Ako rýchlo schne anhydridový poter?

Ahojte. Prosim vas o nazor...radu..skusenost. Cca 30 dni mam vyliaty 5cm anhydridovy poter. Kazdy den je dom otvoreny..vonku su nadpriemerne teploty. Podlahove kurenie na urychlenie schnutia este nie je mpzne pustit..no cas stahpvania sa neuprosne blizi. Myslite ze je mozne na to uz hodit plavajucu? Pripadne ako by som to vedel vyriesit.? Dakujem
Odpovedať
Pozicaj si vlhkomer a odmeraj vlhkost. Ak je 0.3% a menej, mozes pokladat. V lete su sice vysoke teploty ale aj vysoka relativna vlhkost vzduchu, preto susenie nieje az take efektivne. Ak nemozes kurit tak to mozes urychlit jedine odvlhcovacmi. http://www.anhydrit-podlahy.cz/anhydr... @kokav
Odpovedať
Mne to schlo niekolko mesiacov. Aj so spustenym kurenim.
Odpovedať
Pravidelne prsi (neviem kde je stavba), vzduch je teply ale vlhky, viaze malo vody. Paradoxne ucinnejsie nez vetrat by bolo stavbu zatvorit, pustit tam priemyselny odvlhcovac a par ventilatorov, co budu vytvarat prudenie vzduchu. Rozhodne si daj pred pokladkou vlhkost zmerat, ale pochybujem, ze po 30 dnoch bez kurenia budes na postacujucej hodnote. Alebo rovno sprav co som napisal, pozicaj odvlhcovac, pozatvaraj okna, nechaj dva dni bezat a uvidis, ako si na tom.
Odpovedať
30 dni je malo,ale kamarat pokladal po 1,5 mesiaci,mal odvlhkovace a robil to v novembri. musel sa vystahovat z bytu,takze ina moznost nebola. polozil podlahu,ale listy dal az neskor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Anhydritový poter som mal urobený 07/2023. Po takmer 8 mesiacoch, bez spusteného podlahového kúrenia, je predpoklad, že bude poter suchý ? Idem robiť kúpelne a na poter budeme dávať hydroizoláciu. Nerád by som uzatvoril mokrý poter.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od purplesticks:

Anhydritový poter som mal urobený 07/2023. Po tak…
@purplesticks logicky bude mat poter a vsetky nasiakave materialy v okoli vlhkost ovzdusia. Ked to chces zmenit musis prekurit a lepit obklady a dlazby.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks bez prekurenia suchy nebude, ale vsak existuje vlhkomer. Nemusis kupovat, staci pozicat. Aky je dovod, ze si este nespustil podlahovku? Cakas ked polozis vsetko?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@purplesticks bez prekurenia suchy nebude, ale vs…
@mgx stavbu som zazimoval bez kúrenia. Od jesene do teraz som nerobil žiadne práce. V dome bolo celý čas +-10°C. Všetko ok. Tech. miestnosť nemám zapojenú. Budúci týždeň idem robiť kúpelne. A rozmýšlam, či je poter suchý po 8 mesiacoch, bez kúrenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?