Aká je plávajúca podlaha s podlahovým vykurovaním?

Ahojte Ideme robit pristavbu domu , kde bude kuchyna s obyvackou. V kuchyni bude dlazba a v obyvke chceme drevenne parkety lepene alebo drevennu plavajucu ale ked chceme podlahove neviem ci to bude dobre ci to drevo nebude izolovat. Vyrobcovia podlah pisu ze moze . Ake mate skusenosti?
Odpovedať
@dur Môže. Len treba pri návrhu podlahovky zohľadniť povrchovú úpravu podlahy, keďže drevo horšie vedie teplo ako napr. dlažba, PVC či lamino. Ale nie je to tak zlé, aby sa to nesmelo.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
To, že drevená podlaha horšie vedie teplo, čiastočne pôsobí ako izolant, je dané. Veľa závisí od typu a hrúbky podlahy, ktorú si vyberiete. Ak však máte dobrú tepelnú izoláciu podláh (základovej dosky), teplo vyrobené podlahovým vykurovaním sa Vám nestratí, len jeho nábeh bude pomalší. Ak sa rozhodnete pre drevenú podlahu, lepším spôsobom jej realizácie je celoplošné nalepenie. A nakoniec to, možno najdôležitejšie, na čo sa často zabúda, je klíma v miestnosti, kde je drevená podlaha položená. Je nutné v týchto priestoroch stále udržiavať vlhkosť vzduchu na úrovni 50- 60 %, čo môže byť, najmä v zimných mesiacoch problém a dosiahnete to iba používaním zvlhčovača. Pri nízkej vlhkosti vzduchu dochádza k vysúšaniu dreva, otváraniu škár, praskaniu, príp. "korýtkovaniu" podlahy.
Odpovedať
peterpb to zhrnul , iba dodam ze hrubka drevenej podlahy by mala byt do 1cm nie viac. rytram sorry ale pises bludy a ten predajca co ti radil nieje odbornik.
Odpovedať
@rytram "Vhodné aj pre podlahové vykurovanie" - často vidieť na drevenej plávačke takéto "posvätenie" od výrobcu.
Odpovedať
vhodné na podlahové kúrenie je rozhodne podlaha bambusová, ktorá sa svojimi parametrami vyrovná tvrdému drevu :http://ildi-interier.blogspot.com/2011/03/bambusova-podlaha-majster-sveta.html
Odpovedať
no mam podobnu informaciu ako rytram. Tiez mi povedali, ze nikto na slovensku nedava zaruku na laminatovu podlahu polozenu na ELEKTRICKOm podlahovom vykurovani. A laminat mi pride predsa len trosku tvarovo stalejsi ako drevo, ktore pracuje. Je to vraj kvoli velmi rychlemu nabehu ktore moze poskodit ten material.
Odpovedať
Realizujem podlahovky s rôznym povrchom a sám som si navrhol podlahovku s povrchom z masívneho dreva. Je v prevádzke už šiestu sezónu a som veľmi spokojný. Niekedy sa mi zdá že je príjemnejšia než dlažba. No všetko záleží od rôznych okolnostiach a pohľadov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?