Ako zateplit podlahy a stropy?

Ahojte. Potrebujeme poradit, z coho je najlepsie zateplit podlahy a stropy? Ide o poschodovy dom.. Je dobre zateplit aj strop na prizemi? Lebo som pocula nieco take, ze to nie je potrebne, ze to teplo unikne len na poschodie a to nevadi.. A este, z coho ste robili strop na dome, myslim na poschodi, pod strechou.. Neviem, co je najlepsie alebo najpouzivanejsie.. Dakujem.
Odpovedať
@andyfr no pokial je podkrovie obyvane, urcite nie je potrebne zateplovat strop na prizemi...
Odpovedať
@gashtaan dakujem za info..
Odpovedať
Este sa niekto nenajde, kto by sa vedel vyjadrit k nasim otazkam? Dik...
Odpovedať
@andyfr nenapisal si z coho je podlaha zlozena. Znami pri drevenej podlahe musel dodatocne zateplit podlahu lebo ked kuril, hore mal skoro 30 stupnov a dole zimu, vsetko teplo mu unikalo hore ...
Odpovedať
@mackoke To sa bude davat vsetko nove.. Ak ste mysleli podlaha na poschodi, tam bude samonosna zelezobetonova deka 13 cm(ak som to spravne pomenovala). Pod tym ostanu povodne hrady. Da sa prec len skvara a aj dosky asi zostanu, ak budu dobre. Na prizemi podlaha sa bude betonovat, lebo teraz je tam len hlina.. Samozrejme hlavne na tom prizemi musi byt poriadna izolacia a este pod strechou, na poschodi... Len netusime kolko a co... A teda ci je vobec potrebne medzi poschodiami zateplit.. Takze tak..
Odpovedať
@andyfr podlaha na prizemi urcite minimalne 10cm polystyren ... ak sa zmesti tak aj viac ... strecha 30cm a viac ... zasa podla toho kolko sa zmesti ... ak das viac nic tym nepokazis :-)
Odpovedať
@mackoke No ved radsej chceme dat viac, lebo steny nezateplujeme. Budu len nove okna a tie podlahy a stropy-to chceme poriadne zateplit aspon. A da sa aj niecim inym ako polystyrenom? Ci ten je najlepsi? Vobec neviem ake su moznosti...
Odpovedať
@andyfr podlaha polystyren ... strecha su rozne mineralne vaty od roznych vyrobcov ... Mas neaky vazny dovod preco nechces zateplit steny?
Odpovedať
@mackoke Davame hrube tvarnice..
Odpovedať
@andyfr hrube tvarnice :-))) prvy znak ze ste si o stavbe domu nic nenastudovali hoci aj tu na modrejstreche .... ale OK aj to je argument ... sice blby ale je :-)))))
Odpovedať
@mackoke to nie je teraz otazka. Tema je o inom.. Ale pre vase info, davame ytong 450... A to sa uz nezatepluje. :-)
Odpovedať
@andyfr mne je to jedno :-) .... s tym ytongom sa chvalite ci stazujete? :-)))))))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andyfr ak dobre chapem idete prerabat starsi dom, kde spodna cast bude povodna a horna nova z ytongu. robil som nieco obdobne, a suhlasim @mackoke, takze podla mojho nazoru: - do podlahy aspon 10cm ale podlahoveho, tj taky co odolava trosku vyssiemu tlaku , bezne oznacovany ako EPS 100S .. pripadne EPS 150S, projektanti obcas navrhnu aj nieco extra silne typu XPS 350 .. to je ale hodne, hodne prehnane. -do strechy aspon 35-40cm hrubu vrstvu (teda 2x20 a pod) s lambdou 0,039 (to je tepelny odpor dokopy okolo 10-11 co by uz malo byt na dnesne pomery ok), pripadne nieco s lepsou lambdou, to uz ale cenovo vychadza neefektivne ... pocital som nieoc s 0,037 aj 0,032 ak si dobre pametam ... Isover alebo Knauf 039 vysla v pohode .. a este mimo temy, ak nechcete zateplovat steny lebo mate hrube ytongy, tak fayn, ale co so spodnou castou ktore je stara ? rozmyslali ste nad tym ?
Odpovedať
@portianko Dakujem za podrobnu odpoved.. Urcite nam to pomoze... A steny dole, to sa este uvidi, lebo rok to budeme nechavat neomietnute a uvidime podla spotreby.. :-) Ale tato tema je tu nekonecna rozpravka tusim :-)
Odpovedať
@andyfr ytong 450 sa nezatepluje povedal kto? ten co vam to projektoval alebo predaval? Extremne vyhodene peniaze m2 cennikova cena 54,38. A tepelny odpor je R=5. Stacilo davat pri poschodovej stavbe 30 cm za cenu 37.8 to ma R=3 a na to bacnut 15 cm EPS (lepsie 20) to ma dalsich R = 4 (5.4 pri 20) a cenovo cca 8 eur pri 15 cm a 10 Eur pri 20cm. Pri oboch ytongoch Ti daju zlavu 30% => 450 bude za 40 a obycajna 30 bude za 26.46 + 20 cm EPS bude spolu za 36.46. Teda este lacnejsie a vysledne R bude o 3.4 vyssie.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfr odhliadnuc od nekonecnej rozpravky, urcite nezabudnite zateplit aspon tu cast kde bude ta betonova deka, inak bude stekat kondenz po stene skaredo a vela ... ostatne okolo temy zateplenia je ozaj na dlho ... nastudujte pocas zimnych vecerov :)
Odpovedať
Zdravím, a čo hovoríte na zateplenie podlahy fúkaným sklom, ovčou vlnou alebo konope? Má s tým niekto skúsenosti?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?