Aké sú výhody a nevýhody svetlej a tmavej podlahy?

prosim napiste vase realne plusove a minusove postrehy ;-) ;-) ;-) ;-) . musim sa uz konecne rozhodnut, ci farba dub alebo orech ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Jednoznacne dub, pokial ide o viditelnost neporiadku :) Po viacerych pozorovaniach a skusenostiach mi najlepsie vychadza z hladisky viditelnosti omrviniek, prachu a podobnych neduhov dub, alebo sive odtiene.
Odpovedať
@duplicka ahoj, tu si o farbe podlahy môžeš prečítať :-) http://ildi-interier.blogspot.com/201...
Odpovedať
@moratibru no mne to vychadza podobne, hmmm,ale zas napr schody v orechovom prevedeni su krajsie ako dub,lebo na bielej chodbe viac vyniknu fakt netusim, mala som to uz uzavriet tusim v stredu a este sme to posunuli do pondelka,ale definitivne :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@ildi_interier dakujem
Odpovedať
mali sme vybraty dub a zapochybovala som,ale ozaj to bude naj volba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka udrzby, takk dub..... co sa tyka dizajnu orech... tak si vyber :) my mame orech, ale nie velmi tmavy, taky stredne hnedy, ale aj tak na tom vidno prach viac ako na buku, alebo dube.... hlavne rozne omrvinky, lebo tie su vacsinou blede, takze na tmavsej podlahe viac kricia...... kvoli tomu som si napr. nedala nakoniec tmavu prac. dosku do kuchyne, lebo kazdu omrvniku by som na tom prehnane videla.....upozornila ma na to susedka , za co jej dakujem, lebo jej rodicia si dali tmavu a ine nerobia , len ju lestia.....
Odpovedať
dub, aj my sme davali ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite si nedavaj tmavu podlahu, mi mame podlahu v chodbe wenge cize tmavu tmavu, od decembra minuleho roku a je to totalna katastrofa !!!!!! Som z toho nestastna, drhnem ju kazdy druhy den, maly ked sa na nej hra tak trpnem aby ju neposkriabal lebo sa mu to uz par krat podarilo a na tej tmavej podlahe skrabanec strasne vidiet. Zostavaju na nej flaky ked nahodou nieco kvapne a ked to potom cistim prontom tak sa na nej zabijeme lebo sa na nej smyka. A to nas este caka obkladanie schodov v tej istej farbe lebo je to chodba z poschodia na prizemie. Uz sa tesim :-( Jedine pozitivum tmavej podlahe je to, ze je pekna a moderna :-)
Odpovedať
Zalezi samozrejme aj v akej uprave dub, lebo videla som fotky nadhernych interierov s dubom, a urcite to nezaostavalo za tmavym drevom.
Odpovedať
@katrin21 @katyl @reka99 @moratibru dakujem pomohli ste mi k rozhodnutiu, takze davam dub ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duplicka Dobre rozhodnutie :-) Potom sa budem ja s vami radit aku farbu dat naprizemie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme vybrali orechové drevené parkety - preto, že: - - orech má nádhernú kresbu dreva a orech (teda nie tmavý orech ) v sebe má aj bledé odtiene, takže sa výborne kombinuje aj so svetlým nábytkom - orech časom svetlie do medovej farby(a dub žltne :-( ) .. takže naše rozhodnutie bolo orechové drevené parkety v izbách a dlažba vzhľadu dubu (Woodentic Ochra) ;-) PS: čo sa týka prachu alebo údržby - nevidím rozdiel...prach asi vidno na vyslovene tmavých podlahách...
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme boli včera vyberať podlahy a napriek tomu že som chcela ísť do tmavej, tak som objavila svetlý orech a láska bola na svete. Aj predávajúci nám hovoril, že na tej tmavej je po dvoch dňoch vidieť všetok prach.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som s nasim nadmieru spokojna,co sa odtiena tyka, ale ako som pisala, na udrzbu je uz narocnejsi, ale zase nie je tmavy uplne, tmavsi by som uz isto nebrala, to musi byt strasne na udrzbu.... @pocem myslim, ze zmena odtiena sa tyka len drevenej podlahy a tu ma malokto. ma mame laminat :)
Odpovedať
@katrin21 ta tvoja je pekna to som obzerala zu davno foto ;-) ;-) . no my sme vybrali unique, najviac sadla co sa tyka odporu k infra kureniu,len tie farby :-D :-D :-D :-D :-D som si to tu opat precitala a zas neviem. keby som videla tu nasu v orechu a aj dub na vacsej ploche,hmmm
Odpovedať
Profilova fotka
@reka99 tak ja musím súhlasiť :-( . tiež máme wenge po celom byte a sme s toho hotoví. samé škrkance, flaky, buchance... všetko je na nej vidieť. ale na druhej strane je elegantná a krásna. všetci ju chvália ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@susy ach jaj presne presne ;-) No co clovek sa uci na vlastnych chybach... Este ze prerabame dom po troske a dole mozeme dat inu, len este vyriesit ten prechod, to bude problem...
