Ako prvý krát ošetriť drevenú podlahu?

Profilova fotka
Budeme mať drevenú podlahu borovicu. Chcela by poprosiť o nejaké rady ohľadne prvej povrchovej úpravy. Čo je lepšie: vosk alebo lak (prípadne niečo iné), postup zapracovania do dreva a pod. Ďakujem
Odpovedať
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani... skus si pozriet tuto relaciu
Odpovedať
Profilova fotka
mozesm sa opytat cim ste podlahu morili,natierali..??nejaky prirodny olej tvrdeny? :-S
Odpovedať
Tiez mame drevenu palubovku, aj borovicu, aj smrek. Prave som to tiez riesila a budeme to natierat pripravkom znacky Osmo. Zastupenie maju v Presove a v Bratislave. To su farby na baze prirodnych olejov a voskov. Volala som s predajcom, kedze my chceme aj pigmntovat, tak najprv sa dava vrstva toho farebneho oleja, potom dve vrstvy bezfarebneho. Videla som vysledok na podlahe u kamarata, bol uplne fantasticky.. Taky zamatovy pocit vzbudzovali tie podlahy, mala som chut po nich chodit bosa, boli uplne uzasne..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi presne aj mne sa paci ten pocit mat pod nohami drevo..je to uzas..a my budeme davat dub a tiez ho cghcem ztmait o nejaky ten stupen ..kedy to budete vy realizovat? :-)
Odpovedať
@andy03 - prave mi prisiel mailom vzorkovnik, vo stvrtok nesiem vzorku palubovky - vyskusam priamo a snad buduci tyzden to uz zacneme natierat - chodbu uz mame polozenu - tu ideme len bezfarebnym asi.. Obyvacku ale este nemame polozenu, musim este domalovat steny, ale snad o tyzden, najneskor dva budeme uz mat aj to..Potom hodim foto. Izby su zatial v nedohladne, ale do detskej davam borovicu, taku krasne sedu, takze ju tiez uz len bezfarebnym natrieme. A spalnu este absolutne netusim, ze ako... To vam teda uprimne zavidim, ten dub..Tiez by som ho dala, ale penazi je malo, tak sa uspokojime aj s makkym drevom. Mne nevadi, ked podlaha "zije", neriesim nejake skrabance, ci otlaceny nabytok. Aj ked teda dub je dub... Aspon jedalensky stol budeme mat dubovy. :-) Uz mate podlahy hotove? Cim ju idete natriet?
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi nam sa akurat podlaha susi :-) budeme mat aj v izbach aj obyvacka + jedalen,len do haly a kupelka+kuchyna mame podlahu...a my sme mali len stastie.tatino nam za moc dobru cenu zohnal a aj nam ju spracuje,obrusi a ofrzuje..je to taky prvy pokus ale sme si povedali ze ked nebude dokonala nic sa nestane.vsak aj skrabance,alebo oka na drve maju svoje caro :-D a praveze este neviem ako ju natriet...lepsie povedane viem teoriu ale prax to teda netusiiiiiiiiiim... =-) a hlavne to fofo pridaj a aj ako ste to robili som zvedava..viem iba ze sa davaju dva natery s rozmedzim 24 hodin,ale to je len klasicky tvdeny prirodny olej..teba ho porom poriadne prelestiti aby tam nazostala ani kvapka,lebo to cmuhy robi ,ale my chceme este o 2 stupne tmavsiu tak musime to niecim namorit alebo nejako opigmetovat,ale neviem ci len klasika moridlo prirodne by mohlo byt..no som zvedavaaaaaaaaaaaa na vase
Odpovedať
@andy03 ak chces, poslem ti ten vzorkovnik, je tam prekvapivo dost farieb, takze vybrat sa da..sama som zvedava, ako to dopadne..:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi poslem ti mail
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?