Ako je lepšie položiť laminátovú podlahu?

Ako je lepsie polozit laminatovu podlahu? Po sirke alebo po dlzke miestnosti? Videla som aj tak aj tak a stretla som sa s roznymi nazormi. Je nejake pravidlo? Zohravu ulohu okno v miestnosti? Ake mate skusenosti prip. co odporucate? Vopred dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
čo mne bolo povedané lam. podlaha sa vždy dáva kolmo na okno :-) a tak sme aj dávali..
Odpovedať
@danielao ja som pocula aj opacne ze rovnobezne s oknom :) a videla som aj tak aj tak
Odpovedať
Profilova fotka
no ja už neviem....rovnobežne som ešte nevidela.... :-)
Odpovedať
Je viac moznosti, to je pravda...mate podlahu s priznanymi sparami alebo nie? Ak ano, v takom pripade je smer ukladania mozno trosku dolezitejsii faktor pretoze tie spary mozu vytvarat rozny dojem pri roznom dopadani svetla. Podla mna je to skor o zvyku resp. o vzhlade. Zalezi od umiestnenia okien prip. dveri, teda dopadajuceho svetla...Niekto kladie tak, aby mal co najmenej odpadu a pod. Dovolim si pripojit nejake podobne diskusie: http://www.porada.sk/t169166-smer-ukl... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Skopirovala som aj to, co ma uvedene jeden vyrobca na svojej stranke: Z technického hlediska je možný jakýkoli směr a můžete prkna instalovat podélně nebo na šířku. Výběr je osobní a estetická záležitost. Nejatraktivnějšího účinku dosáhnete, když položíte podlahu stejným směrem, jaký má hlavní světelný zdroj, a ve stejné linii jako nejčastěji používané vstupní dveře. Pokud však máte v místnosti dveří a oken několik, můžete si vybrat směr, který vlastní položení usnadní.
Odpovedať
my sme ukladali podlahu tak, ako sme chceli aby sa nam izba bud opticky rozsirila alebo predlzila. takze mame aj rovnobezne s oknom aj kolmo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
kazdy si to da podla seba aby sa mu lepsie robilo ale mali by sa davat suvisle s oknom a to preto ked casom zapracuje nevidno tak spoje co naopak ked ju das napriec oknu tak zasvieti slnko a vidno vsetky spari
Odpovedať
A my, co mame okna na dvoch stranach, my mame na vyber 2 moznosti. A kedze si podlahy si robim sam, tak spravna je iba jedna moznost. Ukladat to po dlzke, pretoze je potom menej pilenia a menej odpadu a robota je rychlejsie urobena :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Práve dorábam laminátové podlahy. Keď mi osadia dvere a obložky pôjdem kúpiť lišty na laminát. Ako sa teraz tieto lišty prichytávajú? Dávnejšie sa to skrutkovalo na hmoždinky. Teraz sa to robí tak isto, či sú nejaké iné systémy montáže? Modernejšie?
Odpovedať
Ešte sa nájdu aj na hmoždiny, kde je šrób vidieť. Potom sú lišty nabíjacie (šrób je skrytý odspodu) alebo nalepovacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm ja mám lišty, ktoré idú na hmoždiny, ale šrób nieje vidieť. :-D
Odpovedať
my mame listy, co sa lepia, zatial to pevne drzi...
Odpovedať
@michallestinsky @roman77 @syslova Ďakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pivec no toto je dobré ,že po dlžke a ked to otočíš o 90 st. bude to po šírke?
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm niektorí si lišty silikonom lepia, aby nespatili sroby :)
Odpovedať
@dzusolm my sme lepili
Odpovedať
@ryja a čím ste lepili? Mamutom? Ja to taktiež asi budem riešiť lepením.
Odpovedať
@dzusolm kup si take, ktore idu na skrutky, ktore nie je vidiet. Skladaju sa z dvoch casti. Prva cast sa priskrutkuje a druha cast sa iba zatlaci k tej prvej a drzi to. Vyhoda je v tom, ze v tej liste mozes tahat hocijake kabliky a pri neskorsom malovani vies tu vrchnu cast listy odobrat aby si ju nezamaloval.
Odpovedať
@dzusolm my máme v robote tiež také ako píše @janvirostko a sú super, nám bolo napríklad treba dodatočne skryť kábel od internetu a len sme odobrali ten vrchný kryt, vložili kábel a vyviedli tam, kde nám bolo treba, to je super že sa s tým dá manipulovať aj dodatočne ;-)
Odpovedať
@janvirostko Áno videl som to na inštruktážnom videu Balteria. Ešte teda pouvažujem. V podkroví mám väčšinu stien zo sadrokartónu tak preto tam nechcem moc vŕtať.
Odpovedať
@dzusolm tak do SDK to je este lepsie priamo naskrutkovat bez vrtania. Paradna robota.
Odpovedať
@janvirostko A bude to držať? Netreba tie špeciálne hmoždinky do SDK? Len priamo skrutku?
Odpovedať
@dzusolm v pohode to bude drzat. Su to len listy. Nejdes predsa vesat nejaku kuchynsku linku. Daj si iba pozor, aby si nepretocil skrutku.
Odpovedať
@janvirostko tak ti teda ďakujem. Pôjdem to pozrieť do obchodu.
Odpovedať
Lepenie nedoporucujem. Deti to za par rokov odtrhnut. Skusali sme to kedysi a skusenosti mam len zle. Najlepsie su plastove listy z MM, lahko sa pila, su ohybne, zakryju vsetky nerovnosti a sroby pri nich nie je vobec vidiet. A hlavne drzia naveky, ale pritom sa daju v pripade potreby odmontovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm janvirostko ma pravdu...drz sa toho a bude to fajn.Tieto listy kupis hocikde ako napr. aj Baumax alebo Merkury Market
Odpovedať
Profilova fotka
@dzusolm Na tvojom mieste by som to do SDK bez hmoždin do SDK určite nevrtal. Bude stačiť zopár miernych kopancov, alebo buchnutí vysávačom a lišta na 100% dlho držať nebude. Do SDK bez hmoždin isto nie, to je "fušerina". ;-)
Odpovedať
@bujdo Predtým som to nerobil tak ma to taktiež napadlo že v SDK to asi moc bez hmoždiniek držať nebude. Nebude to namáhané ale predsa...
Odpovedať
PoraĎte! Lišty nemôžem navrtať, pretože tam mám ťahanu elektriku. Rozmýšlal som to prilepiť, ale čím? Možnosť na prilepenie z celej šírky je len asi 1 cm a na omietke to asi moc držať nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@robertto mamut
Odpovedať
mame vsetky listy lepene, silikonom na omietke.Preco b to nedrzalo?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?