Ako položiť laminátovú podlahu?

Prikladám pôdorys prízemia. Predajca podlahy mi poradil, aby som hlavne kvôli tomu stredovému múriku, čo oddeľuje obývačku a kuchynskú časť, urobil dilatáciu (prechodové bezbariérové lišty) na dvoch miestach, vyznačil som to v plániku červeným. Alebo teda keď nie dilatáciu, tak aby som nepokladal podlahu pod kuchyňu, ale začal až od nôh a podlaha by sa prekryla vlastne tou kuchynskou soklovou lištou. Pôvodne som nerátal, že budem musieť mať v tejto obývačkokuchyni mať prechodové lišty, ako by ste to robili vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 práve dnes sme to riešili, dá sa to spojiť aj bez prechodovej listy- v jednej rovine to bude pekne a spoj zatmeleny tmelom vo farbe dreva. Prechodovú listu by som nedávala, je nevyhnutná ta dilatácia??? Skús sa opýtať aj iného.... Pripadne si daj do kuchyne dlažbu a spoj len tmelením a budes mat ten spoj aspon trochu priznaný. Ale trochu to rozbije priestor. Ja si dávam cely priestor drevenú podlahu bez Dilatácie. Vo dverách do špajze bude výsuvný prah.
Odpovedať
@johnny14 Dal by som do kuchyne dlažbu a spoje prekryl prechodovou lištou. Ale kľudne to môžeš položiť aj v celku. Smer ukladania od dverí k oknu po dĺžke. Ja som položil laminát na povale cca 120 m2 v kuse.
Odpovedať
@bambula626 @chrobak7 dlažbu nechcem, chcem všade podlahu, máme aj teraz celé roky laminátku v kuchyni a mám s tým dobré skúsenosti. Tá prechodová lišta, že by nemala nejak kričať hlavne tým, že bude bezbariérová. Ono jasné, že by sa to dalo položiť aj v kuse, ale čo ak po rokoch to začne robiť problémy, potom si to budem vyčítať.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 a co ten tmel? Stolár vravel ze teraz sa tak robí 90%
Odpovedať
@bambula626 no neviem, keď už by som tam robil tú dilatáciu, tak by musela mať podla mňa určite aspoň 1 cm , a to si myslím, že ten tmel zblízka musí byť vidieť pri takejto hrúbke, to už môžem dať rovno lištu (však to bude rovná lista bezbariérová, nie taká tá vypuklá)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to v jednom kuse po obvode 10mm medzeru a rak isto aj pri muriku ja by som sa nebal toho vacsina predajcov neodporuca sirku vacsiu ako 10metrov a ty si hlboko pod
Odpovedať
@wolodymyr no len zväčša to vždy myslia na klasickú miestnosť bez prekážok, ale ja tam mám v strede ten múrik...ako veď jasné, že sa nemusí nič stať, ale zase si vravím čo ak a potom si budem búchať hlavu, že som tam tú dilatáciu nedal.... stále neviem ako sa mám rozhodnúť :-)
Odpovedať
@johnny14 Hoď si mincou. :-D Osobne si myslím, že dilatácia nemusí byť pri tejto veľkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr @johnny14 asi by som sa opytala ineho predajcu. Nas podlahar prave trval na tom, aby tam dilatacie v potere neboli, ale budem mat dubovu lepenu podlahu.
Odpovedať
@bambula626 no dilatácia v potere a dilatácia v laminátovej podlahe sú dve odlišné veci. To, že nechcel aby bola dilatácia v potere chápem, lebo keby bola, a lepená (vinylová) podlaha by bola v kuse, tak by tam potom mohli byť tlaky, keďže každý poter by sa mohol správať inak. Ono určite niekto by mi povedal, že oddelenie laminátky je zbytočné, ďalší povie radšej dať....
Odpovedať
@johnny14 vsak je to mala izba daj to v celku, neviem co riesis
Odpovedať
@johnny14 keď neháš dilatačné medzery okolo toho múrika, nemyslím že je potrebné "deliť" podlahu. Dal by som to v kuse, nie sú to nejaké extrémne rozmery.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@johnny14 dal by som v kuse.ja mam obyvku 5×8 a neni problem.odmeraj si kolko ti prekryje lista a podla toho nechat dilataciu.minimalne 10mm
Odpovedať
@nrflowers @sysell @koenzim jasné, keby to bola klasická miestnosť tak to neriešim, ale proste ten predajca mi povedal, že radšej by to robil s dilatáciou, kvôli tomu múriku v strede. Jasné, že lišta prekryje cca 2cm, čiže dilatáciu okolo stien aj múrika môžem robiť pokojne 1,5 cm... Ešte dodám, že poter je hotový už vyše pol roka, takže ako tak myslím už vyzretý :) a podlahové kúrenie nemám, takže veľké teplotné rozdiely by tam na podlahe nemali byť
Odpovedať
@johnny14 a co ked je tam ten murik? Aky ma vplyv? Predajca je kto co? Daky kuchar co zacal predavat podlahy? Aky ma argumnet? .. predpokladam ze ziadny tak o co ide?
Odpovedať
@sysell no podľa všetkého predáva podlahy už veľa rokov, jeden z najväčších eshopov na SR, a už aj položil asi dosť. Ja netvrdím, že má patent na rozum/pravdu, ale aj tu na modrej streche už niektorí písali, že položili v kuse napr. chodbu s obývačkou a bol problém, a ten múrik a ešte ďalší polmetrový pri vstupe z tej mojej miestnosti robí kvázi akoby dve. Jasné, potom tu písali ľudia, ktorí nedali dilatáciu a všetko bez problémov. Preto som písal aj sem a za každý názor som vďačný.
Odpovedať
@johnny14 mam cca 8,5 x 5,3 + kusok do chodby mozno calkom 6,5 ziadny poroblem, Ked je tam otvor na murik nevidim ziadny argumnet preco by to malo vadit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?