Ako znivelovať túto podlahu?

Nemate niekto skusenost so zarovnanim podlahy na sucho? Potrebujem polozit plavacku na stare dubove parkety. Podlaha casom sadla a su tam plosne nerovnosti do cca 1cm na ploche 2-3m /raz to ide hore, raz dole../ . Nemozem tam vyliat nivelak, nakolko parkety sa musia zachovat . Napadlo ma , ci by pomohol pieskovy podsyp - vyplnit tie preliaciny pieskom a zarovnat do vysky rovnych ploch. Na to by som dal drevovlakinte dosky hobra 5mm. Povodne som chcel dat XPS 5mm dosky, ale odhovaril ma predajca. Vraj tie nefunguju a casom sa ustupu na 3mm a v tych preliacinach sa to este zhorsi. Hobra je vraj najlepsie riesenie, aj ked dost drahe. Dakujem za radu.
Odpovedať
Použí na nerovnosť OSB- dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ako sa tam daju pouzit OSB dosky ale ak by pomohlo tak kde je diera tak daj viacej vrstiev penovej podlozky co sa dava pod plavajucu podlahu ovsem ak niesu cm-ove rozdiely
Odpovedať
Profilova fotka
zdravím ja by som pozrel čo je pod parketami ak tam je betón tak by som si požičal brúsku a 24 brušným šmirgľom bi som to zrovnal do tolerancie ale ked tam je hobra a pod ňou škvára tak by som to vybral a spravil tam rošt a nato položil osb.
Odpovedať
Profilova fotka
Jeden z mojich klientov je zrovna v štádiu keď zvažuje podanie trestného oznámenia na montážnu firmu čo namontovala do spálne na podlahu OSB dosky ,za poškodzovanie zdravia a vymáhanie vzniknutej škody na zdraví (poškodenie zraku ).Mali by byť aj na takýchto fórach zavedené určité limity a paragrafy na radcov čo tu dookola nabádajú laikov na montáž OSB dosiek do interiéru.Znova varujem všetkých OSB doska je jed ,do interiéru nepatrí. @misulinko Nič nepíšete o tom ,akú výšku skladby podlahy si môžete dovoliť nad jestvujúcimi parketami.
Odpovedať
@jankevely @erikkovac @mkvm Ide o prenajaty priestor a ta dubova podlaha tam musi zostat. Najlepsie riesenie sa mi javi pouzit tie OSB dosky. Neviem, ci by fungoval iba pieskovy podpsyp, na nom Hobra 5mm a potom podlaha. Skladba moze mat tak 3cm. Cize do dier penove podlozky, na to OSB a tak podlaha? Staci OSB v jednej vrstve /12.5mm/? Plavacka ma 10mm.
Odpovedať
@antonmesaros VIem, ze na lepenie tych dosak sa pouziva formaldehyd a podobne sracky... No na druhej strane polovica slovenska to ma na povalach a na stenach v drevodomoch a nikto by to za cely cas nenapadol? Mame tu myslim dost prisne normy co sa tyka ochrany zdravia. Som zvedavy, ako dopadne ten sud Vasho klienta. Pockame si na posudok znalcov. Potom dajte urcite vediet, ci sa preukazalo priame zavinenie OSB doskami. Co je adekvatna nahrad? Napr. Drevovlaknite dosky Fermacell?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?