Ako a cim vyrovnat 500 mm prevysenie?

Ahojte. Mame zatial hrubu stavbu kde prizemie je na polke domu znizene o 500 mm. Avsak teraz velmi vazne rozmyslame dorovnat tento rozdiel aby mala podlaha vsade rovnaku vysku. Jedna sa cca o podorysnu plochu 5x11 m. Cim by ste a ako dorovnali 500 mm rozdiel a potom samozrejme este + 200 mm dorovnat so skladbami ktore sa budu klast na zakladovu dosku vsade. Dakujem vopred za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok173 A čo hovorí projektant......? A ako sa k Vášmu zámeru stavia stavebný dozor....?
Odpovedať
@kvietok173 Prečo ste sa neprišli poradiť s projektom a chcete zasahovať už do hotovej hrubej stavby? Veď vám tam nebudú pasovať výšky parapiet okien, strop bude nízko... Aspoň teraz sem dajte nejaké fotky alebo projekt.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok173 zasadna otazka je aka bude po dorovnani vyska stropu, poloha okien a dveri ? Dorovnanim by sa mohlo stat, ze to nebude skolaudovatelne. Ak by to sedele, osobne by som urobil nejaku konstrukciu (podla toho aka podlaha a kurenie je planovane)., pretoze vyplnit to niecim bude drahe.
Odpovedať
S projektantom ktory je aj stavebny dozor to preberieme. Ja som len chcela nejake efektivne riesenie ako a cim to navysit podla vas.
Odpovedať
Teraz tam mam o tych 500mm vyssiu kontstrukcnu vysku vyssiu ako inde takze by sa to dorovnalo. Okna a dvere na fasade sa daju v pohode upravit akurat sme chceli objednavat okna.
Odpovedať
@kvietok173 Typujem že sa to dá dorovnať ľahkým materiálom, napríklad polystyrénom, na to "poter". Bude to stáť povedzme:: - polystyrén ... 5 m x 11 m x 0,43 m x 50 €/m3 = 1 200 €. - poter ... 5 m x 11 m x 0,07 x 60 €/m3 = 200 € - kari siete: 6mm 15x15cm 2x3m ... 12 ks x 15 € = 200 € ---- - spolu: 1 600 € Trebalo by pohľadať niečo lacnejšie a ľahké, možno škvaru.
Odpovedať
@radopp dakujem.
Odpovedať
@radopp a co tak vyskladat to z nejakych tvarnic a potom poter?
Odpovedať
@kvietok173 Akých tvárnic? Škvara nevyhovuje?
Odpovedať
@radopp netusim :-) ytong? Skvara ale samotna? Ci premiestat s niecim? Nesadne to?
Odpovedať
@kvietok173 Ytong stojí na objem toľko ako polystyrén, nie je to riešenie. Škvara sa nasype do miestnosti a prevalcuje ručným valcom z antukového hriska. Už nesadne. Aj keby sadla o nejaký milimeter, tak sadne rovnomerne. Na vrch môže ísť poter, alebo podlaha zo sadrokartónu alebo OSB. Neiem koľko unesie vaša deka.
Odpovedať
Aby ste nezošaleli z fúrikovania škváry, pomôžte si technikou, napríklad pásový elektrický dopravník.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kvietok173 s vysypanim niecim by som bol opatrny, lebo tym mozes vytvarat ciastocne bocny tlak na steny, EPS pri 500mm je problematicky z hladiska stlacitelnosti pri tej hrubke, XPS by siel ale tam je cena problem.
Odpovedať
@kvietok173 Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá problémy. Bočný tlak nemusí byť významný a dá sa eliminovať primiešaním cementu do okrajových častí, niečo ako škvaropoter. Nebudem tu písať všetko, spýtaj sa projektanta, statika alebo stavebného dozora. Nevidím tu fotky ani projekt, ťažko môžem seriózne poradiť.
Odpovedať
@radopp doplnim
Odpovedať
Tu cast nalavo 1.02 by som chcela vyssie o 500 mm
Odpovedať
@kvietok173 Obvodové steny sú široké, možno nebude s násypom problém. Máš problém sa na to spýtať stavebného dozora?
Odpovedať
@kvietok173 Kombinacia podlahoveho polystyrenu a lahceneho poteru - perlitbeton, polystyrenbeton. V ziadnom pripade nic sypane! Podla toho, co povie cena a statik. Upravy zachytit v "zmene projektu pred dokoncenim", aby nebol problem kolaudovat.
Odpovedať
@radopp nie jasne ze nie len zvazujem moznosti. V pondelok mame stretnutie.
Odpovedať
@kvietok173 Ok tak zvažujme možnosti. Polystyrénbetón nie je vhodný ako poter na polystyrén, pretože je krehký. Betónový poter sa vystužuje kari sieťou. Zaťaženie deky rôznymi variantami: - 7 cm betón: 150 kg/m2 - 40 cm škvara: 300 kg/m2 - 40 cm polystyrén: 10 kg/m2 - 2 vrstvy sadrokartón: 20 kg/m2 - 2 vrstvy OSB: 10 kg/m2 Teraz je otázka aké môže byť zaťaženie deky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?