Ako ma byt pripraveny anhydrit pred polozenim vinylovej podlahy click

Zdravim, dnes nam boli prebrusit anhydritovy poter. Prikladam fotky ako to vypada. Nebol som pri tom, ale cez robotnikov odkazali, ze ak chcem davat vinylovu podlahu tak to treba prebrusit este na jemnejsie, ze to maju spravit podlahari. Ked mi volali robotnici, tak povedali, ze podlaha je rovna. Zacal som hladat, a nasiel som, ze este by sa mala davat nivelacna hmota pod vinyl, ale clanky hovorili o lepenom vinyle. Vinylovku sme kupili click, nechcel som lepenu, a chceli sme si to daj aj sami. Cize som myslel, ze to len na to poukladame, bez podlozky. Vie mi niekto poradit, ako pokracovat? Ci mam ziadat od nich nech to viac vyrovnaju, alebo ci to staci, alebo ci to prebrusit este na hladsie, alebo dokonca vyliat nivelacnou hmotou. Niekde som este nasiel drobne dierky, to by sa malo vyplnit nejakym tmelom, alebo co na to pouzit? Dakujem
Odpovedať
Zdar. Mozno tie tiene dost klamu, ale toto vyzera hrozne. To su kopceky a priehlbiny? Ci? Ake dalsie brusenie, aka nivelacka, anhydrid ma byt rovna rovina. Cim to brusili? Flexou?
Odpovedať
To nie je anhydrit ale tankodrom. Anhydrit ma prave tu vyhodu, ze ked sa spravi ako ma, uz nan nemusi ist nivelak. Ty musis davat nivelak a nie som schopny podla fotiek odhadnut aku vrstvu, ale vyzera to, ze dost hrubu. Tym ludom by mal sud dat dozivotny zakaz robit akekolvek stavbne prace.
Odpovedať
Tiene to trochu vytiahli tie vlnky su tak do 1mm, baterku som polozil skoro na podlahu (na prvej fotke vidno aky tien robi maly kamienok). Vraj to prebrusili len 'aby otvorili pory'. Ale tiez som ocakaval nieco ako mas ty, ked mi hovorili, ze podme do anhydridu, ze je rovnejsi, lepsi,...
Odpovedať
@maros_s už si im za to zaplatil? Verím že si vážiš svoje peniaze a ešte nie.
Odpovedať
@maros_s to "brusili" cim? Vidlami? Jednoznačne nič neplatiť a nech to prídu spraviť/opraviť poriadne!
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som z tých majstrov za toto urobila eunuchov.
Odpovedať
@maros_s Anhydrid zato nemôže, ale tí čo ho aplikovali a brúsili.
Odpovedať
@maros_s Tie ryhy by ani tak nevadili, ale vidno, že celková podlaha je nerovná. To, čo vidíš na fotkách, tak isto bude vyzerať tá vinylová podlaha, aj keď má 5 mm. Mám tiež 5 mm klick systém a po pár mesiacoch sa uložila a kopíruje podklad. Našťastie ja mám betónovú podlahu a je celkom rovná. Pri tej tvojej podlahe by som na to nechal vyliať samonivelačnú podlahu, tak cca 3 mm aby to bolo dokonale hladké, keď už majstri nevedeli tak vyliať anhydridovú podlahu, ktorá sama o sebe by mala byť hladká. Ja som v garáži lial samonivelák, lebo poter sa na povrchu drobil. Ja som dával 5-6 mm, tebe stačí na vyrovnanie menej. S nivelákom to vyzerá ako na obr.
Odpovedať
To by som nebol povedal, ze sa to da tak odfusovat... Mal by si zverejnit, co za partia to bola. Po bruseni ostavaju ryhy, ale nie hentake hovadske a celkovo brusenie na to urcenou bruskou vyzera trosku inak... Co je ale horsie, celkovo to mas nerovne, to musis vyliat nivelackou. Nechapem, ako tam mohli narobit take jamy... Bol si pri tom, ked sa to robilo? Rozlivova skuska bola? Mne to pride na prilis husty poter a tym padom sa to nezrovnalo... Ja mam na 2m +/- 1mm nerovnost, pomaly sa ani popod latu nesvieti...
Odpovedať
@miso555 podla mna to brusili uplne zbytocne pod click podlahu, akurat to pokazili. My mame tiez taky poter ale vobec sme ho nebrusili pod click vinyl, bol hladky a rovny, to sa brusi, iba ked sa nan nieco lepi, dlazba napr.
