Ako zacat podlahu "od podlahy"? (sucha cesta)

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem rady, postupy a skusenosti :D Dom je komplet podpivniceny, na obytnom poschodi sme vyhodili z izieb palubovku aj skvaru s pieskom.. ostavaju radiatory s novymi medenymi trubkami.. Ako teraz, ked chceme (okrem kuchyne, kupelne a WC) robit podlahy suchou cestou - aby sme dali navrch laminat? (niekde bola vrstva skvary len cca 10-15cm, ale v niektorych miestnostiach aj pomaly 25cm..) povodna predstava bola dat podlahovy polystyren, na to osb dosky a na to nejaku tu foliu a laminat.. otazka znie - treba na ten povodny beton nejake hranoly a len medzi to ten polystyren alebo..?
Odpovedať
môžeš použiť tento príklad skladby: geotextíliu, paronepriepustnú fóliu, podlahu zrovnať do nivelety (pieskom, liaporom, keramzitom...), tepelná izolácia (napr. XPS 20mm+podlahový EPS hrúbky podľa možností miestnosti), veľkoformátové dosky najlepšie v dvoch vrstvách prekladané a skrutkované (OSB, CETRIS, RIGIPS...), plávajúca podlaha s podložkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav dakujem, presne takto to nejako planujeme, len otazne je, ci netreba nejaky raster z drevenych hranolov a ci to bude stacit, ked potrebujeme dvihnut cca 20-25cm.. Nas plan je asi takyto: na vyrovnanie liapor alebo keramzit (v jednej izbe ide podlaha dolu brehom s rozdielom cca 4 cm) raster z drevenych hranolov (100mm vyska) - medzi to podlahovy EPS OSB dosky (30mm vyska) - ma vyznam ich davat dve vrstvy kvoli vyske? podlozka a plavacka
Odpovedať
Profilova fotka
ak das ten polystyren podlahovy (tj tvdry - nosnost v tlaku aspon 100-150kpa) tak netreba .. ja budem davat miestami tiez 25cm, tlak nasledne roznesie horna vrstva. ak tam neplanujes davat do stredu obyvacky sustruh alebo co, tak zatial vsetci (statik, projektant aj tu strechaci) vravia ze v pohode :)
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko a nebude to "plavat" na tom polystyrene? tie OSB dosky na to iba tak polozim a hotovo? netreba ich skrutkovat?
Odpovedať
@elllla drevený raster je zbytočný podlahový polystyrén to všetko unesie (EPS S 100 alebo 150). OSB stačí 22-24mm hrúbka v dvoch :vrstvách (napr 12+12) navzájom zoskrutkovaných s preložením spojov - vytvorí sa tak kompaktná doska na celú miestnosť nerozliezajú sa, nevznikajú po čase nerovnosti od nerovnomerného zaťaženia v mieste spojov. výšku podlahy si nastavujte hrúbkou liaporu (prípadne EPS ak je to viac ako 20mm).
Odpovedať
Profilova fotka
@elllla neviem nakolko je dobre davat do interieru OSB dosky, nemam vlastnu skusenost, zopar nazorov tu na streche je ale ze to ma v sebe zbytocne vela kadejakej chemie co sa casom uvolnuje (asi to lepidlo) .. mne do projektu dal projektant rigidur dosky, este neviem co nakoniec dam ... ale "plavania" sa nebojim ... ako vravi slavoslav .. ak zoskrutkujes nema sa co hybat ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?