Zatienenie strešného okna.

Ahojte. Potrebujem poradiť ohladom zatienenia strešného okna. Máme ho na juhu a celé poobedie nám tam svieti slnko. Minulý rok som prilepila striebornú fóliu,popraskalo mi vnútorné sklo,asi od tepla. Už neviem čo mám poriešiť. Uvažujem medzi vonkajšou markízou aa vnútorními roletami. Len neviem či sa oplatia. Alebo má niekto inú fintu?
Odpovedať
Mi sme dali na okno velux originál vnútornú roletu a je to super. Majú rôzne farby a aj úplne zatemnujucu.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme aj vonkajšie markízy, aj vnútorné rolety. V spalnach tie úplne zatemnujuce a fakt urobia úplnú tmu aj za slnečného dňa. Tá vonkajšia markíza moc netieni , je skôr koli úniku tepla
Odpovedať
Mne o tmu ani tak neide,hlavne či účinkuje proti teplu
Odpovedať
@19841002 ta zatemnovacia účinkuje proti teplu. Ale ak je slabo za izolovaná strecha tak v podkrovnej bude v lete aj tak teplo. Tiež záleží od krytiny ak je to plech tak je to jasné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@19841002 proti prehrievaniu sú najúčinnejšie vonkajšie markízy (alebo vonkajšie kovové lamelované rolety - čo je drahšia verzia), ktoré zachytia slnečné žiarenie ešte pred dopadom cez sklo okna. V našej ponuke ich tiež môžete nájsť. O niečo menej účinné sú zatemňovacie rolety na strešné okná - tie slúžia skôr na regulovanie denného svetla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?