Ako sa robí podlaha pod sprchový kút bez vaničky?

Profilova fotka
prosim o radu, budeme mať sprcháč bez vaničky.- obloženy dlaždicami na vrchnom poschodí, pričom stropy (v tomto pripade podlahy) sú z dreva nie z betonu. vodar kurenar mi poradil toto: na drevo podlahovy sadrokarton v dvoch vrstvách jednu vrstvo podlžke druhu vrstvo nato po širke, nto vyliat izolacnu ipu (do toho pojde el.kurenie) a potom podlaha. je to ok??? povedal ze v drevodomoch sa to tal zvykne robiť :-)
Odpovedať
1
2
@angie1301 super napad
Odpovedať
ja by som to nerobil bez vanicky -voda je huncut najde si cestu aj cez dlazdice
Odpovedať
Profilova fotka
tak chlapci a teraz čo? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 ja som bol tiez proti vanicke, ale pacila sa mi zase sprcha (samotne sklo a rucky) ... tak sme ju celu zapustili do zeme... je otazne aku hlbku podlahy mas k dispozicii.
Odpovedať
@angie1301 Normalka to je ..Kupis tekutu izolaciu vo vedre je to dvojzlozkove .Ktomu pasku do rohou ..Poriadne dvaktat natriet ..A nemusis mat obavu ze ti bude kapkat zo stropu ;-)
Odpovedať
Prosim zapustite vanicku do podlahy.Vsetko ostatne je velke riziko a viem o com hovorim.
Odpovedať
Profilova fotka
@adamisin dobre ale ked taku velku vaničku nemozeme zohnať?? tak mi prosim napiste vasu skusenost. dakujem... :-) , my vaničku potrebujeme 160dlhu x 100cmm široku obdlznik na celu sirku kupelne. no kupelna ma 180- taku ale nezozenieme tak sme upustili na 160 a aj tak je to problem.. :-|
Odpovedať
Daj mensiu vanicku a okolo podlahu. 160cm bude treba velky spad.
Odpovedať
ja chcem tiez sprchovy kut bez vanicky... na zem kupim gres o rozmere 150x100 a bude :) samozrejme vsetko pekne zaizolovat
Odpovedať
@igigi odkial budes mat taky velkoformatovy gres?
Odpovedať
@igigi Nepocul som este o takom formate gresu :-|
Odpovedať
@angie1301 ak by ste upustili na 90 cm tak je ich dost 90x170 http://www.dea.sk/obdlznikove-vanicky... 90x160 http://www.dea.sk/obdlznikove-vanicky... 90 x 160 za 270 Eur: http://www.dea.sk/obdlznikove-vanicky... a dalsia http://www.dea.sk/obdlznikove-vanicky... ale su aj 160x100 http://www.central7.cz/sprchova-vanic... ale aj 180 x 100 http://www.central7.cz/sprchova-vanic... alebo http://www.central7.cz/sprchova-vanic... ale uz aj ina cena :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takze ked sa nasla aj vanicka tak uz nevahajte. Pre tie podmienky,ktore mate je to najlepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme drevený strop a v hornej veľkej kúpeľni sme dali normálne 6cm betónový poter vystužený kari sieťou. Nemáme tam sprchový kút, ale všeobecne dlažbe stačí malý pohyb a bude praskať. Na prízemí máme sprchový kút bez vaničky - stačí poter natrieť tekutou lepenkou, v rohoch dať izolačnú pásku a na to už rovno dlažbu.
Odpovedať
@sgt Uvazujme ;-) 6cm poter !!! Karisiet vtom ...Takze vpodstate ako panel .... Ako moze natom dlazba praskat ? Jedine ze sa to rozpadava alebo podklad su tenucke dosky :( Inac bez sance ...Ludovo sa takyto strop vola Ciganska deka ...co nieje nic nove v stavebnictve ..Uz za KSC to tak davali 8-)
Odpovedať
@drift506 - čítaj ešte raz "ale všeobecne dlažbe stačí malý pohyb a bude praskať" - samozrejme myslel asi bez poteru - priamo na podlahe dreveného stropu...
Odpovedať
@achelan Tazko je nieco posudzovat co nevidim :( To je len teoreticky ..Vsetko zalezi od viacej veci hrubka ukotvenie stropu atd ..
Odpovedať
@drift506 - v tom súhlasím, my máme "palach" s hradami 250 x 350 mm na rozpone 8 m a v strede ešte nosnou priečku podstavané a aj tak sa prenášajú vibrácie - a na tom palachu sú aj kari + potery
Odpovedať
@achelan Jasnacka vibracia malicka nieje problem ..Pozri z ineho uhla ;-) je kopec hotelou a inych velkych budou co vsetko vnutro je z SDK aj kupelna a tiez to ma vibracie ked potom pobuchas :) Nooo a vpohode nic nepuka a netecie 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 dakujem strasne si mi pomohol :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@achelan @drift506 áno, tak som to myslel, dlažbu by som nepodkladal bez poteru minimálne vystuženým kari sieťou. Ja mám stropnice 16x18 osovo 80cm, rozpon 4m a kúpeľňa zatiaľ drží a to má cca 3,5 tony ;-)
Odpovedať
velkorozmerovy gres som videl v krakowe v obchode max-flitz
Odpovedať
Nedavaj ziadnu vanicku. Ked to poriadne zaizolujes, nie flakaci! tak ti nic nepotecie, aj ja to mám tak na poschodí. aj vanicka môže pretekat, tak ako všetko.
Odpovedať
@igigi Vedla kastorami nalavo 8-) Ale as taky rozmer to nema ...
Odpovedať
tak tak... presne tam je... su tam fakt velke gresy... max z dvoch to chcem zlozit... a odpad som si vymyslel vlastny system, lebo tie nehorazne sumy co chcu za tie zlaby....
Odpovedať
@igigi Zlab ak chces poriadny noo je to drahsia vec :( Pozri si BOMAR2 ..Tam tiez maju secko ...Ci nemas blizsie ako Krakow ?
Odpovedať
som z dolneho kubina... krakow mam 140km... kusok mam jablonku, nowy targ... zlab si vytvorim sam :) a bude stenovy
Odpovedať
@igigi Noo to nieje daleko potom ked DK ...Ja tam bezne chodim a mam tam 210 km :-)
Odpovedať
ved pokukam ja vsade... chcem aj gres kupit aspon 60x60 ale tak do 60zl...
Odpovedať
Profilova fotka
gresy maju v Pilchu (vyrobna obkladov) ako sa ide smer Bialsko biala do leroy merlyn. a tie kupelne co tam maju...oči mi šli vypadnuuuuuuuuuť
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?