Ako ukladať dlažbu?

Neviete mi niekto poradiť ako ukladať dlažbu? Zaujíma ma Váš názor. Rozhodujem sa či šíkmo alebo rovno ako štvorec. Mám taký pocit, že keď ju uložím šikmo, opticky tým priestor zväčším. Alebo sa mýlim? Neviem nájsť žiadne obrázky, poradte mi prosím. :-|
Odpovedať
1
2
pri diagonalne kladenej dlazbe je viac roboty s rezanim, zarezavanim a je potrebne davat pozor na "detaily" aby ti na najviditelnejsom mieste nevznikli nejake podivne dorezavky... a tiez vznika tym viac odpadu takze sa to o malicko predrazi... tiez zalezi aky rozmer dlazby mas... opat poradim, skus sa o tom porozpravat s clovekom, kt ti to bude obkladat/lepit... my mame takto kladene dlazby len v kupelniach... inak kuchyna,jedalen a chodba su obycajne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zelik: a řekla bych, že dlažba pokládaná na koso (šikmo) je vhodná pro prostory, kde nejsou ideálně rovné zdi! ;-)
Odpovedať
takisto v kúpeľni a na záchode dlažba šikmo, ostatné rovno. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak my máme všechno rovno, dlažba položená na koso mi připomíná dámské přirození :-D
Odpovedať
Ó, ďakujem za Vaše názory. Ten posledný ma pobavil. Už nechcem dlažbu na šikmo.
Odpovedať
Profilova fotka
elis: tys tomu dala zas "korunu" :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
já se omlouvám, jestli jsem někomu znechutila položení dlažby na koso, ale já si nemůžu pomoct, mě to fakt připomíná pipinu a doma bych to nechtěla ani za nic, chodit po pipinách...dejte pokoj :-D jinak pokud máte někdo dlažbu obdélník, tak z toho jdou dělat krásné poklady
Odpovedať
Profilova fotka
doteď mi naše dlažba na koso byla nějak jedno.... 8-(
Odpovedať
Rozhodně rovně, na koso už to není moderní, to se dělalo před lety............
Odpovedať
Profilova fotka
já nevím, ale já si fakt myslím, že je to nějak šumák, po čase to stejně přestanete vnímat, jestli je tak či onak. navíc na funkčnost to nemá vliv. mně by to dámské přirození samo od sebe ani nenapadlo, ale teď ho asi uvidím pokaždé, co se na ní podívám.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D soráč
Odpovedať
Profilova fotka
žádný soráč, připrav si montérky, v sobotu jdeš překopávat :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nebo dokreslovat čárečky doprostřed kachliček, když už tak už :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
já myslím, že jestli jednou budeme mít syna, že to nepotrvá věky a budou tam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak to jste mě teď pobavili s těmi pipinkami.... na každý pád když se kreslí nikdy se nepoužívá pravoúhlý čtverec - takže já je v tom nevidím. Dávám za pravdu že se na koso používá hlavně tam kde nejsou rovné zdi a nebo pravé úhly v místnostech - my tak položili kuchyň opravujem starý barák a máme tam i zatáčky, které tímhle způsobem nejsou tolik viditelné.... Na každý pád z obdelníků máme do mozaiky obloženou koupelnu...sice se s tím obkladač děsně nadřel a několik jich to dokonce odmítlo dělat když jsme hledali řemeslníka ale výsledek stojí za to vypadá to dost neotřele.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme křivé zdi i u novostavby :-x
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-x
Odpovedať
Profilova fotka
akorát tedy tam, kde máme tu dlažbu položenou zrovna rovně... no nic, popojedem 8-)
Odpovedať
zelik, povedala by som, ze zalezi aj akym stylom zariadujes interier, lebo je pravda, ze diagonalne polozena dlazba sa nedava do interierov v modernom style. ale ak zamyslas mat vidiecky alebo rustikalny styl v interieri (kuchyna, kupelna), tak podla mna nic tym nepokazis ak to das do koso... moj nazor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
