Ako zrenovovať vŕzgajúce drevené schody?

Profilova fotka
Mohli by ste mi, prosím poradiť? V domemám krásne dubové schody. Problém ale je, že pri každom došľapnutí na stupnice strašne vrŕzgajú. Niekedy mám pocit, že pri stúpnuti na schod sa schod prelomí. Akoby bolo rozsušené drevo. Vravia že je to kôli tomu, že niekedy bolo pod nimi 300l akvárium a vyparovala sa tam voda. Je mi ľúto ich vyhodiť, iba by som vymenila zábradlie. Prosím poradte.
Odpovedať
Profilova fotka
Oni su aj podbetonovane?ci su volné?
Odpovedať
Profilova fotka
Podbetonované nie sú
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine co by asi pomohlo ich napustit nejakym vhodnym penetracnym naterom ale spravit pod ne ocelove pásy
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keby sme spravili tie oceľové pásy, neviem, ako by to pôsobilo, pretože ich máme v hale a odspodu by to bolo vidieť. Aspoň podľa mňa, čo sa v tom vôbec nevyznám. Ale vďaka, porozmýšľame.
Odpovedať
Profilova fotka
odfot to a daj to sem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre, ale dnes tam nie som, tak zajtra.
Odpovedať
@admi no drevo ako také by nemalo vrzgať Každé drevo má určitú pružnosť...neviem aké je hrubé a na čom je ukotvené. Ak je ale stupnica položená ne kove či dreve a uchytená skrutkami, tak je to jednoduché.Je potrebné to prelakovať alebo teda ošetriť tak ako boli doteraz.Potom zobrať nemenované číre silikonové lepidlo a každý jeden schod obtiahnuť dookola tam kde je vlastne ukotvený schod o nosnú časť. Toto by malo vytvoriť efekt akoby bol schod osadený na gumenej podložke.Predpokladám že vrzganie je spôsobované pohybom schodu na nosnej časti .Tak asi tak. Ak myslíš tak značku a typ lepidla napíšem do ip.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem , môžeš mi to poslať, ale aj ja zajtra popoludní tu vložím foto.Ináč , ten dom opravujeme a aj tie schody majú už 40 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Dodog, akurát mi manžel poveda, že stupnice nie sú uchytené skrutkami, ale drevenými štupľami, či kolíkmi a pozlepované
Odpovedať
Ale však nejak sú uchytené o konštrukciu...či tam sú kolíky? @admi
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je typická práca starého majstra.Tí sa držali príslovia, že v dreve nemá čo hľadať kov (teda skrutky). Takže ako hovorí dodog podlepiť a poriadne pritiahnuť skrutkami.Ale foto sem môžeš dať
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko poriadne zistím zajtra
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@dodog Ak mi vieš napisať tú značku toho lepidla tiež mámtento problém,dík
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Dobrý deň, mám rovnaký problém, ale schody máme v dome nové a strašne vŕzgajú. Sú uložené do dreveného nosného stĺpu, stolár hovorí, že keď vŕzgajú tak treba každý schod spevniť tým, že sa úplne zadebnia a nebudú presvetlené, svetlo ktoré cez schody prechádza však potrebujeme. Mohli by ste mi prosím poradiť, či je aj nejaká iná možnosť? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
keď sme pred 30-timi rokmi na chate robili strop z dlážkovice, chlap za ktorého by som vtedy nedal päť halierov ma upozornil, že keď chcem mať v budúcnosti pokoj od vŕzgania podlahy položenej na trámoch len 100x100 mm/!/ aby som nešetril a kúpil najlacnejšie mydlo a spoje kde sa drevá prekrývajú a spájajú tým natrel. Mal pravdu a my spokojné noci. Nech je mu zem slovenská ľahká. Napokon, je známe, že šuflíky v nábytkoch sa tiež natierajú mydlom aby sa lepšie zasúvali nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?