Ako vyrovnat podestu pred kladenim parkiet?

Zdravim, rad by som vyrovnat medzipodestu na schodisku, kedze bude tiez oblozena laminatom. Podesta ma plochu cca 2 metre stvorcove a bola hlavne po krajoch dost zakvackana omietkou, pripadne betonom a nechce sa mi taku plochu celu osekavat. Pouzil by som preto nejaky nivelak, nerovnosti odhadujem na max 10mm. Nie je mi ale celkom jasne, ci treba po obvode pouzit nejaku dilatacnu pasku. Inak by som len dokladne povysaval, napenetroval, spravil salung z drevenej laty, nech nivelak neodteka na schody a vylial. Mate niekto s dacim podobnym skusenosti? Je nutne pri nivelacii tak malej plochy pouzit odvzdusnovaci valcek?
Odpovedať
Profilova fotka
@denbraven a neni jednoduchsie to predca len osekat?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyroavnanie nivelackou je OK, v kazdom pripade je nutne pred jej aplikaciou podklad dokladne vycistit, aj od zbytkov omietky,... Penetracia (napr. Primer G) a nivelacka (napr. Planolit 315), nivelacku urcite odvzdusnit .
Odpovedať
Profilova fotka
Osekat,jednoznacne.Po bokoch pasku daj.Mam to iste na nasom schodisku...
Odpovedať
Profilova fotka
Zmeníte tým výšku jednotlivých schodov.
Odpovedať
Napada ma este alternativa ku nivelovaniu a naslednemu lepeniu laminatu. Hrube nerovnosti by som vsetky osekal a podestu co najviac ocistil, nasledne dokladne napenetroval. Nasledne by lamino bolo volne polozene ako "plavacka" na protihlukovu podlozku. Nebolo by toto jednoduchsie nez nivelovat a nasledne lepit?
Odpovedať
Nikto nevie?
Odpovedať
Profilova fotka
ak budu velke nerovnosti tak sa lamino skoro znici.. penetrak nema vyznam ak sa nejde lepit ani nivelovat.. len pre dobry pocit a mozno trochu scelit prach.. podlozka nieje na vyrovnanie podkladu ale je to hlavne protikrocajova izolacia koli hluku.. osobne by som to asi osekal co najlepsie a potom vylial...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?