Aké máte skúsenosti s drevenou podlahou v obývačke?

CAute. rad by som do obyvacky kupil drevennu podlahu. mnoho ludi ma od nej odhovara ze je draha, lahko sa poskodi, treba sa o nu viac starat ako o laminatovu. Rad by som sa oboznamil s vasimi skusenostami pripadne by som uvital radu kde kupit lacnesiu drevennu podlahu a aky druh dreva je vhodny do obyvacky pouzit. dakujem za vase nazory. Martin
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
Mixo225 - ja som s drevenou podlahou max. spokojna. Zavisi na type a tvrdosti dreva, ale vobec nie je taka hakliva ako som si na zaciatku myslela. Co sa tyka osetrovania nevidim rozdiel oproti laminatu, ale my sme o laminate ani neuvazovali. Staci povysavat a umyt vlhkym mopom, nesmie byt prilis mokry. Do umyvacej vody davam pripravok Alex na drevene parkety s kokosovym mydlom. Cena drevenej podlahy - hmm zase zavisi na type dreva, na osetreni povrchu, na formate parkiet, ci chces viacvrstvove alebo masiv. Mne sa cenovo pozdava slovensky vyrobca Europarkett, my mame od nich dubove parkety a cena bola dobra. Este lacnejsia verzia boli viacvrstvove parkety s tym ze vrchna vrstva dreva bola len nejaky 1-2mm (bezne je 4mm, to sa da aj zbrusit po rokoch pouzivania). To sme ale nechceli lebo tie sa uz zbrusit nedaju, takze radsej investovat trosku viac ale aj zivotnost parkiet je dlhsia. V konecnom dosledku cena zavisi od plochy, takze ak mas velku plochu moze ta to vyjst na peknu palku penazi aj ked je cena za m2 dobra.
Odpovedať
My mame v obyvacke aj v izbach velkoplosne drevene parkety (vyzera to ako plavajuca podlaha na prvy pohlad). Neviem presne, ake je to drevo, ale pre "uzivatela" je to fantasticke - je to teplucke (nemame podlahove kurenie). Akurat ta udrzba... s umyvanim nie je problem, normalne to pretriem mopom s hociakym pripravkom a krasne sa leskne, akurat pri comkolvek, co som tam robili (prenasanie skrine, polozenie kladiva na zem) zostali smuhy alebo skrabance. Vlastne ani nie tak poskriabanie, ale akoby preliaciny - proste je to maksie a vidno to..
Odpovedať
Ivka a kde ste kupovali tie parkety? My teraz zhaname masivne, drevene, velkoplosne.
Odpovedať
My sme ich nekupovali - teraz sme sa nastahovali a uz tu boli :-/.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
***rommelius2*** Zdravim, Potrebovali by sme poradit okolo drevenych podlah na hrubku 10mm v okoli BB.Na nete je toho vela avsak ceny su sialene a nakolko sa nachadzame mimo SVK nemame moznost obchody navstivit.Hladame nieco do 30 eur za m2 a preto potrebujeme poradit , v ktorych obchodoch maju siroky vyber odtienov alebo aj v Polsku. Dakujem Peter a Vierka
Odpovedať
