Ako klásť podlahu?

Zdravim viete mi poradit ako sa kladu podlahy s v4 drazkou? Lebo bud ich dam tak ako na fotke c.2 a spary budu pekne navezovat, alebo ako na prvej a na zaciatok sa pouzije stale kus co ostane na konci radu. Len mi neni jasne to, ze zacinat treba vzdy s kuskom min. 30cm ale s akym treba koncit to uz neudavaju, lebo pri sirke miestnosti 330cm vyjde posledny kus cca 11,5cm. Podlaha okrono original v4 1285x192mm miestnost sirka 3300x3000.
Odpovedať
@adka341 to ze sa ma zacinat s dlzkou min 30cm znaci ze sa ma aj koncit rovnako. Teda znamena to ze najmensi die kdekolvek by mal vacsi ako 30 cm.
Odpovedať
pri prvom obrazku bude minimum odpadu, skoro ziadny a pri druhom rataj s dost velkym odpadom.
Odpovedať
@hop377 Len problem vznika v tom ze ked pouzijem v druhom rade posledny kus z prveho na konci mi vznika dorez 11,5 cm, cize skor 2 varianta aj ked pouzijem o 7 parkiet viac...
Odpovedať
@adka341 to poznam, tiez som mal ten problem, bolo trochu viac odpadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka341 pokračuje sa odrezkom z predošlého radu, ale ak koniec vychádza krátky, predný kus sa skráti.
Odpovedať
@gogolapalo odpad budeš mať vtedy, keď ti vyjde koniec (alebo začiatok) kratší než 30 cm. rovnako keď budeš musieť začať nový rad ináč ako koncom z predchádzajúceho radu. a nakoniec vtedy, keď budeš klásť posledný rad a priestor bude menší než šírka dosky...
Odpovedať
@jan45 no ale potom by boli priecne spoje blizko seba
Odpovedať
Profilova fotka
@adka341 Tak ako hovori @jan45 - dalsi rad sa ma zacinat s odrezkom z predosleho radu. Priecne spoje by mali byt od seba aspon cca. 20cm. Dolezite je dodrziavat dilatacnu sparu od steny - 1cm.
Odpovedať
Profilova fotka
pri 4V drážke by som volil druhú variantu a to z dizajnového hľadiska, tie drážky pekne vidno aj z väčšej vzdialenosti a pri prvom variante budú ciky caky a bude to vyzerať na prd, pri klasickej click je to jedno
Odpovedať
@adka341 tak potom je potrebné odrezať z dosky aby boli spoje ďalej od seba. alebo je možné použiť koniec z iného radu ...
Odpovedať
treba pouzit obrazok cislo dva a da sa to vypocitat tak ze to vynde aj bez odpadu zalezi od rozmeru izby a vzavislosti odtoho aj vznikne vam bud kazdy druy alebo treti ci stvrty riadok rovnaky. netreba vzdy vzdy pouzit hned moze sa pouzit aj v dalsom riadku alebo napr nemusi sa zacinat ceou ale polkou ci tristvrtinou podlahou. takze ceruzu meter a trosku matiky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@juzan to o com rozpravas je v obrazku c1, strieda sa tam po 7 radoch. No neviem ci sa to da lepsie vypocitat aby to aj po estetickej stranke dobre vyzeralo. Sirka izby 3300, dlzka podlahy 1285.
Odpovedať
@mom3 20 cm je malo no a jedna sa o podlahu s drazkami cize esteticky by to nevyzeralo dobre
Odpovedať
@adka341 vidím že okrem 2 ludí sú tu samí "odborníci". podlahy s v hranou , resp so 4V hranou by sa mali klást tak aby krátke hrany lícovali cez každú druhú dosku , teda niečo ako podla obrázku 2,ale tam to tiež nieje nejak súmerne zas vzhladom na dlhú hranu,ale nemusí to vyzerat zle . ešte je tretia varianta, začnete prvá rad celou a druhý presnou polovičkou , a takto sa to opakuje
Odpovedať
Hocijako sa na to pozerám, pokladal by som to tak, aby som mal dorezky pod nábytkom ;-) a tie malé kúsky vpravo by mohli zakryť lišty.
Odpovedať
@venco suhlasim s tebou je to tu sami "odbornik", mas na mysli tak ako je to na 3 obrazku, ale tam to vychadza ok a minimalny odpad ale pri predchodzich rozmeroch mi vychadzaju tie dva varianty. Je to tu sice sami "odbornik" ale zatial nik neskusil si to prepocitat ako to vychadza a potom dat dake riesenie rozumne aj esteticke a hlavne pre V4!!!
Odpovedať
@adka341 po 7 radoch to je uz vela a nevizniue to tak som pisal 3max4roch radoch
Odpovedať
Profilova fotka
ja som Ti to napísal myslím dosť jasne a polopate ako to máš pokladať aby to vyzeralo dobre, tie krátke hrany musia sedieť aspoň v priestore kde ich bude vidno ;-)
Odpovedať
@roman77 ako suhlasim s tebou , tak sa to aj chystam robit aj ked bude viac odpadu, lebo pri tomto rozmere nic ine nevyspekulujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka341 neboj sa ten odpad Ťa nezruinuje a výsledok bude stáť zato :-)
Odpovedať
@adka341 je to podla mna najlepšie riešenie , ked ideš štýlom celá polovoca, celá polovica, ideálne je ked ti na konci prvej rady ostane zvyšok viac ako polovica, pretože ho použiješ na začiatok druhej , iba si ho skrátiš na polovičku,odpad je vždy vačší ako pri rovnej podlahe al eje to dan za efekt, a nie až tak velká dan. tam to netreba nejak rátat, treba začat , ty si vieš poposúvat aj rady, ako napr začat nie celou doskou ale si ju prirezat,ale zas ti to nemusí inde výst ,pokial chceš tak môžeš začat aj od tých výklenkou aby ti to tam sedelo pekne a nemusela si nadpájat kúsky, a pokračovat na začiatok aj na koniec izby , teda hore , a dole na obrázku , večšina podláh sa dá skladat obojsmerne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?