Ako a čím vyrovnať podlahu na prízemí?

Profilova fotka
Mame taky problem, ze na prizemny nam vysla poriadne kriva podlaha a teraz to musime dat nejak do poriadku. Ale kedze v niektorom bode je to aj 10 cm 8-( vylievat len beton by bolo sialene vela a to ani nehovorim co by to stalo. Ako by ste to vyriesili vy? Slo by to napr. s tvrdenym polystyrenom? Co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
* oprava prizemí :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj, potrebovala by som poradit, chceme prerabat podlahy v starsom 30 rocnom dome.. doteraz tam bolo stare lino.. podlaha je nerovna, su tam jamy.. chceli by sme ju vyrovnat, ale asi by tie vacsie jamy bolo treba vyrovnat betonom a az potom nivelackou, nie? neviete niekto poradit? na to by sme chceli polozit drevenu plavajucu podlahu..
Odpovedať
@crysmile pokial viem male nerovnosti (my sme mali krivu hrbolatu zakladnu dosku na ktoru sme este davali polystyren) sme vyrovnavali pieskom a na to polystyren a poter...
Odpovedať
Profilova fotka
@amexa hm, dakujem za odpoved.. len ci by to v nasom pripade nebolo zbytocne, ked potrebujeme len vyrovnat tie jamky, ktorych hlbka niekedy dosahuje aj 1cm.. bol to nekvalitny beton podla mna, ked ho davali, teda asi nekvalitny piesok v betone, ked sa porobili tie jamy... ja som myslela taky postup ze dat dolu stare lino, kvalitne pozametat nadrveny piesok, tie jamy a viditelne nerovnosti vyrovnat betonom, nechat vytvrdnut a potom samonivelacnu hmotu alebo take daco vyliat, aby to bolo hladke... ci sa to tak nerobi? nevies?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrovnanie môžete urobiť aj do hrúbky 10- 15 mm samonivelačnou stierkou (napr. Planolit 315 pre hrúbky od 3 do 15 mm), dôležité ale je, v akom stave je podkladný betón, na ktorý budete aplikovať vyrovnávaciu vrstvu, t.z., či je dostatočne pevný, nesprašuje, nie je na jeho povrchu vyplavené cementové mlieko, príp. zvyšky náterov , tmelov, nie sú na ňom trhliny, atď. Ak sú všetky tieto veci v poriadku, po ošetrení podkladu penetračným náterom môžete vylievať samonivelačnú stierku, ak si ale kvalitou podkladu nie ste istí, zavolajte si na to odborníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb diky za radu, tak to bude asi treba odbornika... lebo sice este nevieme co sa pod tym linom nachadza, ale po krajoch vidno prasny piesok.. a ako sa nazyva taky odbornik co s tymto robi? pochybujem ze pod tym linom je pevny beton, lebo tie jamy co su tam pod linom vznikli, ked prasklo potrubie a natiekla pod to voda..
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa toho, aký druh podlahy budete riešiť. Môže to byť podlahár, alebo odborník na stavebnú chémiu (napr. MAPEI, BASF, SIKA,...). Ak potrebuješ, napíš mi do pošty, odporučím ti niekoho.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zdravím strecháči. Čítal som tu pár tém, ale nedočítal som sa, čo by som sa chcel dozvedieť. Nechcel som zakladať novú tému a táto je k môjmu problému najbližšia, tak sa pokúsim opýtať tu. Prerábam poschodový dom a práve sa dostávam s prerábkou na prízemie. Po vybúraní pár priečok sa mi vytvoril pekný veľký priestor, ale problém je, že nie je rovný. Po premeraní laserom, tá miestnosť, ktorá má 4,5 metra je vlastne do spádu 5,5cm. Je mi jasné, že sa to musí vyrovnať, ale otázka je ako a čím? Uvažoval som, že by som podklad napenetroval a z miesta, kde je treba vyliať najviac, by som dal betónový poter až po časť, kde bude hrúbka cca 1,5 cm a zvyšok vylejem nivelit. Môže byť ten postup správny, alebo vie mi niekto z Vás poradiť niečo iné a lepšie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@prirodokochac ahoj, no ako si to nakoniec vyriesil? Caka ma podobny challenge :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslavg keďže sa mi tu moc netrhali s lepšími nápadmi ako na to, tak som to spravil, ako som aj pôvodne plánoval. Teda zalial som betónom a zvyšok nivelákom. Ak si dobre pamätám, tak som minul 6 vriec nivelitu a na to už finálna plávajúca podlaha. Je tomu už nejaký čas, ale som rád, že na to už iba spomínam :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?