Ako dlho trvá, kým uschne nivelák?

Zdravím, potrebujem poradiť. Jedna sa o panelákový byt, ideme dávať laminátové parkety. Pod to nivelak. Za ako dlho môžeme dávať parkety? Ďakujem za info..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
NIveláky sú rýchloschnúce, teda do 24hodín má predpísanú pevnosť. Ak ale nie je otryskaný povrch, tak nechytí na podklad a môže e opraskávať. Pre lamináty je ale potrebná vlhkosť pod 5%!, takže pevnosť niveláku nestačí, musí aj poriadne vyschnúť.
Odpovedať
@hectorr a ako cca dlho trvá kým dosiahne tu vlhkosť na 5%, ci závisí asi aj od nanesenej hrúbky, však?
Odpovedať
Profilova fotka
@srdiecko9 Väčšinou po 24 hod sa môžu dávať plávajúce podlahy.
Odpovedať
@antonmesaros tak teraz neviem, všetci hovoria inak. Záleží od konkrétneho nivelaku? Mám to chápať tak, že existujú nivelaky, ktoré schnú rýchlo a nivelaky, ktoré musia mesiac schnúť, aby som na to mohla položiť parkety??
Odpovedať
@haveuni praveže som este nakúpila, ale chcem taký, čo nemusí dlho schnuť, potrebujem tie parkety položiť čo najskôr..
Odpovedať
@haveuni nekúpila som este, preskocilo mi písmenko..
Odpovedať
nachaj to tri dni
Odpovedať
nivelačku kupuj od baumitu-nivelo oqutro,cena 11,20- za 25kg.Skusil som aj iné,ale toto je najlepšie.
Odpovedať
@brodo69 dakujem za tip..tak mysliš, že to bude stačiť a nebude hroziť potom nejaka ta plesen a vlhkosť a tak? To by ma velmi potesilo, ked by to slo takto rychlo lebo zial mam casovu tiesen a tie parkety by som potrebovala co najskor dat..
Odpovedať
Profilova fotka
@srdiecko9 jedna vec je vlhkosť podkladu a druhá tiez, že večšinou kazdy vyrobca ti kvoli záruke káže dať okrem penovej podložky na podklad PE foliu, ktorou zamedzíš kontakt vlhkosti v podlahe, akurát by to asi mohlo začať plesnivieť ked to nebude dobre vyschnuté.
Odpovedať
Parkety mozes davat, az bude nivelak suchy, za ako dlho je otazne, to ovplyvnuje viac faktorov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arnost24 ja by som proste potrebovala vedieť, či existuje nivelak, ktorý schne rychlejšie, aj napriek dajme tomu vyssej cene. Ci taky existuje. Inak kurime v byte normalne, pod parkety pojdu vsetky predpisane podlozky od vyrobcu, podlahove kurenie mat nebudeme.
Odpovedať
Ak dobre viem nie sú rýchlo schnúce nivelačky,treba to vyliať čím skvôr,nech má voda čas na odparovanie.
Odpovedať
Nivelačka uzin v hrubke 3 mm pochôdzna 4 hodiny , pokládka podlahoviny 48 hodín :-) ;-) :-)
Odpovedať
rýchloschnúca nivelačka po 60 minutách v hrúbe 3 mm . možte klásť podlahovinu .
Odpovedať
@hauz ďalší odborník na všetko? to, že im začne pod podlahou plesnieť, už nebude vidieť nikto. Hlavné, že majstri zhrabnú peniaze za rýchlu robotu.
Odpovedať
treba si naštudovať novééé materiáli , nieje všetko len o cemente ako základnej zložke... nikomu nič neplesnivie . Prosím nespochybnite kvalitu výrobkov. ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Mozete mi poradit? Vylial som v pivnici nivelak (na beton), vacsinou je v hrubke do 0,7 cm (fakt malo), obcas sa nasla nejaka jamka v betone do 3cm. Jedna sa o nivelak Den Braven S400 Rapid. Planujem to natriet len farbou Betona a mat uz ako finalnu vrstvu. Podla Vas po kolkych dnoch to mozem natriet, pretoze ta farba asi uzavrie strukturu a uz sa z toho nivelaku nic "neodpari". Takto v piatok uz budu dva tyzdne a uz sa mi nechce cakat. Nivelak inak vypada dost tvrdy. Vdaka
Odpovedať
@lukas1115i podla mna sa uz vyrovnala vlhkost nivelaku s vlhkostou okoliteho vzduchu, cize uz viac nevyschne pokial nepouzijes odvlhcovac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Mame uz vyzrety betonovy poter. Bol robeny pred mesiacom. Na vyzrety betonovy poter sa ma dalej robit nivelak a nan pojde liata podlaha (polyuretan). Za ako dlho sa po vyliati nivelaku môže liat polyuretanova vrstva?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@antonmesaros preboha nie! Stačí test, po vytvrdnutí položiť vedro na nivelák a po niekoľkých hodinách ho dať preč. Ak zostane tmavší krúžok, voda z podlahy sa ešte odparuje. Odporúčam počkať minimálne týždeň aj pri rýchloschnúcich nivelákoch.
Odpovedať
Tiez by som rad vedel. Brat chce davat nivelak do celeho bytu, stara komunisticka bytovka, dve steny nie su rovnako rovne, asi to budete poznat. No a podlaha je na tom rovnako. Nech viem, na co sa mam pripravit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?