minula som bola v Poľsku zrovna pozerať drevenné parkety-laminát nechcem ani zadarmo-mám teraz v jednej izbe,je to studené a aj keď boli lacné aj po rokoch sú pekné,vidieť na tom však capky po bosích nohách-vo svetle,musím to často umývať ]-( ,v druhej izbe sme opravili a vybrúsili staré parkety,natreli vodným lakom a sú super po 9 rokoch ako nové lak na izbu cca 24m2 nás stál 3500sk dosť,a ak dačo spadne a obyje sa, nevadí, vôbec to nevidno-je to také naturálne,teplejšie na dotyk sú iba o trošku od laminátu a hlavne vôbec žiadne capky nevidno :-) ,drevenná podlaha a pekné dvere sú základ interiéru-kamarátka pracuje v interiérovom štúdiu pre milionárov-ECOMA,a toto bola jej rada pre mňa čo sa týka tvorby interiéru ;-) ,a radšej svetlejšie ako tmavé-vraj sa to okuká a bude to liezť na nervy,ceny v Poľsku-Castorama mala super-buk,dub-cca pásy 10cmx 60cm,hr 1,8cm 100 percent drevo 1m2 od 120 zl po 240zl,výber asi 20 druhov,už upravené,spôsob ukladania ako plávajúca podlaha,potom tam mali lacnejšie-malé pásiky lepené ako kazety-360 sk-treba nalepiť.prebrúsiť a nalakovať, nejaké tmavšie mahagónovy odtieň-africké tvrdé drevo-79 zl,atď az po 240 zl za m2, boli sme dlho v zahraničí a tam do bytov dávajú iba drevenne podlahy aj keď tie najlacnejšie-ľahko sa opravujú a sú fakt na dlho-ja iba drevenne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My sme kupili v baumaxe barlinek dub (hrubka 1,5cm, dlzka 1,1m) za cca 20,- a na www.spacewer.sk barlinek jasen (hrubka 1,5cm a dlzka 2,2,m) tiez za cca 20,-. S oboma sme velmi spokojni a jasen sa kazdemu paci, 4 robotnici, dokonca aj podlahar si pytali udaje na predajcu. Odporucam zaroven aj dodavatela - dodavka hned na druhy den, bez akychkolvek komplikacii
Odpovedať
@beava to je super cena, :-) ,pojdem to pozrieť
Odpovedať
pozrela som tú stránku majú krásne podlahy za fajn cenu,no to čo som pozerala v Castorame boli parkety 100 drevo masív nelepené a nekombinované s iným drevom,pracovala som v butiku a mali sme túto-vašu podlahu a bola dobrá dokonca sme to po 3 rokoch dávali prebrúsiť a bolo to OK
Odpovedať
@sofiapal no v zahranici som zila dlhsiu dobu a tam pouzivaju vinylove podlahy viac ako drevo. vynil ma skvele vlastnosti. Preto som sa rozhodla po navrate naspat do zahranicia za vinyl! Mam krasne vinylove podlahy od firmy Ateliero www.ateliero.eu a aj cenovo su vyhodne, mozu ti tu podlahu aj profesionalne polozit.
Odpovedať
Musím povedať,že za celých 6rokov som vo Svajciarsku ani v jednom byte -manžel pracoval pre réžie čo sú niečo ako domovnícke spoločnosti ale s veľkými právomocami-po každom nájomníkovi sa opravoval byt a videl stovky bytov ja asi len 50 a všade som videla iba čisté drevo-lepené kúsky do kaziet a to aj v novostavbách,druhá alternatíva bola dlažba,a tretia v súkromných domoch laminát alebo drevolaminát a dokonca aj lepené koberce-mokety,vinyl tam nedávali ale musím povedať že som po zhladnutí fotoblogu EVIKG uvažovala nad touto podlahou v spodnej časti domu-zdala sa mi dobrá najmä z higienického hľadiska a taktiež kôli podlahovému vykurovaniu-to by som pod 2cm drevo nedávala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
pozrela som si www.ateliero.eu od mirim a podlahy sa mi veľmi páčia. Budeme mať infra kúrenie stropnými panelmi, sú tieto podlahy vhodné pri tomto type kúrenia?
Odpovedať
ja ten vinyl poznam z anglicka a naozaj ho mozem iba vychvalit. Ma skvele vlastnosti, je teply, lahko sa udrzuje, a je vhodny aj pod podlahovku.Naozaj odporucam. A ti chlapici co mi to pokladali z Ateliera, tak naozaj profici.