s tím bych si dovolila trochu nesouhlasit :-) my tady v práci máme vyloženě moderní obklady, všelijaké velikosti a tvary a dlažba je u nich položená na koso a musím říct, že to nevydá nijak strašně
Odpovedať
proti gustu ziaden disputat, jasne, dnes je mozne vsetko. ja si len myslim, ze v modernom interieri tie velke a leskle dlazdice polozene na koso nevyzeraju asi az tak uzasne ako male farebne kachlicky polozene ako na zemi tak aj na stenach vo vidieckom style. ale je to vec nazoru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to neumím posoudit, já jsem ještě neviděla malé kachličky i na zemi na koso, to je fakt, že byly jen klasické na koso položené. ale chápejte, když já jsem to nijak neřešila a obkladač to položil na koso, tak je jasné, že to tu nemůžu hanit a musím to prohlásit nejlepší variantu :-D
Odpovedať
chapem, chapem ;-) . to bol teda asi seriozny obkladac, ked si zvolil ten tazsi variant... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
starší pán, byl zvyklý to tak dělat celý život, tak co by to na stará kolena měnil, že jo :-)
Odpovedať
tak na tohle nemuzu nereagovat :-D ..elis, mas asi moc bujnou fantazii :-D nicmene, dlazba polozena na koso je narocnejsi na polozeni i % prorezu..uz to tady nekdo psal u rovne pokladane dlazby je podle me potreba mit sjednocene spary s obkladem, jinak to vypada levne ...kdyz uz tady mluvime o tom, co je a neni moderni..diagonal je klasika, ktera se povazuje ve stavebnictvi za vetsi luxus, z duvodu uvedenych vyse..to, co je dneska mozna moderni ,bude zcela ucite za par let stejne "out".. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa k nazoru catf - polozenie koso nie je az take narocne... ak mate zlozity podorys miestnosti vznika mozno vacsi odpad... ale zalezi aj na majstrovi... a co je dnes moderne a co nie je tazko posudit... nemyslim si vsak ze kose ulozenie dlazby je len pre rustikalny styl... inak hovori vam nieco pojem "kaliber" ??? tak u dlazby a obkladu ho nikdy nedosiahnete - aby ste rovne polozenie dlazby zosuladili so sparami obkladu na stenach... len vo vynimocnych pripadoch... ked je material oboch - dl. aj obkl. - rovnaky a vyrabany ako rektifikovany
Odpovedať
Tak můj táta je obkladač a říká, že položit dlažbu rovně, umí kdejaký amatér, ale diagonálně už je to horší. Já sama mam doma v chodbě dlažbu diagonálně a vypadá to luxusněji, než kdyby byly dlaždičky rovně. Ale je to chodba velká, tak jí to sluší. V kuchyni mam obdélníky a to tak, že dlaždička je vždy do půlky druhé a vypadá to taky moc pěkně. Teď budu dělat nové bytové jádro, takže s tím skopeme i tu chodbu i kuchyň a pokládat se bude znova. A chci to diagonálně, jednak máme křivé zdi a jednak se mi to fakt zdá hezčí. Móda nemóda, na to kašlu. Nebudu měnit dlažbu každý dva roky, abych byla in. Udělam si, co se líbí mě!!!
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sikmo davali do malej kupelne ktora ma rozlohu 2,75x1,2m takze aby to aspon trochu zvacsilo malicky priestor a tiez sa mi zdaju nasikmo polozene dlazby omnoho zujimavejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
chtela jsem na koso, ale nakonec mame rovne. Vyhovuje. Za polozeni na koso chteli docela hustej priplatek
Odpovedať
u nás za položenie na koso nepýtai nič na viac - máme v kúpeľni. Ešte sa tešil, že nemusí tak presne napasovať špáry, lebo naše steny boli des a hrôza ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?