Ako najjednoduchsie zabetonovat schody

Ahojte. Chcel by som vas poprosit o radu ako najjednoduchsie zabetonovat schody v rodinnom dome. Cast schodov musim zalievat z poschodia a cast z prizemia. Rozmyslam nad dvomi variantami: 1. zavolal by som si cerpadlo na beton + pokusil sa objednat beton v betonarke aj napriek tomu ze by islo o mensie mnozstvo. Podla mojich vypoctov cca 1,5m3 2. cerpadlo na beton + beton by som zarobil rucne Je este nejaka moznost ako by sa to dalo spravit jednoducho bez toho aby som vlacil beton vo vedrach?
Odpovedať
čo špekuluješ, kúp alebo namiešaj v miešačke betón a vyhádž ho lopatou, prípadne časť prehodíš resp. prenesieš vedrom. Robiť čerpadlom je nanič také malé množstvo, 0,2 m3 ti zostane len v rúrach. Na schody potrebuješ hustý betón, s tým môže mať malé čerpadlo problém.
Odpovedať
@andyno možnosť 1 je správna keď potrebuješ dovezú ti aj kubík, najlepšie je to od dodávateľa čo má pumik - domiešavač s pumpou. možnosť 2 je blbosť - v pumpe sa "stratí" pol kubíka betónu (musel by si ho vyrobiť navyše) nedokážeš vyrábať betón tak rýchlo aby ti čerpadlo kontinuálne fungovalo, nehovoriac, že to bude trvať neuveriteľne dlho a za pumpu zaplatíš niekoľko hodín navyše a zbytočne.
Odpovedať
1,5m3 ??? nerieš...zapni miesacku, kup 15vreciek cementu,zavolaj 2kamosov a za 2hodiny nemate co robit :-) ja som 10m3 sam namiesal a do salovaciek nalieval...pol dna a fajront :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyno Ak je možnosť vyrobiť doma betón určite som za tú možnosť a nekomplikovať to žiadnymi čerpadlami, nechcel by som vidieť ako ti cez niektoré okno strčí do domu betonpumpu a keď to potom pustí nebudeš vedieť kam to skôr dávať. Zvoľ najjednoduchšiu aj najlacnejšiu metódu svojpomoci s pár kamarátmi veď aspoň do tretiny schodiska nahádžeš betón lopatou a aj keby si to robil sám nemalo by ti to trvať dlhšie ako pol dňa.
Odpovedať
@matrosko, @palino82, @slavoslav, @repro1 dakujem za nazory. Nemam problem zarobit beton v miesacke. To je ta jednoduchsia cast chcel som si len ulahcit vynasanie betonu a zalievanie. Mimochodom nechcel som pouzit betonpumpu ale cerpadlo na beton. Taketo: http://www.pkssro.sk/cbz.html Ale nakoniec si asi zaplatim nejakych brigadnikov a spravim to rucne. Dakujem za vase rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?