Odpovedať
Prisli sme na to co to asi sposobilo, zrejme prievan. Okna sme mali, ale este nebolo dokoncena strecha medzi murom a strechov, kade mohlo fukat. Firma to na vlastne naklady vybrusila do lepsej roviny. Prvotne brusenie bolo na otvorenie porov a zbrusenie takej krusty ci coho. Takze ak sa niekomu nieco take stane, tak si stojte za svojim ze to ma byt rovne! :-)
Odpovedať
@miso555 , aj na anhydrid musí ísť nivelák ! Bez akejkoľvek diskusie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lk81110 Netaraj.
Odpovedať
Netaraj ? No jasne , dalsi domaci kutil.
Odpovedať
@lk81110 A to kvôli čomu?
Odpovedať
@lk81110 aj ja by som chcel vediet, koli comu. Noze nas, domacich kutilov, pouc.
Odpovedať
@lk81110 Vidis tie 3 foto hore? Co chces nivelovat na perfektne rovnom, zbrusenom anhydride ktory, ked sa leje v spravnej konzistencii ma samonivelacnu schopnost? :-D
Odpovedať
Hovori ti nieco ina frakcia zrna u anhydridu a u nivelky ,ine pevnostne vlastnosti anh.poteru a nivelky ? Vies co urobi uvolnene zrno pod lvt , alebo pvc , a ako to vyzera ? Rovne neznamena vzdy vyhovujuce. Pracujem v tomto obore 24 rokov , pevne verim , ze o tom nieco viem.
Odpovedať
@megdesign . Precitaj si co som odpisal mareklin - ovi .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mám pocit že pánko mi do... dobre vyliatu podlahu. Vie mi niekto poradiť čo s tým, resp. odporučiť niekoho? poprosím konštruktívne príspevky, že to je na prd viem aj sám :-| ďakujem
Odpovedať
@maros321 no a ja nvm z tych fotiek co je na prd. Foto napr. s vodovahoy by nebola? Alebo o co ide? Miestami vyzeraju hlbsie ryhy, ci ako? Co na to chces pokladat?
Odpovedať
@maros321 my sme mali takto prebrusený anhydrid ale iba tam kde šla dlažba, inak bol prebrusený dohladka. Zrejme rôzne kotúče na to majú.
Odpovedať
plávajúca podlaha tam ide. zdoraznoval som to. no na prd je ze z rovnej podlahy urobil hrbolatu a podlozka mi eliminuje max 1mm nerovnost...
Odpovedať
nejake odporucanie na niekoho kto to opravi?
Odpovedať
@gurags prosím ťa môžeš sem dať fotku ak nájdeš? ďakujem.
Odpovedať
@maros321 pises o nerovnostiach a fotis skrabance... ti tam spriavil nejake priehlbiny cez 1mm ci o com vlastne?
Odpovedať
Pisem o tom ze anhydrid ma byt rovny. Preto som si ho aj daval. Aj rovny bol. Panko ho prebrusil a porobil mi tam jamy, ktore su hlboke tak, ze to nevyriesi ani podlozka pod plavajucu podlahu. 1mm som pisal preto lebo to by mi podlozka vykorigovala, ale su hlbsie o dost. Nejde o estetiku. Anhydrit ma ale vyzerat tak ako je na fotkach vyssie co postol mareklin. Ten moj je oproti tomu grc.. A to nehovorim o tom, ze vnutorne rohy nevybrusil a vonkaksie mi zase v polovici domu obuchal a vylamal rohy na omietke.
Odpovedať
@maros321 ja som sa stazoval, a firma ktora si objednavala subdodavatela na tu podlahu to priznala a prebrusili to do hladsej - jemnejsi kotuc. Samozrejme nebolo to ako zrkadlo, ale o dost lepsie. Mam na tom iba foliu a vinilovu podlahu a nic necitit. Len nezabudni to poriadne pozametat/povysavat aby ti neostal ani malicky kamienok, pretoze ho budes citit pri chodzi, dierka az tak nevadi.
Odpovedať
@maros_s Ďakujem ti za reakciu. Oslovil som zhotoviteľa s tým, že toho jeho subdodávateľ to opravovať nebude. Zhotoviteľ je ochotný to opraviť, ale obávam sa že to bude také "lepenie lastovičieho hniezda". Neviem ako to opraviť a myslím že teraz ani on. Bolo by lepšie to dobrúsiť do roviny, ale bojím sa že mi tam urobia ešte viac dier a kopcov. Takisto sa ale bojím toho že by sa tie jamy mali nejako dolievať nivelákom, aby ten zase po pár rokoch neodskočil od poteru. Viete niekto poradiť niekoho kto brúsi naozaj dobre? Prípadne poslať aj kontakt a foto?
Odpovedať
@lk81110 vačsiu hovadinu som nikdy nepočul , ze na anhydrid treba nivelizáciu a to som čisto podlahár
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?