Aké dreveno vyzerajúce podlahy existujú?

Profilova fotka
Ahojte. nasla som tu zopar diskusii na temu "drevenych" podlah a zacinam sa v tom riadne motat! Mozete mi prosim niekto poradit? laminatove podlahy - to su vlastne plavajuce? linoleum - ja si vzdy predstavim "gumene" podlahy v povodnych panelakovych bytovkach; mysli sa teraz pod linoleom nieco ine? PVC??? marmoleum??? existuje este aj nieco ine? drevene ani plavajuce nechcem Ako sa tie rozne podlahy pokladaju? Chcela by som nieco, co sa da urobit svojpomocne (a rychlo ;-) ) Ako sa priblizne hybu ceny tychto podlah? Za akekolvek rady vopred krasne dakujem!!! :-)
Odpovedať
@rabe Podlahy mozeme delit podla viacerych kriterii. Podla materialu ich delime: Dřevěné podlahy Masívní dřevěné podlahy z prken Dřevěné 3-vrstvé lamelové podlahy Dřevěné parkety Parketové vlysy Mozaikové parkety Zámecké parkety (kazetové) Dřevěné 3-vrstvé parkety Laminátové podlahy Korkové podlahy Bambusové podlahy Masívní bambusové parkety Dvouvrstvé bambusové parkety Třívrstvé bambusové parkety Bambusová průmyslová mozaika Podlahy z linolea Linoleum Marmoleum Vinylové podlahy - podlahy z PVC Kamenné podlahy Betonové podlahy Podla sposobu ulozenia: Celoplošně lepené podlahy Plávajuce podlahy Podlahy na roštoch Laminatove plavajuce podlahy vies kupit od 5 eur za m2. Drevene plavajuce, co som ja videla, boli od 20 eur za m2. Marmoleum som videla od 30 eur a korok od 25 eur. Ale ked sa na nejaku zamerias, isto sa da najst aj v inych cenovych relaciach. Co sa tyka pokladky, najrychlejsie su plavajuce podlahy resp. podobnym sposobom sa da zlozit aj korok, vinyl ci marmoleum na klik. A je to aj najlacnejsie riesenie, ak si vyberies laminat. Ak mas zaujem o drevenu, opytaj sa aj nejakeho stolara, nam napr. ponukal drevenu podlahu z makkeho dreva za 13 eur. Ale neviem, co je to zac, nevidela som to, ako to vyzera..bola to len slovna ponuka.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem :-) Drevo ani laminat nechcem, takze mi ostava vyberat zo zvysku... Aky je prakticky rozdiel vo vynilovych a linoleovych podlahach? Obidve existuju aj na klik?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?