Odpovedať
S tou tmavou tiez musim suhlasit. Mala som brazilsku ceresnu bola gastanovej farby, cervenohneda tmava a udrzba bola otrasna. Teraz mam odtien dub a nic na tom nevidno.
Odpovedať
my mame klasicku palubovku namorenu na svetlejsi orech a som spokojna. Spinu vobec nevidno. Stol mame dubovy (masiv) a nie je ovela svetlejsi, ako ta orechova podlaha..
Odpovedať
Podla mna este dost zalezi, ci ide o laminat alebo klasicke drevo. Tam tiez potom zalezi aka je uprava, ci je to naolejovane, nalakovane. Proste ci lesklejsie alebo matnejsie (matna podlaha mi z hladiska udrzby vychadza lepsie). Takisto kazda podlaha vyzera inak, ked na nu svieti priame slnko - vtedy asi na kazdej vidiet vsetko, alebo je skor v tmavsej izbe. A co sa tyka dubu a orechu - podstatne je aky dub - lebo je aj rustikal, moderny, do siva (ten sa mne zda najlepsi) a tiez orech vie byt uplne tmavy alebo aj svetlejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to vyriešili tak, že sme na prízemie dali bledšiu podlahu a na prvé poschodie tmavšiu 8-) . Ale keby som sa mala ešte raz rozhodnúť, tak všade dam bledišu lebo na tej tmavej vidno prach, smeti a proste všetko... a to tam ešte nebývame :-|
Odpovedať
my mame bledosivy dub a je to naozaj super, flaky vidno malo a prach vobec nie. co pri dietati naozaj ocenujem. kludne by som nabuduce isla este aj do bledsieho odtiena. k tomu mame napr. kontrastne tmavy jedalensky stol a tam je vidiet uplne vsetko! kazdu jednu omrvinku ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@salomuska mozes si dat nejaku foto do albumu,aby som videla ako vyzera ten Vas bledosivy dub?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa môžem pridať - akurát sme dávali my aj susedia dlažbu na celé prízemie - staviame v radovej zástavbe - oni majú tmavú wenge,my sme nakoniec dali bledú béžovú - aj keď sú to totožné domy,každému sa zdá že susedia majú miestnosti menšie a my naopak priestor väčší, a to som chcela docieliť optické zväčšenie priestoru - nečistoty sú vidieť aj na bledej aj na tmavej len sú to vždy iné nečistoty,mám pocit že ladenie nábytku a dverí je k bledej podlahe jednoduchší
Odpovedať
mame dub v uplne modernom interieri /lakovane nabytky,sklo/ max.spokojnost, mala som ceresnu, orech,buk aj dub-vsetko laminaty, dub-drevo je najlepsi. Ak budes mat schody pri podlahe zvol rovnake drevo.
Odpovedať
@lenka34 aj my mame v celom dome svetlu dlazbu :-) vyzera to fajn ale az doteraz som si myslela, ze svetla podlaha je narocnejsia na udrzbu, ale ako pocuvam, tak asi ani nie :-)
Odpovedať
s tym ladenim nabytku - praveze mne pride k dubu dost tazke doladovat. Je uplne od veci, ak je podlaha dub a aj nabytok dub.. Dub je prilis teply, medovy, potom tie interieri posobia prili preteplene, takze podla mna je urcite lahsie ladit k vyrazne svetlej, alebo naopak, k vyrazne tmavej podlahe.. alebo potom davat uz nabytok nie v dekore dreva.
Odpovedať
no ja som to uz uzavrela na dub ;-) ;-) ;-) akoze uz definitvne :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@kapa34 jednu som teraz pridala, mozes sa pozriet
Odpovedať
a foto prva je dub, druha foto-ale realne bola krajsia je orech aj posledna
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?