Aké má riziká dlažba ukladaná do šikma?

Zaujimalo by ma, ci ste uprednostnili takuto alternativu a preco, a naopak co su jej rizika ( ci skor hrozi, ze mi ju mozu zle polozit, lebo je to narocnejsie ). A kedy by clovek ani nemal taketo riesenie zvazovat ? ( napr ci nevadi, ak ma dlazba v sebe jemnu paskovu strukturu - neodlisenu farebne - rovnobeznu s hranou dlazdice v 1 smere ). Su miestnosti, kde je ukladanie do sikma menej vhodne a kde je beznejsie ? Dakujem
Odpovedať
ahoj dávali sme dlaždice do šikme lebo steny boli krivé a tažko sa hľadal pravý uhol vyzerá to super :-)
Odpovedať
ukladanie do sikma je narocnejsie, kazdu jednu obkladacku pri kraji musis rezat ked sme kedysi robili jednu rekonstrukciu starsieho domu, tak tam sme to vyuzili (presne ako sang - ziaden uhol nebol pravy :-) :-) ), tymto spôsobom sa prepojila kuchyna, jedalen, chodba, kupelna, velmi dobre to vyzeralo, bola to dlazba mensia, tusim 20x20 ked mas rovne steny, nie je dovod to robit, moj nazor, hlavne kvoli velkemu odpadu dlazby
Odpovedať
Dlazba na "koso" vyzera efektnejsie a lepsie... My sme mali aj rovne steny ale rozhodli sme sa ju dat sikmo koli tomu ze to lepsie vyzera.. Pri 20metroch sme kupovali navyse 1,5metra co podla mna nie je take strasne...
Odpovedať
Majitom, pri 20m si kupil navyse 1,5m, pri nasich 160m by to bolo o 12m navyse, co mi pride celkom dost :) Dlazba na sikmo podla mna dobre vyzera v chodbach a uzkych priestoroch, samozrejme ale zavisi aj od rozmeru dlazdic. Len ma napada dalsia vec - ako sa pri sikmo ukladanej dlazbe robia sokle?
Odpovedať
mint_blossom, teraz je trend rovno kladených dlaždíc. Mne sa to aj momentálne aj viac páči. K tomu materiálu - navyše nielen na šikmo kladenú dlažbu, ale plus 10-15% navyše ako pri každej pokládke dlažby.
Odpovedať
ja velmi nejdem "podla trendu" , lebo co je dnes trendove, zajtra byt nemusi, skor ma teda zaujima ta prakticka stranka. mne sikmo ulozena dlazba pride elegantnejsia, aj riesi asi dost stavebne nedostatky ( ak su ) , a ja budem mat maly bytik, takze mozno na zvacsenie priestoru by to bolo vhodne riesenie. Len beriem 33x33 cm, a hoci nie je pasikova, pri urcitom sklone je v strukture vidiet jemny bezovy pasik v jednom smere ( nie sikmo ;-)) . Tak si to vobec neviem predstavit, ci to nebude rusive - hlavne tam, kde dlazbu bude delit predelovacia lista od laminatovej casti ( ta pojde kolmo na smer deliacej listy ). dakujem vam este raz za nazory ;-)
Odpovedať
no veď ako ty myslíš a čo sa ti viac páči, šikmo položená dlažba vraj opticky zväčšuje. Ten pásik už možno bude niečo iné. Preto som ja nikdy nechcela dlažbu, ktorá ide čo len trochu jedným smerom. Radšej niečo rovnomerné na celej ploche dlaždice. Chcela som mať pokoj od toho, ako to bude vyzerať z toho, alebo iného pohľadu.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...mi mame dlazbu dosikma v kupelni....volili sme to preto, lebo sa mi zda ze to zvacsuje priestor a tiez preto, ze by nam nesedela dlazba k obkladu...dlazba 30x30, obklad 20x30 (ale davali sme ho nastojato)....inak sokle sme davali normalne ako pri dlazbe rovno....mam aj foto v albume ;-)
Odpovedať
my máme všetku dlažbu na koso ;-) bolo to náročnejšie ale efekt je na jednotku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?