoroch (max. zaťaženie 300 kg/m2 plochy, 500 kg/m2 pri stene). Pri miestnostiach s vyšším zaťažením (napr. garáže a pod.), výstuž doporučujeme. Pridáva sa výlučne nad rúrky - aby bola zhruba v spodnej tretine zmesi a nesmie sa dotýkať rúrok. Upevňovanie rúrok priamo na kari sieť preto nedoporučujeme." - zdroj Univenta (je to citacia, chyby som neupravoval)
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix Podlahové kúrenie nebudem mať, je dosť nákladné čo sa týka vstupných nákladov. Čo podložiť pod KARI siete? PLastové podložky sa mi veľmi nepozdávajú, obávam sa že roboši ich zašlapnú do EPS :) Môžem použiť kúsky z DT, ako som to robil napr. pri podkladnom betóne?
Odpovedať
Profilova fotka
Zhrniet tu postup ako budem realizovať potery: Prízemie: 1. očistenie asfaltovej HI od zvyškov po strojových omietkách 2. kontrola poškodenia HI, prípadné menšie opravy 3. dorovnanie nerovností (pozrel som sa na to lepšie a max. prevýšenie mám do 10 mm, dorovnám to narezaním tenkých pásov podlahového EPS NEO) 4. položenie prvej vrstvy Austrotherm EPS 150 NEO v hrúbke 140 mm 5. položenie druhej vrstvy Austrotherm EPS 150 NEO v hrúbke 120 mm v opačnom smere ako prvú vrstvu 6. vyrezanie drážok v druhej vrstve pre vedenie vody 7. po dlhom zvažovaní som sa rozhodol, že medzi EPS a poterom nepoužijem fóliu, robotníci ju preseknú a keďže betón bude suchý riziko zatečenia medzi na tesno položené platne EPS je veľmi malé, ale ak sa mýlim, tak si nechám poradiť 8. položenie dištančných podložiek 9. položenie kari 4 100x100, preloženie 2 oká, rozmer kari budem ešte konzultovať so stavebným dozorom 10. priloženie dilatačného EPS k múru po celom obvode v hrúbke 10 mm (ako EPS priložiť k stene aby nespadol?) 11. samotná betonáž (poter hrúbky 60 mm) Poschodie: 1. očistenie povrchu od zvyškov po strojových omietkách 2. položenie kročajovej izolácie, podlahový EPS nechcem voliť z dôvodu horších akustických vlastností, akú vlnu použiť od isoveru alebo knaufu (hrúbka by mala byť 30 mm) 3. opäť neviem, či použiť fóliu medzi kročajovú izoláciu a poter? 4. priloženie dilatačného EPS k múru po celom obvode v hrúbke 10 mm (ako EPS priložiť k stene aby nespadol?) 5. samotná betonáž (poter hrúbky 50 mm) Vopred ďakujem za tipy a rady
Odpovedať
Profilova fotka
Aké sú max. možné výškové nerovnosti pre ukladanie podlahového EPS 150? Na prízemí nerovnosti spôsobené asfaltovou HI budem vyrovnávať tenkými pásmi podlahového EPS 150 do hrúbky max. 10 mm. Na poschodí mám menšie nerovnosti (do 5 mm) - vlny spôsobené pri sťahovaní betónu, je potrebné ich zrovnať, alebo môžem nane položiť EPS hrúbky 30 mm?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Zdravim, co by ste povedali na kompozitne kari siete do poteru nad rurky podlahoveho kurenia ? potrebujem max vysku 5 cm poteru preto spekulujem ...
Odpovedať
Profilova fotka
@maroko9 ak dáš anhydrit netreba kari siete
Odpovedať
Profilova fotka
@maroko9 - ani cementovy poter, ak ho nebude robit idiot ziadnu kari siet nepotrebuje. Spekulacie treba nechat na ludi, ktory sa podlahovym poterom rozumeju a radsej pozornost venovat starostlivosti o novy poter. https://www.asb.sk/stavebnictvo/strop...
Odpovedať
@maroko9 mám poter 5cm, niekde 7, niekde 3cm (ako kde skaka eps po lepenke - ani som to pod ním nevyrovnával pieskom ani ničím). Nedával som žiadnu karisieť, nedával som ani žiadne vlákna ani nič., na hulváta. Niektorí tú davaju dobre že nie oka 10x10x8, načo ? len piesok a cement a všetko v úplnej pohode. Zbytočne zabetonované financie..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?