Aká podlaha je vhodná pod veľkometrážny koberec?

Riešime podlahy v našom budúcom dome a hlavne sa nevieme rozhodnúť aký bude vhodný podklad (osb doska, plávačka, foršty,linoleum) pod koberce (ktoré budú položené na celú plochu izby), ktoré chcem do všetkých izieb na poschodí. Poradíte mi ak máte takéto riešenie podlahy? Rady, názory, fotografie..ďakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
OSB je nehodná do interiéru.Plávačkou asi myslíte plávajúcu podlahu pod koberce je to zbytočnosť.Linoleum je zbytočná investícia ,pod koberce sa dajú kúpiť podložky(tepelne pomôžu viac).Ideálne asi betónová podlaha vyliata nivelákom.
Odpovedať
@antonmesaros ďakujem veľmi pekne za odpoveď..a prosím vás viete mi poradiť názov tých podložiek (a z akého materiál sú?) Kúpim ich na stavebninách? Určite mi ide hlavne o to aby teplo z prízemia, prechádzajúce dekou nezostalo pod nejakou podlahou..ale aby prešlo (hoci aj zlomok) do koberca..
Odpovedať
@zuzinka0101 Nechapem naco pod koberec este nejaky podklad ? Ja som tiez chcel koberec, ale nakoniec vyhrala laminatka. Mame anhydritovy poter, ten bol krasne rovny, iba by som ho jemne prebehol brusnym papierom, povysaval, trochu napenetroval a hned by som mohol lepit koberec. Naco este nejaku dalsiu vrstvu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 Kúpite v predajniach kobercov.
Odpovedať
@zuzinka0101 Dobrý den. Že by OSB desky nebyly vhodné do interiéru si myslí pouze antonšpelecostrostřelec. Pokud byste si to chtěla ověřit, stačí si najít certifikáty výrobců ( třeba : http://www.kronospan.cz/download/sloz... ). Ale co se týká Vašeho požadavku, tak to je celkem divný požadavek. Tomu by nejlépe vyhověly díry v jakémkoliv podkladu. PS To teplo se neztratí ve stropě. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 my tiez riesime velkoplosny koberec, ale len do 1 izby. Ako podklad mame anhydritovy poter. Ten je prebruseny, nan pojde podlozka ako sa dava aj pod plavajucu podlahu, ale taka, ktora je vhodna na podlahove kurenie a na podlozku sa polozi koberec. Nebudeme ho lepit, len sa polozi - tak nam bolo odporucane v predajni s kobercami.
Odpovedať
@pivec dakujem..len sa pýtam lebo nemám tieto informácie ako vy..
Odpovedať
@zuzinka0101 , ahoj, my máme celoplošné koberce vo všetkých izbách na poschodí a na schodoch, podklad je len beton, potom nivelčný náter - nie na schodoch, len v izbách, na to sme dali položiť kobercovú podložku, tá ma cca 8mm a na to prišiel koberec. Kúrenie máme podlahové a je to v pohode.
Odpovedať
@ladajaskva Lada, to ze ma nieco certifikat, este neznamena, ze je to aj pravda. Aj azbestove panely mali svoj certifikat a potom zrazu o par rokov sa zistilo, ze je to svinstvo najvacsieho rangu ...
Odpovedať
@dedian dakujem pekne za info už mi aj pán Mesaroš napísal presne toto isté ako vy..dohadovali sme sa s mužom tak som sa rozhodla že sa tu na MS popýtam ľudí ako riešili podklad pod koberce...
Odpovedať
Profilova fotka
My mame koberce v detskych izbach, pod nimi 5mm podlozka pod koberce ( akoby pomleta pena) a pod tym len beton. Plavacka je zbytocna.
Odpovedať
@pivec to o certifikátech platí obecně. takže je divné, že vůbec stavíš :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?