Odpovedať
@navis myslim si ze by to malo byt v pohode, nevidim dovod preco nie. Skus sa odbornejsie kontaktovat priamo na nich, su velmi namocni a radi pomozu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
mate niekto dubove? ste s nimi spokojni?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja som "fanusik" drevenych podlah - masivnych, aby som upresnila. A ano mame aj dubove @luciferova Dub je jeden z najlepsich druhov na podlahu. Je to po agate a jaseni natvrdsie drevo. V byte, ktory sme predali sme mali buk+ceresna v jednej izbe a dub+buk v obyvke+kuchyni. Ani v kuchyni nebol ziaden problem s parketami. Byvali sme dokonca na prizemi a zima nam nebola. Parketar nas odhovaral od miesania viacerych druhov dreva, ze rozne pracuju, ale nebol s nimi ziaden problem. A vyzdralo to super. Teraz do domu sme kupovali my agatove a sestra dubove, velkoplosne. Jedna parketa ma rozmer 12x100cm. Ideme ich davat do celeho domu, okrem kupelni, tech. miestnosti a kuchyne (a to len preto, aby sme zefektivnili kombinovane kurenie, kedze davame aj radiarori aj podlahovku a malo by to byt 50/50, aby to dobre fungovalo. Inak by som dala opat aj do kuchyne drevo). Vobec sa toho nemusiete bat, ze drevo je haklive. Je to prirodny material a da sa s nim pracovat. Ak je po rokoch velmi vidiet znamky pouzivania jednoducho sa zbrusi a je opat ako nove. Ja sa ich nebojim dat ani do celeho bytu, aj ked budeme mat 2 male deti a nechcem ich ani lakovat, ale olejovat. Co sa tyka ceny, to je relativne. Masivne parkety mate na 30 a viac rokov (tie co sme mali v byte mali 50 rokov! a stacilo ich prebrusit a znova polozit, byt bol totiz stavany v 1956 a tie parkety tam boli odvtedy), daju sa brusit, rozne upravovavat, ale su samozrejme drahsie. My sme ich kupili za 41,5 Eur/m2. Mensi format bol za 26 Eur/m2 a zavisi to aj od druhy dreviny. Pokladka stoji cca 7Eur/m2 a material (lepidlo, lak prip. olej tiez 7Eur/m2). Kupovali sme ich priamo od vyrobcu. Vyraba ich jeden pan, takze sme ich mali za vyrobne ceny, ziadne marze obchodnikov. Ak niekto bude mat zaujem, poslem kontakt reps. meno firmy do IP. Tak som hadam niekomu pomohla pri rozhodovani.
Odpovedať
Je pravda, ze ked drevena podlaha prezije deti aj so skrabancami, tak staci prebrusit, natriet a je ako nova x dalsich rokov. Do laminatu by som uz nesla :)
Odpovedať
ahojte, my mame drevo vsade, aj vo vstupnej chodbe aj v kupelni....chodime vsetci bosi, ja uplne bosa bez ponoziek...je to zazitok, kto to ma, potvrdi mi to....okrem inych pozitiv este jedna - na drevenej a nelakovanej iba olejovanej resp len tak neosetrenej palubovke sa nezbiera prach - je to sposobene inym nabitim castic, nie som fyzik ani chemik, ale fakt ten prach na tejto podlahe nie je vidiet....(velmi vela zaujimavych a vlastne starych veci a faktov o dreve, ktore vedeli rodicia nasich starych rodicov som sa docitala v knihe uvedenej nizsie) a urcite nielen pred pokladkou palubovky, ale pri praci s akymkolvek drevom odporucam si precita knihu - pre mna jedna z naj, ktore som doteraz citala - Erwin Thoma, Videl sem te rust...
Odpovedať
@kafulienka ahoj aj my ideme dat do domu vsade palubovku, tesime sa a vsetci nam klepkaju po cele ze co vymyslame, tak isto to chceme len naolejovat, preto nemame navrhnute ani podlahove kurenie ale radiatory, chcem sa ta spytat, ci teda mozeme kludne uvazovat aj o drevennej podlahe v kupelni? Ja som sa doteraz toho bala az pokial si ty nenapisala ze je to v poho. stupate tam na nu aj na boso ked mate napr. mokre nohy? alebo ked sa vyleje troska vody? (mam male dieta tak preto...) Este jedna otazocka, vy ste ju normalne pribijali klincami? alebo mate pero drazka? dakujem x-)
Odpovedať
@kafulienka Ako sa dá udržiavať tá olejovaná podlaha? Nelepí sa na to ľahko špina? Ja si takú pamätám z ľudovej školy umenia a boli sme vždy špinavé.
Odpovedať
aj my mame male dieta (niekedy mam pocit, ze mam 2 (manzel) :-D , je to v pohode, dokonca mame celu vanu oblozenu drevom a tiez len naolejovane... kazdy sa toho boji - ale predsa drevo je drevo - nie polepene piliny s chemiou - takze nema co "napuchnut" a "rozbopnat"...predvcerom som sa kupala na prirodnom kupalisku a hranica vody bola urobena na hladine z drevenych kmenov, tak som myslela na nasu kupelnu a aj na to, ako nam tiez kazdy (skoro kazdy, klobuk dole pred vynimkami, tie nam boli potom inspiraciou) klepkal po cele.... inak aj v tej spominanej knihe je priklad komina, ktory je postaveny len z dreva...to len tak, ze drevo je "na svete" ako stavebny material dlhsie ako vsakovaka "chemia".... na drevene sindle tiez prsi :-D
Odpovedať
tamix, samozrejme, ze ak rozlejem vedro na podlahu, tak to zotriem - to by som zotrela aj "kachlicky"...
