Ako odstrániť vrstvu smoly z podlahy?

Ahojte, chcem sa vas spytat na radu: Odstranujeme stare parkety a zistili sme, ze pod nimi je tenka vrstva smoly. Nicim to nejde dole, manzel to osekava malou sekerkou (nicim inym to zatial neslo) - no za 5 dni ma hotove asi 2 m2 a mame toho doooost vela. Inac obrazok mam v albume. Dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tu nieco o tom pisu, skus pozriet http://www.porada.sk/t83446-specialna...
Odpovedať
jej, dakujem, ja som myslela, ze sa nikto nenajde ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Vrstva smoly pod starými parketami. Ako ste to riešili? Prosím poraďte.
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto prípade je rada veľmi zložitá a ťažko sa oponuje všetkým "kúzelníkom", ktorý radia použiť duvilax, "ostrú" cementovú maltu, príp. zázračné penetračné nátery a samonivelizačnú stierku. Pravdou ale je, že jediný spoľahlivý spôsob aplikácie ďaľšej vrstvy na podlahu je úplné odstránenie zvyškov asfaltových lepidiel z podkladu, či už mechanicky (osekaním, brúsením, frézovaním,...), alebo použitím rozpúšťadiel (napr. Pulicol). To, čo sa teraz javí ako neodstrániteľné, môže v blízkej budúcnosti spôsobiť oddelenie nových podlahových vrstiev a tým aj značnú finančnú škodu.
Odpovedať
brúsenie sme už skúšali, ale smola sa hneď zahreje a lepí sa. mechanicky to odbíjať je strašne pracné. hlavne keď je toho asi 80 štvorcov. Rozpúšťadlá sme ešte neskúšali. to bude asi finančne náročnejšie, že
Odpovedať
Profilova fotka
Všetko, čo sa Vám teraz zdá drahé a pracné, môže byť nič v porovnaní so škodou, ktorá vznikne, keď dôjde k oddeleniu nových vrstiev spolu s podlahovou krytinou.
Odpovedať
Profilova fotka
nasi mali pod parketami smolu, alebo take nieco... cierne... davali na to taky specialny nivelak, parketar im to daval, den sa po tom nesmelo chodit, alebo aj viac.. bola to nejaka chemikalia, kym to bolo mokre,tak to bolo tusim nebezpecne, keby sa toho dotkli,ale potom to vyschlo a uz to bolo OK.. vyzeralo to ako vyliate sklo :) take leskle, priesvitne.... nasi s tym boli velmi spokojni.. podla mna sa chodte opytat do nejakej firmy, co sa specializuje na parkety, ich udrzbu a pod... oni vam fundovane poradia..... :) v Prievidzi to je tusim Symparket, (alebo Ramp Mauer kedysi tusim) alebo tak nejako sa volaju, mozno by ti poradili aj po telefone, ked zavolas :) daj si do googla :)
Odpovedať
zháňame info všade možne. na trhu sú rôzne chem.prostriedky, ale nikto neviem, čo to spraví za 5-10 rokov :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ono to je normalny nivelak, toho sa podla mna netreba bat :)
Odpovedať
kamoška robí s takouto chémiou a povedala, že neručí že to bude dobre držať. aspoň nie štandardný "nivelak"
Odpovedať
Profilova fotka
...a to je presne kameň úrazu, nie je problém nakotviť ďaľšie vrstvy kvalitným penetračným náterom (či už polyuretánom, alebo epoxidom, čo bol prípad katrin21), nikto ale nevie povedať, čo bude táto skladba podlahy robiť v zmenených podmienkach (nová vyrovnávacia vrstva a podlahová krytina). Je jasné, že problém sa nevyskytne na každej takto upravenej podlahe, ale ja by som neriskoval, že moja podlaha bude patriť k tým 20- 30 % defektných. A videl som ich dosť...
Odpovedať
presne tak. zatiaľ sa snažíme to ručne osekávať, ale to je robota na dlllllho :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ale oni tu smolu uz mali dole... oni to potom len vyrovanavali s tym ten beton .. nedavali to na smolu... tak sa mi vidi..... ale oni to mali asi nejako divne, lebo ta smola sa im prasila, to bolo skor prašné ako tuhe.... neviem.... musela by som sa ich opytat.... viem, ze ocino chcel aj parkety zo spodu od toho cistit, boli tam cierne kusky na inak zdravych parketach, ale nakoniec to vzdal a dal novu celu drevenu palubovku.. oni to menili preto, lebo im sa to cierne prasilo ako sa behalo a zo spodu bol cierny koberec od toho... mozno mali skor skváru, ako smolu.. neviem...
Odpovedať
@katrin21 no my máme smolu. niekde je už rozpadnutá, ale niekde drží ako divá. neviem ako sa toho zbaviť.
Odpovedať
Aj my máme smolu, ale takú inú :-( Ako sa jej zbaviť ?
Odpovedať
Profilova fotka
Rozdiel medzi vrstvami asfaltu môže byť podľa druhu podlahovej krytiny, drevené parkety sa lepili do asfaltového lepidla a PVC krytina sa vyrábala s asfaltovou podložkou, tzv. "matadorkou", v tom môže byť rozdiel. Nič to nemení na fakte, že oboje je nutné z podkladu odstrániť, ak teda chcete mať čisté svedomie :-)
Odpovedať
@peterpb určite to chceme odstrániť. pri brúsení a frézovaní vzniká teplo, takže sa smola roztaví a nalepí sa na to, čím to robíme. Rozpúšťadlom by to možno šlo, ale to neviem ako funguje. To tú smolu rozpustí a potom sa to oškrabe? ručne škrabať za studena a osekávať to ide, ale strašne pomaly.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste si zohnať emulziu Pulicol, ktorou sa podklad natrie, nechá sa to pôsobiť cca 20 min. a následne škrabkou, stierkou ste schopní to odstrániť, v prípade veľkého znečistenia je možné tento krok opakovať. V každom prípade si to vyskúšajte najprv na malej ploche, či to na vašom podklade bude naozaj fungovať.
Odpovedať
@peterpb ďakujem, asi to skúsime
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali smolu pod parketami tiez a davali sme ju dole buracim kladivom so sirokym sekacom. izba mala asi 20 stvorcov a trvalo to mozno jeden den, ale je to fakt makacka
Odpovedať
Nechapem nad cim spekulujete. Kupte si lopatu http://goo.gl/g2cGW , horak http://goo.gl/NGUlp , bombu plynu. Rozpalte a zoskrabte ten asfalt. Za jedno doobedie to 2ja mate oskrabane.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kanvor fajn rada,a le ked to len oskrabem, na nerovnom betone {nehladkom} mi to ostane. A vcul budz mudry. @peterpb Peto prosim ta, co moze stat ten Pulicol? Mas s nim skusenost? Dakujem. @matulkam ako ste to nakoniec dali dole?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@peterpb Prosím poraďte , ako dôkladne treba ten asfalt osekať. Niekde mi to išlo krásne dole,celé kúsky. Ale miestami je to zaliate v póroch betónu a ostávajú škvrnky. A najhoršie je to pod radiatorom kde sa nedá dostať. Myslíte, že to bude vadiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak na to budete niečo kotviť, tak to môže byť problém
Odpovedať
ahoj najjednoduchšie tu smolu odstrániš tak ,že ju opäť nahreješ najlepšie teplovzdušnou pištoľou a špachtľou odstrániš z povrchu,nakoniec musíš vyčistenú plochu napenetrovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?