Zobytnenie podkrovia.. Ako?

Zdravim. Uvazujeme o zobytneni jestvujuceho podkrovia, ale pod jestvujucou skridlou nieje paropriepustna folia. Da sa dat dodatocne tato folia? Ak ano, prosim ako? Alebo nemusi byt? Poradte prosim. Dakujem
Odpovedať
@lubomird okrem techn. riešenia na zobytnenie podkrovia, ktoré by malo byť riešené v proj. dok., podľa SZ potrebuješ zo SÚ povolenie na zmenu stavby :)
Odpovedať
@janetbla To mi je jasne, ale ja teraz potrebujem poriesit technicku stranku, konkretne tu foliu..
Odpovedať
@lubomird Dá sa. Treba rozobrať škridlu, dať dole latovanie, nabiť fóliu, vrátiť laty a znovu položiť škridlu. Inak tam fóliu nedostaneš. Môžeš ešte zospodu urobiť plný záklop, na to dať fóliu, izoláciu a paronepriepustnú fóliu a potom SDK.
Odpovedať
@chrobak7 Nerozumiem tej druhej alternative. Nechceme davat dole skridlu a latovanie. Tak preto som prosil o alternativu, ktora by fungovala. Plny zaklop na spodok krokiev?A pod zaklop izolaciu a paronepriepustnu foliu a Sdk? Dobre tomu rozumiem?
Odpovedať
@lubomird Keď sa pozrieš zo strany podkrovia, čo vidíš? Holé škridle?
Odpovedať
@chrobak7 Ano.. Su tam len krokvy, laty a kontralaty a na tom skridla.. Nieje zaklop
Odpovedať
@lubomird Tak potom to musíš nejako zospodu poriešiť. Ja vidím 2 možnosti: - jednoduchšia - natiahni na krokvy zo spodu paropriepustnú fóliu, na to uchytiť konštrukciu na SDK, do konštrukcie natlačiť nejakú izoláciu (napr. min. vlnu), zospodu dať paronepriepustnú fóliu a na to SDK. Tej vaty aspoň 30 cm - zložitejšia - natiahnuť na krokvy zo spodu paropriepustnú fóliu, potom zospodu urobiť plný záklop a na ten záklop potom dať úchyty na SKD alebo rovno konštrukciu. Izoláciu môžeš dať buď vatu alebo striekanú penu. Ja mám penu na plnom záklope. Ty by si mal to isté, akurát ten záklop by si mal nie nad krokvami, ale pod krokvami.
Odpovedať
@lubomird poistnú hydroizoláciu nemusíš dávať, ak ako prvú vrstvu pod úrovňou kontralát dáš vodeodolnú a s nízkym difúznym odporom, napr. impregnovanú drevovláknitú dosku (hobra). Ak chceš dať len vlnu, treba dať poistnú hydroizoláciu do úrovne styku krokvy a kontralaty. Pripevniť ju treba do boku kontralaty a vytvoriť z nej taký žliabok. Ja som ju do boku kontralaty pripevňoval sponkovačkou. Môj brat zase dal tú impregnovanú hobru, tak si vyber
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird https://www.poradte.cz/domacnost-a-by...
Odpovedať
@chrobak7 @jakino Takyto je stav. Niesu ani laty, su len kontralaty. A keby sa da fukana pu izolacia a pred nu smerom k skridlam napr 1cm hruba osb doska? Krokvy maju hrubku 14cm.
Odpovedať
@lubomird tak v tomto prípade by som dal poistnú hydroizoláciu pod krokvy, potom nejaký rošt na 2x 150mm, ktorý by som vyplnil 300mm izoláciou Nobail FRN, potom parozábrana, potom 50 mm rošt na rozvody a ďalšiu 50 mm izoláciu Nobasil FRN, potom SDK, lepidlo, sieťka, stierka, maľovka
Odpovedať
@jakino myslis, keby sla striekana pu izolacia? No praveze smerom do interieru moc nemozeme ist :-( asi to budeme riesit tak, ze nechame od skridle medzeru cca 5 cm a medzi kazdu krokvu natiahneme tu poistnu foliu, pod to medzi krokvi cca 10cm hustej vaty a pod krokvy este cca 15-20 cm hustejsej vaty a parozabrana a sdk. Tak by to mohlo byt?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubomird pur pena je drahšia, ale je to tiež možnosť. Ja mám výbornú skúsenosť s Nobasilom FRN. Tak si to teda daj tak, ako si napísal, poistná fólia medzi krokvy, 10 cm izolácia medzi krokvy, pod krokvy krížom hranoly 5x15 cm a 15 cm izolácia, parozábrana, rošt z hranolov 5x5 cm na rozvody vyplnený izoláciou, SDK.
Odpovedať
@jakino A keby som pod hranoly nedaval krizom hranoly 5x15, ale rovno SDK rost ktory by drzal 15cm hrubu izolaciu pod hranolmi a na to len foliu a sdk?
Odpovedať
Profilova fotka
krokvy majú 14 cm 12 cm PS ponechá 2 cm medzeru, zabezpečí odvetranie, slúži ako poistná hydroizolácia. Vata medzi krokvy bez záklopu neplní tepelnoizolačnú funkciu, lebo je prevetrávaná.
Odpovedať
@jan45 Dakujem za radu. Alebo moze byt ze medzi krokvy 10-12 cm EPS a zospodu pod krokvy este celoplosne ukotvit vrstvu napr 10cm EPS a pod to uz len SDK?
Odpovedať
Dobry den, mame hotovu strechu, dom prizemie s obyvatelnym podkrovim chcem sa spytat ci dat okna pred zimou alebo pockat po zime nech stavba "sadne" ak dat okna co mozem dalej robit mozem zateplovat podkrovie? alebo co vsetko mozem robit cez zimu. dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?