Odpovedať
joj, som sa pomylila, ten moj predosly prispevok bol pre zzuzzik, pardoooon tamix, ja ju zotieram mopom teplou vodou, v ktorej som trosku namydlila normalne najobycajnejsie mydlo...nie, nelepi sa :-D ozaj, vedeli ste, ze ak by ste urobili pokus, tak na drevenej krajacej doske - lopare - bakterie salmonely vyhynuli za kratky cas a naopak, na plastovom lopariku sa pekne zacali rozmnozovat?
Odpovedať
@kafulienka ďakujem. Tak asi začnem aj ja smerovať k drevenej podlahe :-) O tej slmonele som to nepočula, ale je to zaujímavé!!!!
Odpovedať
mame olejovany dub, skvely a udrzbu, ale do kupelne by som ho uz endala-teda k nasmu otvorenemu sprch.kutu, inak v pohode,len ta neustala denna voda nechava na nom stopy, inde je uplne skvela. Tak ammwe dilemu zavtvorit sprchac,alebo menit podlahu.
Odpovedať
@o1e3301 Aj my ideme davat drevenu podlahu-masiv, prave zhanam predajcu, ale bud je cena vysoka alebo vsetko je lakovane. Mne sa paci dub alebo agat hoblovany olejovany. Viete o niekom kto by mi spravil takuto podlahu? Staviame pri BA, ale ak bude dobry pomer cena/kvalita dialka nehra rolu. V byte mame vyse 40 rocne dubove parkety bez povrchovej upravy, cas na nich zanechal nejaku tu stopu, ale inak som s nimi spokojna. Keby sa vybrusili a naolejovali boli by ako nove, ale kedze staviame nechceli sme davat peniaze aj do bytu. Na dotyk prijemne, ked zasvieti slniecko krasne sa prehreju a ostanu teple aj niekolko dni. Od maja chodime bosi a v zime len v ponozkach, nemenila by som a preto chcem drevo aj do celeho domu-okrem zadveria, kupelni a tech. miestnosti. Do kupelni som chcela dat z exot. dreviny, ale to mi doma nepreslo :-|
Odpovedať
My mame drevenu palubovku v celom dome okrem kuchyne a kupelne. Kedze financie nepustili, mame makke drevo - smrek a borovicu. Tiez ich mame olejovane, nie lakovane. Som maximalne spokojna s takouto dlazkou, je velmi prijemna na dotyk, dobre sa udrzuje. Makke drevo ma jedinu nevyhodu, ze skrabance a otlacky od stoliciek sa urobia rychlejsie, ako na tvrdom, ale mne to vobec nevadi, aspon vidno, ze ta podlaha zije. Do kupelne by som asi drevo nedavala, ale len preto, ze moji chlapi si po sebe ani nahodou neutru podlahu a nic ine by som potom nerobila, len po nich stierala. Takto to na kachlickach vyschne aj same. :-D Dubova musi byt uplne skvela, mame dubove dosky okolo vane a zatial sa netvaria, ze by im ta voda nejak vadila. Tak isto dubovy stol v jedalni nema este ani jeden skrbancek. Dubova dlazka musi byt uplne genialna, snad raz si na taku nasetrim :-D
Odpovedať
u nas asi bude problem v povrch.uprave v kupelni,lebo v kuchyni ak daco rozlejem je to pohoda ziadne stopy nic,ale v kupelni vidno take "machule" po vyschnuti.
Odpovedať
@mixo225 my mame smrekovu v obyvacke, je sice krasna na pohlad a aj dotyk, ale rychlo sa nici. V splani mame stare dubove parkety, maju okolo 100 rokov a tie su uplne super, nic im nechyba. Teraz do domu ideme zainvestovat a urcite si dame len dubovu podlahu, predsa si vyzaduje menej udrzby, ale ta smrekova uz po dvoch rokov ju treba vybrusit a nalakovat. Mna laminat neoslovil, vidim v praci ako je po roku zniceny, vyblednuty a vyduva sa..
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?