Ako opravit firmou zbabrany poter ?

Jedna sa o cca 65m2, z coho 25m2 budu velkoformatove dlazby. Poter mal byt hruby 7centimetrov. Skutocnost je vsak ina, poter endosahuje hrubku ani 40milimetrov,a jeho priemerna hrubka je tak 5centimetrov. Poters sa lame, napriklad vedla dilatacie. Pod nim je krocajovy EPS T 650 3cm (do 650kg/m2). Potom ide kari rohoz,potom podlahove rurky 16mm. Pre priklad, na prizemi domu je poter 6-7cm (na 1meter uteka vyska aj vyse 1cm), a tam mozem skakat na hranu,nic sa neulomi. Vdaka strecharom som musel burat murivo, tam je poter 6-7cm skacem, nelame sa (kut miestnosti). Lame sa len tam, kde je 4-5cm. Stav poteru v podkrovi je absolutne mizerny, dlazbar odmietol na poter cokolvek lepit, pretoze neda zaruku na dlazbu, jeho slova boli, ze to nei je poter, ale ho.no betonove. Musim suhlasit, kedze som schopny ten poter rozbit holou rukou. Ako ho teda opravit? 65m2, z toho 25m2 potrebujem dat dlazbu, zvysnych 40m2 budu laminaty, tam predpokladam ze lacnejsie lepidlo uhra tie nerovnosti a bude to OK, ale tam kde pojde dlazba o romzere cca 20x200 cm - tam je to problem. Reklamujem to u firmy ktora poter zrealizovala, ale necakam ziadne zazraky, spestrim im zivot, o tom niet pochyb, tak ako ho oni spestrili mne. Ale ako to opravim? Vyburat, kedze to ide aj rucne strucne, alebo epoxid,flexi lepidlo, alebo co ine ? Dik za rady
Odpovedať
@dusantt keďže ho urobili tenší, tak máš priestor vyliať nejakú nivelačku? Tak som opravoval schodisko. Je to jednoduchá práca a blbuvzdorná...
Odpovedať
@roboza mam priestor aj na dalsi poter, da sa povedat, kedze schody viem (sice pracne ale viem)vytiahnut po 1-2mmkazdy stupen, a okna mam dost vysoko, ani dvere nebudu problem, ale.. no nivelacka je draha vec (ale lacnejsia nez oprava epoxidom- ale tu asi neexistuje lacna oprava tak ci onak) a neviem kolko cm nivelacky, aby udrzala na sebe velke dlazdice majuc pod sebou tak nestabilny poter. Poter ma 1,5roka. Mam tam galeriu, tj otvoreny strop a clovek co tam tmelil sa takmer zrubal dole, lebo sa mu pod nohou zlomil ten poter. (tj neskakal na nom, len si stupol na okraj).
Odpovedať
@dusantt ja som používal nejakú lacnú nivelačku a tam bolo použitie od 2 do 15 mm ... spotreba 1,5kg/m2/1mm ... cena okolo 6€ za 20 kg vrece. Ja som dával +-5mm a keď to zaschne tak je to podobné ako kleber. To je problém očistiť z náradia. Pevnosť v tlaku 15MPa . Každopádne... neviem či vymyslíš niečo lepšie.
Odpovedať
@roboza Take nieco sa mi zide na prve podlazie, kde mam tiez +aj- 5mm. Tak dik za tip. Na poschodi je dokonca aj 15mm spad na useku 5metrov..
Odpovedať
@dusantt ja som robil na poschodí podlahu z dlazkovice. To ti ale nepomôže v kúpeľni... No a máš tam podlahovku.
Odpovedať
Najlepsie nivelacku vylejes a mas to rovno
Odpovedať
@dusantt "65m2, z toho 25m2 potrebujem dat dlazbu, zvysnych 40m2 budu laminaty, tam predpokladam ze lacnejsie lepidlo uhra tie nerovnosti a bude to OK" tak to sa mylis, je to problem aj pri laminate. Ked to nezrovnas poriadne (urcite nie lepidlom v tomto pipade) tak to bude praskat a olupovat sa hrany.
Odpovedať
A aku nivelacku by ste tam dali? Vtipne je, ze s cenou poteru + nvielacky budem na anhydride, len s davkou nervou o 500% viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?