Ako riešiť podlahy v podkroví?

Profilova fotka
Ahojte, prerábame starý rodinný dom, staviame podkrovie...stopy sú trámové, výška trámu je cca 18 cm a šírka trámu cca 24 cm a rozostupy medzi trámami sú 60-70 cm od krajov trámov, nie zo stredu trámov. na týchto trámoch sú dosky a na tom sú dve vrstvy betón spolu cca 6-7 cm. nevieme si rady, ako máme poriešiť podlahy. problém je aj to, že ten stávajúci betón je dosť krivý, rozdiel vo výške je až 2 cm na niektorých miestach. my by sme chceli na tento stávajúci betón dať zvukovú izoláciu nejakú a na to nevieme či máme dať OSB dosky alebo ďalšiu vrstvu betónu. OSB dosky sa bojíme, že budú vŕzgať keď sa bude po nich chodiť, ale bojíme sa, že keď tam dáme betón, že to bude už príliš veľká záťaž na tie stropy. ďakujem za všetky rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sú tie nerovnosti vystupujúce, podsypal by som na betón piesok, fóliu, OSB dosky, kročajovú izoláciu, nášľapnú vrstvu. Vŕzgajú krátke drevené prvky v uložení, OSB je lepená, chová sa ináč.
Odpovedať
Beton kazdopadne vyhodit,robime to standardne stare dosky stropu vytrhat ,medzi hranoli vlozit izolaciu zvukova tepelna.potom namontovat osb, krokovu izolaciu a konecnu podlahu
Odpovedať
@zzuzullka Najprv by som zavolal statika, aby sa prisile pozriet a aj zratal zatazenie od zobytnenia podkrovia, ći nebude problém s trámami. majú neštandartný tvar..výśka býva väćšia ako śírka..u Vás je to naopak.Ďaľśia vec..krov zostáva ako je?nebude sa meniť alebo robiť inakšie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?